איך להמנע משודים?

איך להמנע משודים?

אני מתכננת טיול לארגנטינה בקרוב מאוד, שהיה חלום שלי כבר הרבה זמן. אבל, עכשיו, כשאני מדברת עם אנשים אני כל הזמן שומעת סיפורים על תקיפות ושודים בכל מיני ארצות בדרום אמריקה. איפה ניתן לקרוא אזהרות, או כללי בטיחות או משהו בסגנון לגבי הנושא הזה? אשמח לקבל הכוונה, תודה!

מיקה2008

New member
אל תדאגי השודים לא מחכים לך בפניה

אני כבר הייתי בארגנטינה 4 פעמים ועשיתי דברים שתייר רגיל לא עושה .... עד כמה שידוע לי אין תקיפות בארגנטינה אבל שודים יכולים לקרות מחוסר זהירות נטו... כנסי לאתר למטייל שם תמצאי כל מיני מקרים שקראו למטיילים. כשתגיעי לשם כלומר תזמיני לך בשדה תעופה REMIS זה הכי בטוח רק להצדייד בכתובת של הוסטל. תיראי תודה לאל שלא חוויתי שוד ממש שלקחו ממני אבל היה נסיון לזה אני ישבתי עם זוג מבוגר על ספסל בכיכר קונקרסו ואז בחור/אדון אומר לנו שנפל לו משהו בדיוק באזור שאנחנו יושבים שבעצם הרצפה היא חול איך תמצאי את הפריט הזה עכשיו שנפל לו. אני כמו המוגרים המשכנו בשלנו יושבים על הספסל מסתכלים איך הוא "מחפש" טוב ראה שאין טעם. הלך וזהו נגמר נסיון לשוד. הוא חשב שנקום ונעזור לו לחפש. בקיצור הכל יהיה בסדר לא להתרגש מה שספרתי לך אוקיי איך אני מקנאה בך קחי אותי איתך חחחח סתם

0 אור 0

New member
כללי הבטיחות פשוטים מאד

ומתאימים להגיון: 1. לא להסתובב עם המון כסף או דברים יקרים ומשוכים את העין, בארנק שמוציאים רק מעט כסף מקומי למה שצריך אותו יום. 2. להסתובב באיזורים תיירותיים או משפחתיים ולא בשכונות חשוכות או חשודות 3. לא להפקיר את החפצים - תמיד לשמור עליהם קרובים לגוף 4. לשמור גיבויים של כל התעודות וכו' 5. עדיף להסתובב עם עוד אנשים (אם כי דוקא את הכלל הזה לא תמיד קיימתי - יצא לי הרבה להסתובב לבד ביום וגם בלילה, אבל בשכונות טובות) 6. במקום דחוס ודחוק להצמיד את התיק עם הארנק בצורה שלא ניתן לפתוח אותו או לחתוך ובכלל לשמור מרחק מילדים שמתקרבים אליך. זה נכון שיש שודים, וכזה קורה זה איום ונורא, אבל בגדול בארגנטינה הרגשתי מאד בטוחה.

מיקה2008

New member
פירוט למספר 2

שכונות חשודות וכדומה כמו שאומנם ביום רגיל ניתן להסתובב כמו סן טלמו , לה בוקה, רטירו, קונטיטוסיון.

0 אור 0

New member
כן

הסיפור שלי על האוטובוס שעלינו בלי לדעת לאן הוא נוסע היה כשמצאנו את עצמנו בלה בוקה אחרי השקיעה, כל המקומות התיירותיים היו סגורים או בשלבי סגירה, והיתה תחושה ממש מאיימת, אז פשוט ברחנו. חוץ מזה, אם הולכים ברגל מתחנת הרכבת של רטירו לסן טלמו או לפורטו מדירו, אז חשוב להשאר ברחובות שיותר קרובים לשדרה ולפארק. מקומיים אמרו לי שהשכונה שיותר פנימה , ממש מסוכנת גם ביום. האמת היא שהמדד האמיתי חוץ מלשאול מקומיים, הוא פשוט להסתכל מסביב - אם רואים אנשים מן השורה, משפחות עם ילדים וכאלה מסתובבים בשקט בחוץ, אז אפשר להיות רגועים.

תודה לכן!

באמת מתקבלת מן תחושה כזאת שזה אורב בכל פינה, אבל זה ממש לא מה שימנע ממני לנסוע. פשוט הייתי רוצה להרגיש קצת יותר בטוחה. התגובות שלכן מרגיעות יחסית ונשמע הגיוני להיות זהירים תמיד בכל מקרה. מפחידה אותי בעיקר האפשרות של ללכת לאיבוד, שאם זה קורה נגיד בבנגקוק, רוב הסיכויים שלא יקרה שום דבר, אבל בארגנטינה להיכנס לשכונה לא נכונה בטעות...לא יודעת, לא נעים. שוב תודה רבה על התגובות ומיקה, אני אשאיר לך פינה נוחה במזוודה

למעלה