איך להסביר לה שזו לא ידידות?

אני2222

New member
איך להסביר לה שזו לא ידידות?

בימים האחרונים זוגתי ואני הגענו למצב מאוד עגום ביחסים שלנו - דבר שנובע בעיקר מיחסיה עם "ידידים" שיש לה. אחרי הרבה שיחות, תובנות, שיתוף ברגשות ונסיון להגיע לפתרון (ביחד), הגעתי למסקנה הפשוטה: שהגורם לבעיה זה שזוגתי לא מבינה שהקשר שיש לה עם הידידים שלה, הוא לא קשר של ידידות בלבד (זה מה שהיא חושבת). לא אלאה אתכם בכל הפרטים והדוגמאות וההוכחות לאמיתות דברי, אבל לפחות אחד משני "הידידים" המאוד קרובים שלה, ניסה להשכיב אותה יותר מפעם אחת. הבעיה: שהיא משליכה את רגשותיה עליהם (אם אני רואה בהם ידידים, אז הם ידידים וכמו שלי אין שום רגשות אליהם, אז גם להם אין רגשות/חרמנות כלפי). לכן אני פונה ומבקש עצתכם: איך אפשר להסביר לה ולגרום לה שתבין באופן הכי ברור - שאותו ידיד מאוהב בה/חרמן עליה? כל הסבר, דוגמא, כתבה, סיפור וכל רעיון יתקבלו בברכה. אנחנו מאוד מאוהבים ואוהבים, אבל הקטע הזה מרחף מעלינו כעננה שחורה ומאיים להחריב את היחסים שלנו

magenta73

New member
תפסיר כבר.

אתה קנאי. ורכושני. זאת לא ההודעה הראשונה שלך בקשר לזה. אתה לא יכול לגרום לה לא להיפגש איתם ולא יכול לתת לה אוליטמטוים ולא יכול "לפקוח את עיניה". היא רואה בהם ידידים. בלבד. תקבל את זה - או שתגיד לכל המערכת יחסים הזאת שלום, לפני שהיא תגיד לך.

סימפתי

New member
../images/Emo45.gif magenta צודקת בהחלט

אם בת הזוג נאה? זה רק טבעי שגברים אחרים יגלו בה עניין... מה אתה רוצה? שתהיה שמנה מכוערת ומגעילה? מדופרסת ויושבת בית? שמח בחילקך. מועדים לשמחה!

magenta73

New member
אתה מבין שהקנאה והרכושנות שלך

הולכים כנראה לסיים את הקשר הזה?... אין לך מה להאשים או את מי להאשים חוץ מזה - קנאה ורכושנות. שלך. אם אתה אוהב ומאוהב בה - תלמד לשלוט ברגשות הללו. להבין שזה סרטים שלך, שבאים מפחד מזה שהיא אולי תעלם לך... אתה מבין את האבסורד? אתה גורם למערכת היחסים הזאת להיגמר - בגלל הפחד שלך שהיא תיגמר.

just 20 f

New member
סליחה, אבל מי אמר שהיא כזאת תמימה?

לחברה שלו יש חבר- הוא. חבר זה יותר מידיד. אם לא- זאת בעיה והם צריכים להיפרד ולא משנה מי אשם... חברה שלו/ך צריכה לקחת אחריות על עצמה ולחשוב טוב-טוב מה היא רוצה, את מי היא רוצה ומה יותר חשוב לה בחיים.

magenta73

New member
סליחה?

חבר זה לא בית כלא. ואם יהיה לי משהו שיבוא ויגיד לי - או הידיד שלך או אני - מותק, אני אעדיף את הידיד. כי אותו ידיד מיצג את החיים שלי, האינדוידואלסטים. ואת חופש הבחירה שלי, ואותי - כבן אדם. משהו כאן אמר שהיא רואה את הידיד יותר ממה שהיא רואה אותו? לא. ברור שחבר בא לפני ידיד. אבל הוא לא בא במקום. ואין לו - לחבר - שום זכות להגיד לה להפסיק איתו קשר, לא חשוב מה הפארנויות שלו.

just 20 f

New member
נכון, אבל...

השאלה היא אם איכפת לה באמת ממה שהוא חושב ומרגיש כלפי זה... כי לה הרי זה מצב נוח, מושלם אפילו. גם חבר, גם ידידים/יזיזים או לא יודעת מה, אז מה רע? לא קראתי את כל התגובות בנושא עדיין אבל לפי מה שהבנתי היא לא שמה אותו לפני הידיד/ים/יזיז/ים. וזאת בעיה... ואתה 2222, אם אתה קורא את זה, תדבר איתה- ומהר. שלא ייצא מצב... כל מצב. פשוט שלא ייצא מצב מאוחר מדי. אתה צריך ביטחון בקשר שלכם וכרגע אין לך אותו, באשמתך או בשאשמתה, או באשמת שניכם... בהצלחה.

magenta73

New member
לא מסכימה איתך

ומדברים שקראתי ממנו, גם מפורומים אחרים, היא עושה הכל ומשתנה - בשבילו. וזה עדיין לא מספיק לו. והוא תמיד מוצא עוד משהו שלא מוצא חן בעיניו. בסוף - אם זה ילך לפי התוכנית שלו - היא תישאר בלי חיים בכלל, וגם לא תורשה ללכת עם בגדים "חשופים מידי" וכו'. רק בשביל שהוא ירגיש מספיק בטוח בקשר בניהם. ומה שהוא לא מבין זה - שאין סיבה, בכלל, להטיל ספק בקשר בניהם ובאהבה שלה כלפיו. יש כאן בעייה - אצלו - שצריך למגר. וכמה שיותר מהר.

אני2222

New member
magenta73, שאלה

מה את רואה בחבר? כאישה, מה את רואה בחבר (בן הזוג) שלה? משהו שהוא רק לסקס, אהבה ויציאות? אני באמת מנסה להבין.

magenta73

New member
מה זה רק לסקס, אהבה יציאות?

בן זוג הוא בן זוג, לטוב ולרע - ואם יותר מידי רע - הולכים. אבל זה לא אומר שאין לי חיים חוץ ממנו. וזה לא אומר שלו יש את הזכות להיכנס לי לחיים ולשנות מה שלא מוצא חן בעינו. מה זה חברה בשבילך?... מה אם כבוד בסיסי לאדם שמולך שאתה אוהב? חברה זה לא ברבי. אתה יודע, שאתה יכול לשנות איך שבא לך. היא בן אדם. עם רצונות, ומחשבות, ורגשות...

Vdrums

New member
חבר או חברה

זה מישהו שהוא גם מאהב, גם ידיד נפש וכל מה שתרצה בבן אדם אחד. אבל מה? גם ככזה יש דברים שלא תמיד יהיו משותפים ומעצם היותו בן אדם חברותי הוא מכיר עוד אנשים שיש לו תחומים משותפים איתם אבל הם מסוגלים לספק דבר אחד או שניים ולא מכלול של דברים כמו שמספק בן זוג. חברה שלך זה העולם שלך וככה טוב לך וזה מה שאתה רוצה, אבל אתה לא יכול להגביל את העולם שלה. זה די מדכא, לא?

orrin

New member
זוגיות היא חלק לא ה-כל

הדבר הכי חזק שמחזיק זוגיות זו העובדה שלשני הצדדים יש חיים נפרדים שמזינים את הקשר בדברים חדשים, אנרגיות שונות וכו'. אתה לא יכול להגביל אותה או להציב לה אולטימטומים- כי היא לא הפודל שלך, והיא לא בובת פלסטיק. היא אדם עם רצונות וצרכים שאתה לא יכול למלא את כולם. למה? כי ככה זה, אף אחד לא יכול למלא את כל הצרכים של מישהו אחר. תן לה לחיות. תן לה לחיות. אם היא תרצה לבגוד בך- היא תעשה את זה גם אם תגביל אותה ותהיה איתה 24 שעות כל יום. אם היא תרצה לבגוד בך- היא תצליח לא משנה מה תעשה. אז עזוב, תן בה אמון- שהרי על זה מבוסס כל הרעיון של קשר זוגי- ותבין שיש לה את העולם שלה וזה לא צריך לאיים עליך.

מיקמיק

New member
היי אני

אני לא כל כך מאמינה בקשר של ידידים ידידות, בעיניי זה יותר יזיזים ויזיזות. אבל לא פוסלת את האפשרות. לפעמים קל יותר לאשה להיפתח ולספר לגבר דברים מאשר לאשה. זה מאוד לגטימי ומובן. בקשר לחברה שלך: אני חושבת שאתה צריך לתת לה קצת חופש להחליט לבד, מי כן מתאים להיות ידיד ומי לא. קשר טוב בן אוהבים צריך להתבסס על אמון הדדי. אם אתם באמת מאוד אוהבים, אתה לא אמור לתת לכל הקטע הזה לרחף מעליכם או לתת לו להשפיע עלייך בצורה כזאת או אחרת. בהצלחה

misty10

New member
רעיון לשינוי

קראתי את כל התגובות עד עכשיו, ויש די הרבה דיעות, אני אכתוב את מה שנראה לי בנקודות: 1. אני מאמינה בידידים/ות שהם לא יזיזים/ות, זה נדיר אולם אפשרי. 2. אם הידידים של חברה חרמנים עליה, זה אומר שהיא יפה, אולם כל עוד הם לא פוגעים בה (וזה דבר אישי ואינדבידואלי לגביה ולגבי מה שהיא מרגישה), כל מה שניתן לעשות זה לתת לה את החופש לפגוש אותם. 3. אי אפשר להסביר לה שהידיד שלה מחורמן עליה, את זה היא צריכה להבין לבד. 4. והדבר הנוסף שמצאתי בכל התגובות שהיו פה הוא דבר שאני פשוט חוזרת עליו: אתה לא יכול לקבוע לאדם אחר מה לעשות בחייו. התייחסות לאחד התגובות שבהם נכתב כי החברה שלך עשתה שינויים רבים בחייה כדי שתהיה מאושר אולם זה לא הספיק לך כדאי לך להזהר, כי אדם שמרגיש שהוא צריך לשנות את עצמו יותר מדי, ולא חשוב עבור מי ובשביל מי בסופו של דבר מרגיש שהוא כבר איבד את הזהות שלו, ובורח כדי למצוא אותו חזרה. אם באמת חשוב לך הקשר עם הבחורה הזאת, תנסה ליצור יותר אמון מצידך, כי כמו שכבר נכתב, אם היא תרצה לבגוד בך, בימינו זה ממש לא בעיה, ולדעתי, אם היית חבר שלי כבר מזמן הייתי בורחת (כבר הייתי בסיטואציה כזאת וזה מה שעשיתי) תחשוב על זה טוב לפני שאתה עושה צעד כלשהו, כי, בעתיד, יכול להיות שתצטער על כך. בהצלחה

למעלה