איך להסמיך מרק?

איך להסמיך מרק?

אז התחשק לי לעשות מרק גולש לארוחת שישי.
קניתי הכל, הכנסתי לסיר לחץ, יצא בשר רך ותאים, אבל המרק עצמו לא סמיך כמו שקיויתי.
כניראה שהיתי צריכה להתחיל ברביחה, אבל כבר מאוחר מידי.
אז מה אתם אמרים, אפשר להוסיף קצת קמח עכשיו, או אולי לעשות רביחה בניפרד ולהוסיף למרק?
אשמח לרעיונות.
גם התיבול קצת תפל, אז עם למישהו יש שידרוג אשמח.
תודה
וסופש טעים לכולם.
 


תערבב כף קמח (ועדיף, אם יש בבית - קורנפלור) בנוזלים שתוציא מהמרק
ואחרי שהתערובת "תהיה אחידה" - תוסיף אותה חזרה לתבשיל ותערבב טוב טוב.

לגבי התיבול - חסר אולי מלח?
(אם כן - תוסיף בהדרגה ותטעם כל פעם, שלא יהיה מלוח מידי)


 
להסמיך כמו שיעצו לך.

הכמות שיש להוציא לקערה בשביל להסמיך היא מצקת ( אולי קצת יותר).

לגבי תיבול אולי חסר גם שום, בנוסף למלח.
 
ואז מה?

הוצאתי מצקת ומה אני עושה איתה? פשות מערבבת עם קמח, או עושה רביחה?
 
מוציאה כמות של מצקת לקערה.

מוסיפה כף קמח ומערבבת עד שמסמיך. מאד. כי הכמות הזו תימהל בייתרת הנוזלים. אם לדעתך צריך יותר מכף תוסיפי שתיים, אני בספק אם צריך יותר מיזה. חשוב לפזר את הקמח כך שלא יווצרו גושים.
אפשר לערבב עם מזלג ולמעוך כנגד קיר הקערה את הגושים הנותרים עם כף. ..... ולהחזיר לסיר. לערבב.
 
למעלה