איך להפוך "מגרעת" ליתרון בעיצוב פנים?

ליאת שפיר

New member
לאחרונה פגשתי בעל עסק, שבכניסה למקום שלו יש עמוד שמרגיש לו כמו "מכשול" במרחב, משהו שמגביל את התחושה הפתוחה והנעימה שהוא רצה ליצור. הוא ראה בו בעיה, ואני? מיד זיהיתי הזדמנות.

הרעיון הראשון שלו היה להוסיף מדפים על העמוד, אבל בעיניי, זה רק היה מחמיר את התחושה שחוסמת את הכניסה. בנוסף, המדפים היו נראים מהצד ולא מהחזית, כך שהאפקט לא היה מיטבי.

כשאני פוגשת "קיר משעמם" או אלמנט כמו העמוד הזה, אני תמיד נזכרת באחד הלקחים הכי חשובים שלי מלימודי עיצוב:
התפקיד של מעצב פנים הוא לא לקשט כל דבר, אלא להעניק משמעות ותכלית לכל אלמנט במרחב.

בעיצוב פנים לעסק, לכל בחירה – חומרי גמר, גרפיקה, רהיט, ואפילו המיקום שלו – צריכה להיות סיבה. חשוב שהתוצאה תהיה לא רק אסתטית, אלא גם פונקציונלית ומשרתת את הצרכים של בעלי המקום.

הרבה אנשים יודעים לבחור פריטים יפים, אבל בעיצוב נכון, "הקסם" הוא ביצירת שילוב מדויק והרמוני שמחבר בין כל האלמנטים. כמו בבישול: אפשר להשתמש בחומרי גלם מעולים, אבל המינונים, הבישול המדויק וההגשה הם מה שעושים את ההבדל בין מנה טובה למנה בלתי נשכחת.

שאלה לפורום:
איך אתם ניגשים לאלמנטים "מאתגרים" כמו עמודים, קירות או פינות בעייתיות? יש לכם טיפים או דוגמאות?
אשמח לשמוע רעיונות ולקבל השראה!

למעלה