איך להפוך תחביב למקור פרנסה?

sivanalf

New member
איך להפוך תחביב למקור פרנסה?

אני סטודנטית ולכן קשה לי להחזיק בעבודה קבועה כרגע, בתוכנית האחרונה טלי המליצה להפוך תחביב לפרנסה ולקחתי זאת לתשומת ליבי רק שאיני יודעת כיצד לממש זאת.אני אוהבת מאוד ליצור ובזמני החופשי אני מעצבת תכשיטים ומוכרת אותם בבודדים, הייתי רוצה למכור אותם לחנויות אכ לשם כך אני צריכה חשבוניות, אני יודעת שקיים דבר שנקרא עוסק זעיר אבל איני יודעת מה הפרוצדורה והייתי רוצה לקבל הסבר ולדעת במה הדבר מותנה, אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי, תודה סיון!

ruven77

New member
לסיון שלום

כיום אין 'עוסק זעיר' אלא 'עוסק פטור' ו'עוסק מורשה'. ההבדל הוא בסכום ההכנסה השנתי (שימי לב-לא חודשי).לצערי אינני זוכר את הסכום שמעליו את הופכת אוטומטית לעוסק מורשה,אך כל יועץ מס ואולי שלטונות המס יוכלו לעדכן אותך.ההבדל בין עוסק פטור (כמוני) ומורשה הוא מע"מ- עוסק פטור אינו גובה מע"מ מלקוחותיו ואינו מתקזז עליו מול שלטונות המס בתום שנת עבודה כאשר הוא קונה מוצרים ומשלם מע"מ.עוסק מורשה גובה מע"מ ומתקזז מול שלטונות מע"מ על המע"מ ששילם במהלך השנה. עוסק מורשה מנפק חשבונית,פטור-קבלה.פנקס חשבוניות/קבלות ניתן לקנות כמעט בכל חנות כלי כתיבה,בשקלים ספורים.דרוש מקור+2 עותקים-המקור ללקוח,עותק אחד ליועץ המס /מנח"ש שינהל עבורך את העניינים (אלא אם תעדיפי בעצמך)והשלישי נשאר בפנקס.עלייך לקנות חותמת עם מספר העוסק (עוסק פטור מספרו זהה למספר ת"ז שלו) ופרטים בסיסיים.בכל מקרה,החנות לה תמכרי מוצרים תוכל להשתמש בקבלה/חשבונית שלך כהוצאה מוכרת.בכל מקרה יש להרשם בשלטונות המס (לפחות כידוע לי).אם הרווחים שלך אינם מגיעים לגובה מינימלי (לא זכור לי כמה)אין עלייך חובת תשלום מס-מדובר במס מדורג.אל תעבדי דווקא עם יועץ המם הראשון שתמצאי.אני מצאתי לאחר חיפושים קצרים אחד העובד במחירים נוחים מאד ודואג לעניינים שוטפים אחרים במידת הצורך.כדאי לעבוד עם מנהל חשבונות או יועץ מס שהינם זולים יחסית לרואי חשבון שתעריפיהם גבוהים ואין לך צורך בהוצאה המיותרת. יש הוצאות שלך (כחומרי עבודה והוצאות נוספות) שהינן מוכרות ,כלומר- סכומן מופחת מהכנסתך השנתית ועל ההפרש בלבד (הרווח) את משלמת מס -עובד לטובתך.בדקי עם מנח"ש/יועץ המס.אני למשל שומר חשבונות שוטפים שונים הנחשבים מוכרים למס,מגיש את כל הניירת בסוף השנה ליועץ המס שגם טיפל בפתיחת התיק ודיווחים שנתיים. נקודה אחרונה-בדקי זכויות כסטודנטית,ייתכן ויש לך הטבות שחבל לוותר עליהן. מקווה שעזרתי,בהצלחה ראובן

ruven77

New member
המשך

שוב - כדאי לבדוק את מצבך כסטודנטית - ייתכן שלא כל האמור חל עלייך.פשוט אין לי מושג-שלחתי מה שידוע לי. בהצלחה.

למעלה