איך להפיל רשתות P2P

איך להפיל רשתות P2P

אני יודע שה לא קשור, אבל עלה לי רעיון איך אפשר להפיל P2P בסגנון מורפיוס / קאסה / נאפסטאר וכו´. הרעיון הוא גום פסיכולוגי ופחות טכני. אז ככה: בימקום להוציא מליונים על עורכי דין למה שחברות התקליטים לא ישחקו קצת מלוכלך. כל מה שהם צריכים לעשות זה לחבר בסביבותה 200-300 מחשבים עם פס רחב לרשת של קאזה ולתת להם להוריד קבצים מזוייפים של שירים (השם יהיה נכון, אבל התוכן יהיה בלתי קריא או סתם שיר אחר) המממ...זה באמת לא קשור..אבל היי..רעיון לא רע, הא?

shed

New member
וייקח בדיוק שבוע עד

שהשירים שיש במחשבים שלהם יעופו מהרשת. הרי כל קובץ ברשת המבוזרת מזוהה חד חד ערכית ע"י חתימה דיגיטלית שנקבעת על פי התוכן שלו בלבד. כך שלא תהיה בעיה לאתר את הקבצים הנ"ל ולהעיף אותם - מה גם שזה נעשה כבר באופן אוטומטי בקאזה עבור קבצים "דפוקים". מה שחברות התקליטים כן יכולות לעשות (והן מתכוונות לעשות את זה) זה פשוט להפציץ את הרשת המבוזרת. מה זאת אומרת? לשים כמה מאות מחשבים חזקים שיתחברו לרשת של קאזה 0או כל רשת p2p אחרת), יקבלו מספרי אי פי של יוזרים ברשת - אשר לרוב הם משתמשים ביתיים, ופשוט יעמיסו את המחשבים שלהם בפינגים, בבקשות הורדה וכו´ - וכך יגרמו ל"סתימת" הרשת, כי אף אחד אחר לא יוכל להוריד מהיוזרים הנ"ל.

philips

New member
רעיון יפה..SHED

אבל להזכירך מדובר כאן בלא משתמש אחד או שניים אלא במאות אלפים... ניסיון לבצע דבר כזה בגדול , יגרום בעיקר לסתימת הרשתות של מי שמנסה.. זו בדיוק הבעייה באינטרנט.... שכדי להרים דברים גדולים כמו התקפות DOS אתה צריך להביא כמות גדולה של "מפציצים"... לא תוכל לחסום את הרשת בקלות....היא פשוט גדולה מדי ומה לעשות TCPIP בנוי יפה להתמודד עם עומס.. התקפות DDOS כאלו עובדות בעיקר נקודתית... לגבי התקפות על מקומות קטנים , יוצרי טכנולוגיית FASTTRAcK יוכלו להוסיף מודול שיזהה את זה והמערכת יכולה לדאוג לסילוקו... ממה שקראתי על הכטנולוגיה הזו , לא צריכה להיות בעייה לסנן משתמשים לא רצויים ע"י חסימת IP או שם משתמש. ואגב... אומנם FAST-TRACK הוא האיום הרציני ביותר - KAZAA,MORPHEUS,GROKSTER אבל אם תפגע בו פשוט תעלה את הכוח של הרשתות המתחרות האחרות , ואם תפגע בהן תעלה את הכוח של אחרות.... במילים אחרות...לא תוכל לחסום את כל האינטרנט...

shed

New member
לחסום את האינטרנט לא, אבל...

אתה לא בדיוק הבנת על מה אני דיברתי קודם. לא אמרתי שחברות המוזיקה ינסו לעשות dos על שרתי (או יותר נכון - super nodes) של רשת מבוזרת כמו קאזה, או מורפיוס. דיברתי על משהו אחר. רשת כזו, ואם ניקח את קאזה כמודל, מתבססת על מספר לא גדול במיוחד, כמה אלפים, של יוזרים "חזקים" (עם הרבה תוכן, עם חיבור חזק לרשת -כבלים או t1 ). פרוטוקול העברת הקבצים בקאזה הוא http רגיל. כלומר, קאזה למעשה פותחת "שרת web" על המחשב של היוזר, בפורט 1234 (במקום פורט 80 המסורתי). למעשה, אם אני מריץ קאזה, ואתה תכניס באקספלורר את האי פי שלי, (ותגיד לו ללכת לפורט הספציפי הזה) אזי אתה תקבל את רשימת הקבצים שאני משתף ברשת. בלי בכלל להתאמץ ולעבור ברשת של קאזה. מה שחברות התקליטים (וגם הסרטים) רוצות לעשות, הוא פשוט: להעמיס את היוזרים האלה בהורדות על ידי שרתים שלהם. כל מחשב יכול לפתוח מספר די גדול של קונקשנים אל היוזרים האלה, בלי בכלל לעבור ברשת של קאזה (כלומר לפאסטרק אין דרך לחסום אותם) ובכך למנוע מיוזרים של קאזה להוריד חומר מהאנשים הנ"ל. ברור שאי אפשר לחסום את הרשת. אבל מהלך כזה יכול בקלות לחסום כמה עשרות אחוזים מהתעבורה ברשת של קאזה. קצת מספרים: בחודש האחרון עברו ברשת של פאסטרק (קאזה+מורפיוס) כ-950 מליון קבצים. ברשת של איימש עברו כ-630 מליון קבצים. (אלה 2 הרשתות הגדולות היום). עוד נתון מעניין: חברות התקליטים לא יוציאו את התוכנית שלהם לפועל מהסיבה הפשוטה שהיא לא חוקית. היא עוברת על חוק פדרלי בארה"ב שנוגע לפשעי מחשב. במסגרת התיקון שהיה לפני מספר שבועות לחוק הטרור בארה"ב, (שבו ניתנו כל מיני זכויות להאזנות סתר, פריצות למחשבים וכו´) ניסו חברות התקליטים להעביר בקונגרס תיקון אשר יאפשר להם לעשות מהלך כזה באופן חוקי - ונכשלו. התיקון לא עבר. ולכן נגנזה התוכנית. עכשיו הם עובדים על משהו אחר: לחסום את הפאקטים המאפיינים את הרשת המבוזרת אצל ספקי האינטרנט ISP - על ידי "ישיבה" בראוטרים וחסימה של הפאקטים המאפיינים את הרשת שבה הם נלחמים. לפחות בינתיים, אין יותר מדי שיתוף פעולה מצד ספקי האנטרנט אבל ימים יגידו מה יצא מזה.

למעלה