איך להצטיין ב HSC?

MickeyMouse10

New member
לא הבנתי? הרי ברור שהסלקטיב הם הבתי ספר הטובים ביותר

גם הילדים שלך היו מצליחים אם הם היו לומדים 30 שעות בשבוע לאחר הבית ספר מתוך זה בממוצע 9 שעות שיעורים פרטיים!!!
זה שההורים שלך עשירים ואתה הולך לבית ספר יותר טוב לא אומר כלום!!! אם אתה לא מספיק אינטיליגנט כדי לשבת עם הילדים שלך על מנת שהם ישקיעו בלימודים.
הבתי ספר הפרטיים הם קשקוש אחד גדול גובים סכומי אוניברסיטה עם תוצאות בינוניות כי ההורים שלהם בד"כ טיפשים וגם הילדים לא משהו בעצמם (אני יודע זה קשה לעיקול) אבל אלה שרוצים שהילדים יצליחו, יושבים עם הילדים שלהם, אני מכיר כמה כאלה, הם מאד מצליחים.
רוב האסייתים רוצים שהילדים שלהם ילכו לבתי ספר פרטיים.

אבל כל זה לא אומר כלום על הצלחה גדולה בחיים - האסייתים - כפי שאומרים עליהם בוועדות הקבלה להייבי ליג - הם לא יצירתיים, העובדה שהם לומדים יותר קשה ממך לא אומרת כלום על האיטילגנציה שלהם, הי העובדה שרובנו משתמשים ב2% מהמוח והם מוכנים בעזרת עבודה קשה להשתמש ב4% לא מדבר על אינטילגנציה, להפך גם בסין וגם בסינגפור באים ללמוד איך הישראלים דווקא מצליחים בחדשנות.

בשורה התחתונה הסינים מסוגלים לייצר משהו קיים טוב יותר וזול יותר מכל אחד - אבל הם לא מסוגלים לייצר שום דבר חדש!!!

ronenb75

New member
קצת קשה

לקבל משהו כתוב, כשהכותב עצמו הוא אנטיתיזה שנאמר.

באיזו מידה משתמשים כשרוצים לתאר את אחוז השימוש שלך במוח?

errata:

- בהקשר שהשתמשת בו, יש לכתוב "עיכול" ולא "עיקול".
&nbsp
- הכיתוב המקובל בעברית למושג Ivy league הוא "אייבי ליג" ולא "הייבי ליג". אפשר גם לכתוב "ליגת הקיסוס" אם רוצים.
&nbsp
- אין שום בסיס לקביעה שלך ש"רובנו משתמשים ב-2% מהמוח שלנו". גם האגדה ש"אנחנו משתמשים ב-10% מהמוח שלנו" היא בדותה בלבד. המוח מפעיל איזורים שונים במצבים שונים, ואם אין לנו בעיה אורגנית ממשית, אנחנו משתמשים בכל החלקים של המוח על בסיס קבוע.
&nbsp
- "הסינים" אחראיים לרבים מן הפיתוחים הטכנולוגיים שהביאו לקיומו של העולם המודרני.
&nbsp
- והערה נוספת: מוטב לכולם לזכור שהיתרון המרכזי של בית ספר פרטי אינו איכות ההוראה או רמת הציונים, אלא המילייה החברתי. אדם שולח את ילדיו לבית ספר שבו הם ייצרו קשרים חברתיים עם האנשים ה"נכונים", וכדי שכשיצאו לשוק העבודה המעסיקים יתרשמו משם בית הספר. זה עניין של סטטוס חברתי ומעמדי, לא של גליון הציונים.

Javali

New member
הערה להערה נוספת

חוששתני שההערה הנוספת שלך סטריאוטיפית ופשטנית ייתר על המידה. שיקול הסטטוס החברתי יכול להיות רלוונטי ליוקרתיים שבין בתי הספר הפרטיים. אבל הוא אינו רלוונטי לרוב בתי הספר הפרטיים. יתר על כן, אפילו כשמדובר בבתי ספר יוקרתיים, זהו בד"כ לא השיקול היחיד ולא בהכרח המרכזי.
&nbsp
רוב בתי הספר הפרטיים אינם מהווים סטטוס חברתי ו/או מעמדי. אני מסופק אם לשלוח ילד ל-Sunedene Special School, ל-The Hills Montessouri School או ל-Harvest Christian School ייתן איזה שהוא סטטוס מעמדי. רוב בתי הספר הציבוריים אינם גובים $30,000 בשנה ואפילו לא $20,000. למעשה, בהרבה מבתי הספר הפרטיים, שכר הלימוד אינו מהווה חסם משמעותי לכניסה לבית הספר.
&nbsp
הסיבה העיקרית שהורים שולחים את ילדיהם לבתי ספר פרטיים היא שהם מהווים אלטרנטיבה למערכת הציבורית. האלטרנטיבה יכולה להיות באוריינטציה הדתית של בית הספר (לדוגמה, בתי הספר של הכנסיה הבפטיסטית). היא יכולה להיות בגישה החינוכית (לדוגמה, מונטסורי). היא יכולה להיות במענה על צרכים מיוחדים (בתי ספר לכבדי שמיעה) והיא יכולה להיות אלטרנטיבה למערכת אזורית קלוקלת.
&nbsp
באופן אישי, הסיבה שאני שולח את הילד לבית ספר פרטי היא שבמערכת הציבורית לא מצאתי מענה לצרכים החינוכיים של הילד. הייתרון המרכזי שאני רואה במערכת הפרטית היא שבית הספר מתייחס אלי כאל לקוח ולכן עושה הרבה יותר ממה שעשו בתי הספר הציבוריים בשביל לרצות אותי.

אכן. ההערה שלי כוונה לבתי-הספר היוקרתיים בלבד

ולא לכלל בתי הספר הפרטיים. הייתי צריך להבהיר זאת בהודעה הקודמת.

MickeyMouse10

New member
ואף על פי כן

עדיין אנשים נשפטים על בסיס ציונים! האם היו מקבלים אותך לאוניברסיטה הכלכך יוקרתית והמדהימה ביותר בכל תקופת ההיסטוריה של האדם שבסידני :) אם היו לך ציונים בינוניים בתואר הראשון?
&nbsp
הסינים הם אלופי הגניבה, ב5000 השנים האחרונות הם המציאו דבר אחד - הרפואה הסינית! וגנבו (שמעת נכון) גנבו את כל שאר הטכנולוגיות, אין להם רבע אינטילגנציה, רק הבנה שצריך לעבוד קשה יותר מהמפונקים והשבעים שבמערב.
ואך תתבלבל הם מנצלים את העובדה שאנשי המערב הם בעיקר חמדנים ולא אכפת להם להמשיך לנצל כל יצור חיי בשביל עוד רבע דולר (ראה מאמר על טכנולוגיית פצלי השמן) - ולכן הם מוכנים לסבול את השחיתות בסין על מנת להמשיך לייצר בכמעט חינם.
&nbsp
כל מה שאתה רואה שבא מסין היא פרי גניבה גרידה, אם רק היה פיקוח על סין היית רואה את זה בעצמך, אני מדבר עם מנכ"לים בכירים ואני אומר לך הם הגנבים הגדולים ביותר של המאה ה20 וה21, אל תצפה לשום דבר מרעיש מכיוונם בקרוב. בקיצור מכוניות לא יעופפו וכנראה הילדים שלך לא יסתובבו עם "הוור-בורד" .
&nbsp
עכשיו מה הקשר קשרים חברתיים בבית ספר תיכון? אם יש למישהו קשרים אתה חושב שהוא טיפש מספיק בשביל לבזבז 400000 דולר על לימודים לילד הפלגמט שלו? הוא משקיע בקשרים שכבר קיימים לו והילד רק יצטרף בהמשך, צריך לומר את האמת הסיבה היחידה שהעשירים שולחים את הילדים שלהם לבית ספר פרטי היא אחת בלבד - שהילדים הנאורים הארים שלהם, חס וחלילה לא יתמנגלו באוכלוסיה רגילה, השם ישמור, שלא יילכלכו את הילדים (המסוממים שלהם) עם אנשים מקסטות נמוכות.
הבעיה האנשים מקסטות נמוכות בד"כ חכמים מהם, משקיעים יותר מהם, ולבסוף גם ינצחו אותם בקרב הירושה על שלטון ההון, כי מה לעשות ככל שיש לך ציונים יותר טובים - סלקטיב (עניים שלומדים קשה) - כך הסבירות שהם יצליחו עולה עשרות מונים!!!
&nbsp
&nbsp

הערה אחת:

אכן היו לי ציונים בינוניים בתואר הראשון.
לכל שאר ההצהרות והקביעות שלך יש רמת אמינות דומה בערך.

MickeyMouse10

New member
מה רק בפוסט הקודם היללנו את פועלך? אתה סטודנט בינוני ):

אני מאד מאוכזב, הייתי בטוח שהצלת האנושות ממתינה לנו מעבר לפוסט דוקטורט :)
&nbsp
או קיי כנראה שכולנו נמות בקרוב, ואין מה לעשות אין לנו תקווה יותר, כל מי שכבר התחיל לחשוב לעתיד.....זה נורא פשוט נורא

Monash

New member
Re: אף על פי כן

I have to ask you few questions, although do not feel oblige to answer:
Why are you living in Australia if everything is so expensive and bad?
Did you ever study in Australia in a public school or private school?
Do you have any children which completed secondary school in Australia or about to complete? What is your personal experience with Select School?
What do actually knows about the Australian society which is based on your own experience? How many Australian friends have you got that born here and tell you about life in Australia? How often do you mix with them? How often you visit your mates in country NSW or similar?
In all how many years did you live here to judge?
Are you always so extreme in your views?
עכשיו מה הקשר קשרים חברתיים בבית ספר תיכון?
Have you ever heard about Geelong Grammar for example? If you did and understood the Australian society , you would not answer the way you did. By the way $40,000 will not get you into the first semester at this school. I doubt on whether any of those kids are on drugs.

You can have your opinions my friend, but they getting a bit over the top and I start to find then offending and lacking any taste and/or knowledge which is based on personal experience.
In all, one get the feeling you arrived here with chains on your legs and hands in the first fleet and you still stuck in Tasmania without any means to move back to the promised land.
Relax mate and enjoy the place, it is not so bad here after all. It called the lucky country for very good reason.
Personal request: Do me a favour and do not talk about Select Schools until your own child will be in one, than I will be happy to share notes. My “poor” and “hardworking” (I wish it was true!!!) child just finished one of those schools and to make this even worse he got a Chinese girlfriend - I must be doomed!!!!

YS

אוי ואבוי,

מוילא חברה שיקסע, אבל סינית? היא בטח לא המציאה שום דבר במאה ה-20 או ה-21, נכון? בקיצור, תיזהר ממנה, היא תגנוב לך את כל ההמצאות.
&nbsp

למעלה