איך להצליח להניק?

סיון 5576

New member
איך להצליח להניק?

שלום לכולן,
כרגע עדיין בהריון אך חושבת המון על היום שאחרי ומנסה להיות מוכנה עד כמה שאפשר...
אני מאוד רוצה להניק אך לא בטוחה עד כמה זה ישים עם תאומים במיוחד לאור העובדה שזה הריון ראשון ואין לי שום ניסיון בעניין
ובנוסף שהיכולת להניק לא תלויה רק ברצון שלי
רציתי להתייעץ לגבי ה"הכנות"- לקנות כרית הנקה ומשאבה עוד לפני הלידה או לחכות ולראות אם בכלל יהיה צורך?
האם עדיף לנסות לתזמן את מועדי השינה והעירות של התינוקות יחד או לחוד?
ובאופן כללי- מה חשוב לדעת/לעשות טרם הלידה?
תודה רבה

תשובות...

קודם כל רוצה לאחל לך המשך הריון תקין וארוך ולידה קלה בבריאות ובשלום לך ולעוברים.

חשוב לי להקדים ולהגיד שלמרות כל מיני שמועות הנקת תאומים היא אפשרית, ובמידה מסויימת אולי אפילו יש לך יתרון שמדובר בלידה ראשונה כיוון שאין עוד ילדים בבית שדורשים את טיפולך ותשומת לבך וככה תוכלי להתמסר לגמרי לתאומים שלך.
אין ספק שהנקה, ככלל, דורשת בהתחלה הרבה הרבה מסירות והתמסרות ולוקח זמן לבסס אותה ועם תאומים, מדובר בהשקעה מרוכזת ואינטנסיבית אבל גם מאד מאד מתגמלת.
אני מצרפת לך קישור לרשימת "טיפים" שעשיתי קצת אחרי שהתאומים נולדו (כל מיני תובנות בדיעבד אחרי לידה) שיכולים לעזור עם ההנקה וגם רוצה להגיד לך שאשמח להשאיל לך את כרית המאמאסיטה שלי לתאומים.
הנה הקישור

סיון 5576

New member
תודה רבה על המענה...

זה נשמע מעודד וגורם לי להבין שבהחלט אפשרי

היי

היי אפרת

קצת מהניסיון שלי:

לגבי רכישות חכי עם זה חבל להוציא סתם, יהיו לך מספיק הוצאות

יש לי מאמיסיטה ולא הסתדרתי איתה או עם כל כרית אחרת
, ניסיתי והיה לי יותר נח להניק ביחיד, אז אם יש לך אפשרות להשאיל נהדר.
הרבה מוכרות את הכרית גם יד שניה, בכל פורומי התאומים (כאן, תו"ש והריון מרובה)

לגבי משאבה - אפשר להשאיל בנתיים מגמ"ח או חברה אם את לא רוצה להיות לחוצה, אחרי הלידה תדעי בדיוק מה הצרכים שלך
אם את צריכה משאבה לפעם ב.. ואז אפשר להסתפק במיני אלקטריק או אם את צריכה על בסיס יומיומי ואז מומלצת משאבה קצת יותר רצינית (את כולן אפשר לרכוש בהנחה דרך קופ"ח)

קריאה רבה בנושא, לא רק על הנקת תאומים אלא על הנקה בכלל יכולה לעזור (כאן, בפורום הנקה, בקבוצה של לה לצה בפייסבוק)
וגם את יכולה להתכונן גם בעזרת יועצת הנקה לפני הלידה או לאחריה, תלוי בהרגשתך.
מומלץ לוודא שליועצת יש ניסיון בתאומים וכן מוסמכת IBCLC - (אם את בכללית מושלם יש לך הנחה וגם קו תמיכה של הכללית בהנקה)

מעבר לכך, אם תתקלי בבעיה יש את ארגון לה לצה שמופעל ע"י מדריכות מתנדבות ויש קו תמיכה שבו את יכולה לקבל מענה טלפוני ויש גם מפגשים חודשיים באיזורים שונים לאמהות מניקות שעליהם אני מאוד ממליצה - הם מאוד עזרו לי ועוזרים לי בהתמודדות עם סביבה מפקפקת

מאחלת לך לידה קלה במועד

התחלת הנקה

הי סיון

ברוכה הבאה אלינו,
באיזה שבוע את ?
כמו שכתבו לפני הבנות - הנקת תאומים בהחלט אפשרית!
כדאי ליצור קשר עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC שיש לה נסיון עם תאומים עוד לפני הלידה . אפשר לערוך מפגש הכנה להנקה בו תלמדי מה ואיך לעשות , ומה עושים אם ההנקה לא מסתדרת.
באיזה בית חולים את מתכננת ללדת ?
ברוב המחלקות , יש אחיות שעברו הכשרה בנושאי הנקה. בחלק יש גם יועצות הנקה מוסמכות. וכדאי מאוד להתייעץ איתן לאחר הלידה.
בכל מקרה - שיהיה לך מספר טלפון של יועצת באיזור מגורייך כדי שאם תצטרכי עזרה, תוכלי ישר לפנות בלי לחפש יותר מידי.
כמו שאמא גם כתבה - יש יתרון בזה שאת אמא חדשה, וכך תוכלי להקדיש את כל הזמן לקטנים ולטיפול בהם.
כרית הנקה - יש בנות שנוח להן להשתמש בכרית הנקה ויש כאלה שמסתדרות גם עם כריות רגילות של חדר השינה. היתרון בכרית הנקה כמו המאמאסיטה או my breast friend - זה שהן נסגרות מסביבך ואז לא זזות, וזה נוח כששתי
הידיים תפוסות בהחזקת הקטנים. כך הכרית לא "בורחת" מהצדדים.
אם יש לך איפה לנסות את הכרית, או שיש לך ממי לקבל בהשאלה - זה נהדר. אם לא - אני ממליצה לחכות עד אחרי הלידה ואז לראות מה נוח יותר ואם צריך אז לקנות.
כך גם עם משאבה - ממש אין מה לקנות לפני.
לא כל אחת שואבת, וגם אלה ששואבות - לכל אחת - השאיבה שלה.
זה תלוי באיזה שבוע הקטנים נולדים, באיזה משקלים ומה קורה אחר כך.
בבתי החולים, בכל המחלקות יש משאבות שניתן להשתמש בהן בזמן שאת שם (כמובן שלכל אחת סט סטרילי וחדש משלה) ואחר כך- בהתאם למצב - בוחרים איזה משאבה מתאימה וגם האם לקנות או לשכור משאבה.

את מוזמנת לקרוא פה בפורום, יש פה הרבה מידע, ולהמשיך לשאול את האמהות המקסימות.
שתהיה לך לידה קלה ומאוחרת
ובהצלחה

סיון 5576

New member
היי הדר

קודם כל תודה על המענה...
אני בשבוע 31 ובינתיים באמת מצאתי להשאיל כרית הנקה ומשאבה
אני מתכננת ללדת באיכילוב אני באמת מקווה שיהיה לי שם עם מי להתייעץ בימים הראשונים
בינתיים מנסה לקרוא ולממוד כמה שיותר מהניסיון של אלו שהיו שם לפניי

ראיתי שאת עוסק בתחום האם מגיעה לאזור בת ים או מכירה מישהי שמגיעה למקרה הצורך?
תודה

למעלה