איך להקל על החתול

Tangirl

New member
איך להקל על החתול

הי,
זקוקה לעצתכם, סלחו לי אם זה יהיה קצת ארוך.
רקע- החתול שלי בין כמעט שנתיים. בחצי שנה הראשונה חיינו בעיר והוא היה אצלי בדירה. לפני שנה עברתי למושב ובשנה האחרונה הוא היה יוצא החוצה מתי שבא לו. באוקטובר אני עוברת לירושלים ללימודים. אתמול עברתי לאבא שלי לתקופת הביניים עד אוקטובר. הנסיעה אל אבא שלי הייתה סיוט (כחצי שעה נסיעה)- הוא צרח כל הדרך, סבל, הקיא וחירבן על עצמו וגם הצליח לפתוח את הדלת של הכלוב כשאני על 120 קמש בכביש 6..). אם כי כשהגענו הוא נרגע- אמנם נשאר דרוך ומבלה הרבה בארגז חול (שאליו הוא בכלל לא היה נכנס בשנה של המושב), אבל כן אכל מהשימורים וגרגר והתפנק. יש לציין שהמעבר למושב לפני שנה היה בדיוק אותו סיוט.
עכשיו לשאלה (שאלות).
הבית של אבא שלי זה גם ישוב שקט. תיאורטית, אחרי כמה שבועות שהוא יתרגל לבית אני יכולה לתת לו לצאת. יש לי כמה הסתיגויות מהאפשרות הזאת. קודם כל, יש לי תחושה (אולי זה שטויות) שאם הוא יוצא החוצה, הוא יותר נקשר לבית והופך אותו לטריטוריה שלו, ואז עוד שלושה חודשים הוא שוב צריך לעבור, שגם ככה זה קשה בשבילו, אז אם הוא יהיה פחות קשור, נראה לי יותר טוב. יש נקודה נוספת מאוד חשובה- אבא שלי מאכיל חתולי רחוב. יש איזה חמישה חתולים שגרים בכניסה לבית שלו ופעמיים ביום הוא מאכיל אותם. החתול שלי למד במושב מה זה להלחם על הטריטוריה שלו ונראה לי שאם הוא יצא החוצה, אין להם סיכוי והם כולם יעלמו, והוא סך הכל אורח זמני. מצד שלישי אני תוהה כמה סבל אני אגרום לו ששלושה חודשים הוא ישב בבית (אבא שלי גם לא מת על הקונספט של חתול בתוך הבית אז הוא יבלה גם הרבה זמן בחדר שלי).
ושאלה אחרונה- המעבר הבא הוא נסיעה ארוכה כמעט פי שלוש (שעה- שעה וחצי). האם כדאי לשקול איזה טשטוש בשבילו? האם זה מסובך או סתם כדור שקונים בחנות חיות?

כל תובנה, עצה או הצעה תתקבל בברכה.

המון תודה

dimitrygo

Active member
מנהל
אני לא חושב שקשר לטריטוריה תלוי בזה שהוא יוצא החוצה

גם בכלל לא בטוח שהוא לא זה שיחטוף מחתולי רחוב שחיים אצל אבא שלך.
השאלה היא האם בירושלים תגורי בדירה? אם כן כדאי שהחתול שלך יתרגל לחיים בתוך הבית ולכן לא כדאי לתת לו לצאת.
&nbsp
בקשר לנסיעה עצמה. יש כל מיני שכשירים בשוק שאמורים להקל על המצב. טישטוש לא מומלץ באופן כללי אבל תמיד אפשר להתיעץ עם וטרינר, בכל מקרה את הכדור רוכשים מוטרינר.

Tangirl

New member
תודה

אני אברר עם הוטרינר לגבי הכדור.
בירושלים אני הולכת לגור בדירה עם גינה עורפית ואני מתכוונת לאפשר לו לצאת מחוץ לגינה. בקיצור, הוא הולך לחיות אותם חיים כמו במושב.
אני די בטוחה שגם אם הוא יחטוף, הוא עדיין יצליח להעלים את החתולים. במושב היה לי אותו סיפור- בהתחלה היו נכנסים חתולים ואוכלים את האוכל שלו (ממש שקלתי לשים דלת חתולים עם מגנט ושטויות) ולאט לאט (אחרי לא מעט פעמים שהוא חזר פצוע ומוכה) הוא העיף את כולם..
כרגע אני נוטה להשאיר אותו בבית, בינתיים הוא לא נראה מאוד מוטרד מהעניין ולא שש לצאת החוצה

Yukita

Active member
מנהל
מסכימה

אני ירושלמית, וברוב חלקי ירושלים לא מומלץ לשחרר חתול החוצה גם לגינה אלו אינם אותם חיים כמו במושב, אלא חיים בסכנת דריסה תמידית ועם סיכוי גבוה לבעיות עם בני אדם.

Tangirl

New member
אני יודעת שהיו פה דיונים בנושא הזה

ואין לי בעיה לפתוח את הדיון הזה מחדש, אבל אני לא בטוחה שנגיע להסכמה

אחרי שהחתול שלי חי 10 חודשים בדירת שני חדרים ואז עוד שנה במושב שבו הוא יוצא, מטייל, הולך מכות וכו בחוץ וחוזר הבייתה לישון במיטה, לי ברור שאני עושה הכל כדי לא לכלוא אותו חזרה בדירה, גם בידיעה שיש קצת יותר סיכונים. אני עוברת לרחוב שקט בקטמון ואני אלמד את השטח וכנראה אתן לחתול לצאת..

בכל מקרה תודה על העצות

גם לי יש חתול עם חרדת נסיעה קשה
אצלי למרבה המזל הוא לא יוצא החוצה והווטרינר נמצא קרוב, אז אני לוקחת אותו ברגל עם תרמיל נשיאה על הגב מיוחד לחיות.
נסיעה עם החתול שלי גם היא סיוט נורא כי הוא נכנס להיסטריה מחרבן ומקיא וכשהוא מפסיק ליילל, אז אני נכנסת לפניקה כי אולי הוא מת...חס וחלילה.
אבל אם מכסים את הכלוב בבד כהה, זה עוזר קצת. לדעתי אסור לתת לחתול לצאת לחצר, יותר מדי סכנות ואני איבדתי כך שני חתולים.
יכול להיות שבמשך הזמן, אם הנסיעות הן תכופות, החתול יתרגל. אני לא יודעת. מה שכן- אסור באיסור חמור לדבר עם החתול כשהוא מילל וחרד. לא להרגיע, לא להגיד מילות נחמה ולא ללטף. אם תעשה כך אז אתה מנציח את הבעיה. אסור לחתול לקבל פרס על חרדת שווא! חתול אינו ילד ואי אפשר לנהוג בו כמו שהיינו נוהגים בילד. ילד צריך להרגיע, חתול לא. הוא יירגע מעצמו בשניה שתכבה את מנוע המכונית.
&nbsp
לגבי כדור הרגעה - גם אני חשבתי על כך, אבל יש סכנה של התחממות יתר. חתול מנומנם אינו יכול לווסת היטב את טמפ' גופו. אם המזגן במכונית לא עובד או יהיה פקק בדרך והדרך מתארכת, החתול עלול להיות בסכנה של התחממות. אבל בעניין זה, כדאי להתייעץ עם הווטרינר.

Yukita

Active member
מנהל
ננסה לענות

ראשית הנקודה החשובה ביותר: שום כדור טשטוש לא "סתם קונים בחנות חיות"- טשטוש וכו' זה בתחום ההתמחות של הוטרינר, ואיתו צריך להתייעץ בנוגע לדבר כזה. אם תחשוב קצת על זה שלמעשה במרבית הניתוחים (גם לנו וגם לבע"ח) הקטע שיש בו יחסית סיכון הוא דווקא השפעת ההרדמה, אולי גם תבין למה. טשטוש והרדמה אינם פשוטים כמו שהם נשמעים, יש הרבה רגישויות ואלרגיות בתחום וכן השפעות של גורמים שונים כמו גיל, מצב בריאותי, ודברים פחות ברורים לעין.

חתולים רבים שונאים נסיעות, אבל לאור בעיות הטשטוש, עדיף להמנע. המקרה שלך (הכולל לר רק קצת רעש אלא גם הקאות ועשיית צרכים) אולי מצדיק התערבות. הוטרינר עשוי לרשום ך תרופה מתאימה, או - אם יראה לנכון - להמליץ לך על אחד ממוצרי ההרגעה הכלליים שאינם תרופות, כמו מה שאנחנו קיבלנו עבור הכלב שלי שסובל מבחילת נסיעות. במקרה האחרון זה לא טשטוש אלא מעין מוצר טבעי שטינו מוגדר תרופה, ויכול לעבוד או לא לעבוד. אצלנו עבד, אבל במקביל גם עבדתי עם הכלב בצורה שלא עובדים בדרך עלל עם חתול על הרגלה למכונית בפרט ולנסיעות בכלל.

שחרור בבית אבא: קשה לדעת מה לענות לך. גם אביך מעורב בסיפור. לכאורה, לתקופה קצרה אכן אין טעם לשחרר, והחתול דווקא עשוי להיות בסדר גמור בבית (מה גם שצריך להמתין להסתגלות לבית בצורה מלאה), אבל גם אבא שלך מעורב בסיפור. שב איתו, דבר איתו על מה הוא מוכן לקבל ומה לא, על ההשלכות במידה וישחרר (כולל הסיכון לחתולים שהוא מאכיל), ומה הוא חושב על כל דבר ודבר . האם החתול שלך מסורס? אם כן, זה מפחית במקצת את הסיכון לחתולחם האחרים.

למעלה