איך להרגיל חתולה לצאת ובעיקר לחזור בבית חדש

leey1

New member
איך להרגיל חתולה לצאת ובעיקר לחזור בבית חדש

היי.. יש לי שאלה שאשמח אם תוכלו לענות לי עליה
לפני כחודש עברתי דירה מבית קרקע בקיבוץ לבית קרקע בקיבוץ אחר. בקיבוץ הקודם החתולה שלי הייתה יוצאת ונכנסת בזמנה החופשי והיא תמיד הייתה חוזרת ואף באה כשקראתי לה.
אני רוצה להרגיל אותה לצאת ולהיכנס מהבית גם בקיבוץ החדש (כל החודש שאנחנו בדירה היא לא יצאה).
השאלה היא איך ניתן להרגיל אותה לצאת ובעיקר לחזור כי אני ממש בלחץ שהיא תברח או לא תחזור אחרי שתצא.
יש לציין שאימצתי אותה לפני כשנה וחצי כשהיא הייתה ברחוב, אז היא רגילה לחיים בחוץ.
בנוסף היא דיי חוששת מאנשים חדשים אבל ברגע שהיא מרגישה בטוחה היא מאוד מאוד חברותית.

אשמח לעזרה,
תודה ויום טוב

לא צריך להרגיל אותה

אחרי חודש בבית החדש הוא כבר מכיר את האזור ויכול לצאת ולחקור את הסביבה.

אל תרגילי אותה לצאת ולחזור, אלא לא לצאת
אני איבדתי חתולי בית חוץ והצטערתי צער רב. וזה בנוסף לפגיעות בחוץ ולסכנות. לחתול הכי טוב בבית. הוא צריך הגנה, לא חופש. מאז שאיבדתי שני חתולים קודמים, אני מגדלת חתולים אך ורק בבית . נצלי את ההזדמנות הזאת לחנך אותו להשאר. זה לא יהיה קל, כי לחתול יש הרגלים. אבל אפשר.

leey1

New member
השאלה אם זה מה שבאמת נכון לה

העניין הוא שאני גרה בדירה מאוד קטנה (חדר אחד) אז היא מתוסכלת שהיא לא יכולה לרוץ ולזוז יותר מידי.. מה שגם בקיבוץ הקודם היא תמיד הייתה יוצאת לאיזור שקרוב לבית וחוזרת אז היא רגילה לחיים של בחוץ

מצטערת על האבדן שלך

אבל את החתולה שלי למשל לא הצלחתי בשום אופן להחזיק רק בבית. וכמי שמכירה בזכותן של החתולות שלי לחיות את החיים שלהן כרצונן, גם כיבדתי את זכותו של בון ג'ובי, שיום אחד החליט לא לחזור הביתה.
&nbsp
החתולים שלנו, אבל לא ממש, את יודעת.

meedas

New member
להתחיל בקטן

לצאת איתה אל מחוץ לבית ולבלות איתה שם בזמן שהיא בודקת את הסביבה.
בימים הראשונים לתת לה לצאת רק בשעות שאת בבית ויכולה לסייע לה אם היא צריכה משהו. גם לא להוציא אותה בזמנים מועדים לפורענות כמו למשל לפני סופת רעמים (שלא תבהל ותברח רחוק מדי) או בשעות הלילה.
כשאת רואה שהיא נינוחה בחוץ ומרגישה בטוחה אפשר להעביר אליה את ההחלטה מתי לצאת ולחזור

leey1

New member
שאלה

לצאת איתה ולהחזיק אותה? או לתת לה פשוט להסתובב לבד ולהיות נוכחות בסביבה ולקוות שהיא לא תברח או תתחבא?

meedas

New member
לא הייתי מנסה להחזיק אותה.

רוב הסיכויים שזה יגמר בפציעה (שלך)
את צריכה לתת לה להתקדם בקצב שלה. אם פתחת את הדלת והיא לא רוצה לצאת בעצמה, אל תכריחי אותה. חכי שהיא תרצה לצאת.
כשהיא מוכנה לצאת החוצה צאי איתה ותשאירי את הדלת פתוחה. כך שסיכוי סביר שאם משהו יפחיד אותה היא תרוץ חזרה פנימה
&nbsp
אם היא רגילה להיות בחוץ אפשר להניח שלא כל עלה נידף ברוח ילחיץ אותה ויגרום לה להמלט ולהעלם. צריך פשוט לתת לה הזדמנות להכיר את הסביבה, ללמוד איפה נמצאים המקומות הבטוחים ואיפה נמצאים האיומים שמהם צריך לשמור מרחק. אחרי שהיא תתרגל למקום החדש אין סיבה שהיא תברח ותעלם

למעלה