איך להרגיל למוצץ בגיל 3 חודשים - הצ

מיכל ב.

New member
איך להרגיל למוצץ בגיל 3 חודשים - הצ

תאומות בנות 3 חודשים - שלא מצליחות למצוץ מוצץ, למרות נסיונתינו להחליף סוגים שונים של מוצצים. הבעיה היא - שהן אינן מצליחות להרדם ללא עזרת המוצץ - אך ברגע שהמוצץ נופל מהפה הן צורחות. מה עושים? יש רעיונות ?

יונית ש

New member
כל כך מוכר

ולצערי אצלנו עד היום זו הבעיה. מאי כבר בת כמעט 9 חודשים. ובלילה שהיא נרדמת חזק והמוצץ נופל. אם היא מתעוררת היא ישר בוכה שיחזירו לה את המוצץ לפה. לצערי לא מצאתי לכך פתרון. הרי להדביק עם דבק זה קצת לא פרקטי.. אני כל כך מקווה שאצלכם הן תדענה להחזיר את המוצץ בקרוב. אך צריך סבלנות זה החיסרון בילד שלוקח מוצץ. אבל כמו שאת יודעת יש לכך גם הרבה יתרונות בהצלחה יונית

האם ניסיתם מוצץ עם בלון גדול?

אני לא יודעת של איזו חברה זו, אבל יש מוצצים עם בלון (פטמה) גומי גדול, שגם כשנרדמים והפה מעט רפוי, הוא "נתפס" בין החניכיים ולא נופל. אצלינו במשפחה זה עבד עבור תינוקת בת חודש. אנחנו היום עם מוצצי MUM (אחרי שעברנו LIFE, סיליק ואוונט) - אבל תומר מגיל לידה מצץ בעצמה ולא הפיל, וגם אם בשינה זה נופל, לא מפריע לו.

מיכל, חולקת איתך בכייף את הפטנט

הפרטי שלי שהצליח עם עומר ומצליח עם רעות - "מתקן חיתולי הבד". חיתול הבד עשוי מאריג נושם כך שניתן לגלגל אותו סמוך ואף צמוד לפרצוף הילד ללא חשש, והוא תומך במוצץ שלא יפול. רעות הגדילה לעשות מעומר והיא "קוברת את הראש" במיתקן המאולתר הזה, שמשמש לנו אגב לעיתים גם שמשענת לבקבוק על מנת שהיא תאכל לבד.

jole

New member
חיזוק לפטנט../images/Emo9.gif

גם אנחנו שמים ליהונתן תמיכה של חיתול בנוסף נראה שמגע החיתול על פניו מרגיע אותו.

אמיר.

New member
למה להרגיל למוצץ...

ואחר כך לנסותלהפטר ממנו ???? אולי תרכזו מאמצים בדרכי הרדמה נטולות מוצץ....

iris and ben

New member
תשובה לאמיר

לבן שלי היה רצון למצוץ גם כן-זה הרגיע אותו ועשה לו טוב והיה חשוב לי שיתרגל למוצץ ולא לאגודל מכיוון שיותר קל לגמול ממוצץ מאשר את האגודל.

anat30g

New member
מוצץ

אני נלחמתי בתאומים שלי שיסכימו למצוץ מוצץ.... הם לא רצו... למרות שבימים הראשונים בפגיה הם מצצו מוצץ... אבל ברגע שנחשפו לציצי המוצץ איבד מקסמו. אני מאחלת לך הצלחה בנושא המוצץ... כי ילד שלא לוקח מוצץ בסופו של דבר מסיים עם אצבע בפה או בקבוק... וזה לא יותר טוב.

אמיר.

New member
אם הילד רוצה...

בסדר... ואם הוא לא רוצה ?? אז לא.. היו לי כאלו וגם כאלו... אבל לגבי אגודל - מוסכם. זה לא בריא, לא אסתטי ועוד... לא אמרתי ´לאו´ למוצץ.. אמרתי שלא שווה ל´התכסח´ עם התינוק שיקח אותו....

למה לא ?

רפלקס המציצה הוא רפלקס מולד ומרגיע שתינוקות שזקוקים לו כדי להרגע, מוצאים מענה לצורך שלהם בדרכים שונות - אצבע, שמיכה, גב יד, אכילת השפה התחתונה וכולי. המוצץ הוא אחת הדרכים - והנעימה והטובה שבהם. חוץ מזה, אמיר, אני לא יודעת מה קורה במחוזותיכם, אבל לרעננה כבר הגיעה השמועה שחומות ספרטה נפלו
שחרר לחץ, לא הכל צ"ל דידקטי כל כך.

iris and ben

New member
../images/Emo85.gifלמיכל ב. בנוגע למוצץ....

אני לא יודעת באיזה סוג של מוצץ הן משתמשות אבל אם זה סיליקון תנסי להחליף לגומי-זה יותר רך וקל למציצה

בגלל זה החזקנו כמה

א. כדי שאורן לא תתרגל רק למוצץ אחד וכשהוא יאבד אז יהיה סקנדל ב. היא לא ממש אהבה את הסיליקון ג. כשיש הרבה מוצצים אז הם לא מתבלים כל כך מהר ואז אין את הרכות והריח המגעיל של גומי רטוב ולעוס. ד. אנחנו השתמשנו בעיקר במוצצי NUK, כי זה מה שהיא הסכימה למצוץ ולנושא החיתול, זה ממש מדהים, אורן הייתה נרדמת עם חיתול על הפנים וכמובן שהסבים וסבתות נורא נלחצו שהיא לא תחנק. זה תמיד יצר לה אוהל קטן כהנקתי אותה בחוץ וגם בבית היא מצאה שזה נעים לה להתחבא מתחת לחיתול

גם כפיר נרדם רק עם פנים מכוסות

אנשים נחמדים עוצרים אותי ומעירים הכל החל מ"סליחה, התינוק שלך כיסה את הפנים שלו והוא עלול להחנק" מנומס ועד "איזו מין אמא נותנת לתינוק שלה לכסות את הפנים שלו? למה שלא תחנקי אותו וזהו?" (טוב, לא במילים האלו אבל בהחלט בטון הזה). נו אז מה הם רוצים? שהוא יצרח בהיסטריה כי הוא לא מצליח להרדם? בעיני עדיף שהוא יכסה את הפנים שלו וירדם ואז אני אוריד ממנו את השמיכה.

1naty

New member
מוצץ../images/Emo95.gif

מאיה שלי(7 חודשים עוד מעט) לא רצתה בשום אופן לקחת מוצץ וניסינו בכל הדרכים האפשריות "לשכנע" אותה. הסבתות כל הזמן אמרו שלא עשינו טוב שלא הרגלנו אותה למוצץ, אבל - מה לעשות שהיא לא רוצה ולהכריח אני לא מכריחה. א ב ל - וזה אבל גדול, לפני כחודש היה מוצץ במקרה לידה - היא הושיטה יד, תפסה את המוצץ ומאז היא מוצצת מוצץ. היא הולכת לישון עם מוצץ ולפעמים גם במשך היום כשהיא בוכה היא מקבלת מוצץ.מסקנה - כשהם רוצים הם לוקחים, בזמן שלהם ואף אחד לא יכריח אותם או ישכנע אותם לפני הזמן. מקווה שעזרתי קצת.

לנו היתה בעיה אחרת

אני מעדיפה מוצץ כי קל יותר לגמול ממנו. ספיר שיגרה את המוצץ כשצמחה השן הראשונה, ומאז היא מוצצת את האצבע... כפיר מתחיל למצוץ את האצבע במשך היום. אולי רק כדי לחכך את החניכיים הנפוחות, אבל לדעתי הוא עומד לעשות כמוה. הכי קטע - גם אני ואחים שלי עשינו אותו דבר. כולנו נטשנו את המוצץ עם הופעת השיניים ועברנו למצוץ אצבע. כדי לגמול אותנו אמא שלי שכנעה אותנו שהשיניים שלנו יתעקמו ולא נהיה יפים. עלי ועל אחותי זה עבד בגיל חמש-שש. אחי לא השתכנע עד גיל 9...

למעלה