איך להרדים

איך להרדים

שלום!! יואב בן 8 חודשים
. לצערי הרב הרגלנו אותו לאט לאט ובלי שממש התכוונו ובטח שבלי שממש הבנו את גודל הצרה, להירדם תוך כדי נדנוד העגלה. כיום הגענו למצב שזו הדרך היחידה להרדים אותו - גם באמצע היום וגם לשנת הלילה (תודה לאל - כשהוא מתעורר באמצע הלילה לאכול אז אין צורך לנדנד כדי שיחזור לישון!). בקיצור - זה נעשה ממש סיוט! פשוט אי אפשר כבר לשים אותו במיטה כדי שיישן, גם אם הוא מת מעייפות. זה חייב להיות בעגלה ובנדנוד... אנחנו די מיואשים אבל לא מסוגלים לפעול בשיטת ה-5 דקות או שיטות דומות (ובכלל הוא קטן מידי לזה לא?!) מה עושים?????? תודה מראש על כל עיצה

אין לי נסיון אבל...

אני מסכים אתך לגבי שיטת 5 הדקות... לדעתי אין גיל שבו הילד מספיק גדול בשבילה, אולי 18 (שנים)! לדעתי זו פשוט שיטה מקוממת ומה שהילד לומד ממנה זה לא לסמוך על הוריו שיהיו שם בלילה... תנסו לשים את עצמכם במקומו ותבינו עד כמה השיטות האלה קשות להם. הם הרי לא מתעוררים כד להרגיז אותנו והם זקוקים לנו בדיוק אז באותן 5 דקות, שהופכות ל 10, 15 ו 20 דקות... פשוט נוראי לדעתי. כחלק מהשיטה גם צריך לקבל בהבנה מצבים בהם הילד מכחיל מבכי ונרדם מתוך תשישות של בכי. והראציונל - הם צריכים ללמוד להסתדר לבד בלילה, זה רק כמה ימים והם לא יזכרו אתזה...על מי הם עובדים?!? איך לעזאזל הם יודעים שהם לא זוכרים את זה בצורה רגשית?!? אין סוף מחקרים הראו שלילדים יש אפילו "זכרונות רגשיים" מהלידה והרחם אז מגיל 10 חודשים אין להם?!?! כשהם מפסיקים לבכות אחרי כמה ימים (וגם זה לא תמיד) זה בגלל שהם ויתרו על הוריהם ולא כי הם למדו לישון! כך אני מאמין. טוב... אני סתם מוציא קיטור ולא עוזר! בתי עד היום נרדמת כמעט רק בהנקה אבל זה נראה לנו כל כך טבעי שלא ניסינו וכנראה גם לא ננסה משהו אחר. גונן

למעלה