תודה... ../images/Emo9.gif קבלי מאמר נוסף על הפחד
כנסיון שכנוע נוסף...
את המאמר כתבתי בהזדמנות אחרת, אבל מקוה שיסייע בידך בסוגייה העכשווית, ובמיוחד בעזרת ה"משוואה" השימושית שהמצאתי לצורך העניין: פחד אתחיל בעובדה מאד פשוטה-הפחד הוא רגש טבעי, נורמלי ואמיתי. לא פחות מאשר רגשות כמו עצב, שמחה, יאוש, תסכול וכיו"ב. וכשהוא מגיע, הפחד, כדאי לקבל אותו באותה אהבה, כמו שאנו מקבלים את שאר התופעות הטבעיות של המערכת הזאת, שנקראת "גופנו". אם הפחד מופיע, ומטריד אותנו, עד כדי שהוא משבית לנו יכולות אחרות, כמו שמחה, הנאה, תפקוד, הרי שאולי איננו מודעים מספיק באותו רגע למהות של אותה יכולת. נוצר מעין חוסר איזון. לדוגמה-אנחנו עולים על מטוס בדרך לחופשה, שזו ללא ספק פעולה משמחת, אבל אז הפחד משתלט, ומשבית לנו את הרגע. מרוב פחד אנו שוכחים להנות ממה שקורה בטיסה, כמו למשל: מנוחה פיסית, שרות עד לכיסא, אוכל ושתיה (טוב, לפחות במח' עסקים...), נוף מדהים, סרטים, והעיקר-פנטזיות מתוקות על הסיבה שלשמה אנו טסים... וכאן, בנקודה הזאת, נכנסת לתמונה היכולת שלנו להתנתק לרגע מהגוף, הפוחד, הרועד, המחוויר, לעצום עיניים, לנשום עמוק, ולהתחבר עם הרגע. ואז, להתמכר לדברים המופלאים שקורים באותו רגע. לנסות לאזן איתם את העוצמה של הפחד. (ע"ע מדיטציה...

אבל רציתי לומר עוד דבר, ואולי בעצם הייתי צריך להתחיל ממנו... רציתי לספר לכם על משוואה "מתמטית", מאד פשוטה, שגיליתי יום אחד בשיטוטי בעולמי הרוחני, הפנימי, במסעי להתגבר על פחדי וחרדותי הרבים בעבר. נסו את המשוואה, ותראו כמה הגיון פשוט יש בה: וראשית, הנחת יסוד: בעיות, צרות, אסונות, מכות וכו', יקרו בכל מקרה!!! לנו אין שליטה על מה שיקרה, וגם אם נהיה "חכמים", ונמנע מלהכניס את עצמנו למצב "מסוכן", אף אחד לא ערב לכך שרגע אח"כ לא יקרה לנו משהו לא פחות חמור... (לדוגמא, אותו אחד שנמנע מלצאת לחופשת סקי, כי זה "מסוכן", ושבר את הרגל על המדרכה מול הבית...) הצרות, ידידי, תמיד (!) תהיינה-בכל מצב, בכל מקום, ולכל אחד!!! כך שבכל מקרה, אנו צפויים לסבול/להפגע/להקלע לאי נעימויות, ושאר מרעין בישין. אז למה לפחד? הרי שאם אנו, בנוסף לסבל המהותי מהבעיה, גם מפחדים, אנו מכפילים את הסבל שלנו-לא מספיק שאנו סובלים מהבעיה שקרתה לנו, אנו סובלים גם מהפחד. ועוד דבר-הרי לא תמיד יש צרות. אדרבה-ברוב המקרים הכל מתנהל כשורה. וכשהכל כשורה-אנו מקלקלים לעצמנו אם אנו מפחדים מדבר, שבעצם עוד לא קרה... אז הנה המשוואה, לסיכום: (למעשה-סדרת משוואות..) {כשמשהו קורה}+{פחד וחרדה}=סבל כפול {כשמשהו קורה}+{ללא פחד וחרדה}=סבל אחד {כשהכל כשורה}+{פחד וחרדה מהבאות}=סבל אחד {כשהכל כשורה}+{ללא פחד וחרדה}=ללא סבל אז נכון שזה ניתוח שכלתני, סכמטי, אבל אני מאמין, שמי שילמד את הלוגיקה שמאחורי המשוואות, ויזכיר אותן לעצמו ברגע אמת, אולי יוכל להשתלט על הפחדים והחרדות, ויחזיר לעצמו את האיזון ואת ההנאה מהרגע... ולסיכום של הסיכום... תרשו לי להזכיר את משנתו של אושו, במלים שלי: חיו כל רגע כאילו הוא הרגע האחרון... הפכו את הרגע הזה, שקיים עכשיו, לרגע נצחי, ללא זמן. ואז, גם תצליחו להתמסר למה שאתם עושים באותו רגע באהבה שלמה ובהנאה מלאה, ולא תטרידו את מוחכם מ"מה יהיה"... הרי מי מבטיח לנו שבכלל משהו יהיה?... יש, כידוע, רק את מה שקיים. כרגע... טיסה נעימה... LIL