איך להשתמש במוקסה באוזניים?

LITALURI

New member
איך להשתמש במוקסה באוזניים?

היי קמתי בבוקר עם נוזלים באוזן, האם מוקסה מתאימה לטיפול? יש לי מוקסה סטיק. איך משתמשים? תודה

ינוקא1

New member
לא לעשות שטויות !

את רק תרתיחי את הנוזלים ותוכלי לעשות מהם תה.

haimhen

New member
לפנות למטפל\ת מוסמך

שלום לך הרפואה הסינית מסוגלת לטפל ביעילות ובזריזות בנוזלים באוזניים וניתן להעזר בדיקור, בצמחי מרפא ורק במצבים ספציפיים במוקסה.. השימוש במוקסה חייב להיות זהיר ולהיערך על ידי מטפל או מטפלת מוסמכים.. לאחר שאבחנו שאכן יש בכך צורך... ניתן לגרום לנזק בריאותי במידה ומשתמשים במוקסה ללא הכשרה וידע מתאים. את מוזמנת למצוא מטפל\ת מאזורך באתר האגודה לרפואה סינית (בקישור המצורף) ובמידה ותרצי נשמח לשלוח לך המלצות במסרים אישיים. בהצלחה :)

ינוקא1

New member
ברצוני להעיר רק

כי מתוך כ3000 אלפי מטפלים מוסמכים ברפואה סינית שיש בארץ , רק כ400 הינם חברי אגודה. כך שישנם מטפלים טובים רבים שאינם ברשימה הנ"ל , והיא אינה מייצגת גם את רוב המטפלים.

haimhen

New member
עושה רושם שלא הובנתי ולכן אבהיר..

יוסף שאר החברים :) אני לא חושב שמשתמע מתשובתי ששאר המטפלים אינם מוסמכים או אינם טובים.. או כל דבר אחר שלא כתבתי (ועלה בפירוש האישי אליו הגיב יוסף). ההמלצה שלי הייתה לפנות למטפל מוסמך ברפואה סינית. נקודה. ואני אישית בחרתי להפנות לרשימה של מטפלים מתוך אתר האגודה... וגם הצעתי ... שנשמח להמליץ על מטפלים ספציפיים במסרים אישיים... מקווה שהדברים ברורים יותר כעת. ויוסף כולנו יודעים ש 3000 הוא מספר יפה אבל לא באמת משקף את קהילת המטפלים הפעילים... ולדעתי האישית הרשימה שהפניתי אליה כן מייצגת את רוב המטפלים הפעילים בתחום, ואם אינכם רשומים אז פשוט תצטרפו... (ואין בזה לרמוז שאין מטפלים מוצלחים שאינם רשומים בה) ודבר אחרון - היית יכול פשוט ..להאיר.. שישנם עוד מטפלים מוצלחים שאינם מופיעים ברשימה הנל - זה היה יותר ענייני ופחות תוקפני (כלפי האגודה). אני לא מבין למה אתה כל הזמן נלחם כנגד האגודה והלגיטימיות הברורה שלה, במקום להילחם בעד הרעיונות שאתה רוצה לקדם.. אבל זה כבר דיון אחר וכנראה ארוך שעדיף לעשות בשיחת טלפון או מפגש פנים אל פנים :) כול טוב חיים

ינוקא1

New member
שבוע טוב.

אני לא חושב שתגובתי היתה תוקפנית כלפי האגודה - לפחות לא התגובה הקודמת. התגובה לפניך כן : אני חושב שאגודה זה דבר טוב וחשוב למטפלים. הבעיה היא שהאגודה בינתיים לא עזרה לי כמטפל , וההישג הגדול שלה עד כה זה הוספת בחינות לבוגרים משנת 2008 ואילך - דבר שלא רק שלא עוזר לי ולחברי אלא סתם מכביד. אני סיימתי 4 שנות לימודים במכללה טובה , אני חושב שתגובותי כאן ובפורומים אחרים מראות שאני יודע ומבין רפואה סינית ברמה טובה , והבעיה עם הבחינות הללו שלא קיבלנו תמורתן גורנישט , אז אינני מבין למה לי לעשות אותן. מילא אם היינו מקבלים כתמורה לבחינות איזושהיא הסדרה מטעם איזשהו גוף ממשלתי והיו אומרים שבגלל הבחינות אז התואר שלנו מוכר על ידי מישהו , דיינו. אבל בעצם לא קיבלנו שום הכרה ושום כלום ! אפשר להגיד לממסד בצורה ברורה - "אתם רוצים בחינות ? תתנו לנו הכרה !". אבל המצב כרגע הוא של קירחים מכאן ומכאן. יש בחינות ואין שום הכרה , והחברות באגודה לא נותנת לי כלום כמטפל רק לוקחת דמי חברות (אולי רק הוזלה בביטוח). לא רק זה , האגודה מנסה להצר את צעדיהם של כל מי שלא עושים את הבחינות - כמו לפנות לבתי חולים ולדרוש שיקבלו לעבודה אצלם רק את מי שעבר את הבחינות שלהם. כאילו שההבדל בין בוגרי 2007 לבוגרי 2008 הוא כל כך גדול ועצום שאלו צריכים להיבחן ואלו לא. הצעד השפוי והטוב הוא שכל עוד אין לנו הכרה לבטל את הבחינות הללו - ולהגיד לממסד בשפה הכי ברורה - "רצינו הכרה ולכן עשינו בחינות , מאחר ולא נתתם לנו את זה , מעכשיו אנחנו מקבלים לאגודה כל מי שסיים 4 שנות לימודי רפואה סינית. כאשר תתנו לנו הכרה ותסדירו את העניין בחוק תהיינה גם בחינות". אני חושב שהאגודה הזו איננה משרתת את ציבור המטפלים , לפחות לא את החדשים מבינהם. ובכך היא חוטאת לתפקידה כאגודה. כיום המצב הוא שקופות החולים מכירים בתואר שלי (אלמלא האגודה גם בתי החולים היו מכירים) , המקום בו אני עובד בשדרות מכיר בתואר שלי , המטופלים שלי מכירים בתואר שלי , המכללה בה למדתי מכירה בתואר שלי , רק האגודה שאמורה לייצג אותי כמטפל איננה מכירה בתואר שלי ! אז למה שאני אהיה חבר באגודה כזאת ? למה שאני אעשה בחינות ולמה שאשלם כסף לאגודה שלא דואגת לי ? אם היו מקבלים את כל בוגרי 4 שנים רפואה סינית (במכללות המוכרות) , אולי היו להם יותר חברי אגודה , היו משלמים פחות דמי חברות והיה להם יותר כסף בקופה. אז היה מתאפשר מאבק ציבורי רחב למען הכרה. וכשנקבל הכרה - סבבה , שיהיו בחינות - בזה לפחות יש הגיון. (גם אז אני לא הכי בטוח שזה טוב לי "אישית" כמישהו שהיום מטפל בשיטה שונה מהשיטה הסינית. אני בעיקרון בעד בחינה אחידה לכל המכללות ברפואה מערבית ובשאר הנושאים לתת לכל מכללה ללמד ולבחון כראות עיניה לפי השיטה אותה היא מלמדת , עם פיקוח של האגודה).

haimhen

New member
האם פנית לאגודה עם השאלות שאתה מעלה

היי יוסף למה שלא תפנה לאגודה עם השאלות שהעלית.. הם בטוח מודעים לחלק מהטענות שהעלית.. כידוע ועד האגודה התחלף לא מזמן - תעשה קופי@פייסט לתגובה הנל שלך ושלח אותה למור, מזכירת הוועד, עם בקשה לתגובה רשמית (כתובה) מטעם האגודה.. ואפילו אשמח עם תעדכן את כולנו בתשובה.. האגודה היא ההתארגנות היחידה והגדולה ביותר של מטפלים ומהיכרות אישית עם מספר חברי ועד אני יודע לי שכוונתם טובה.. ומאחר ומושקעים שם מאמצים וזמן שווה לדעתי להבין לעומק את המניעים שלהם. אולי אתה מפספס משהו? זה הרי יכול להיות.. אולי הם מפספסים משהו? גם זה יכול להיות..

ינוקא1

New member
השתתפתי כאורח

במפגש האגודה האחרון של הוועד הקודם (שגם אתה השתתפת בו) ואני מניח גם חברי הוועד החדש השתתפו בו , כך שאין לי ספק שהם מודעים לכל מה שטענתי כאן כי טענתי את זה אז בשיחה פתוחה. ברור לי שכוונתם טובה (כולל כוונתו של הוועד הקודם) וברור לי שהם אנשים ומטפלים טובים.

haimhen

New member
יפה

מאז המפגש המדובר עברו ימים רבים.. לדעתי, אין כמו פניה ישירה במכתב או מייל עם הצגת השאלות.. במיוחד עכשיו - כשמועד המבחן מתקרב. מה הטעם במאמץ ובזמן להקליד את כל שכתבת.. אם אתה לא מנסה לפעול ולקבל תשובות שיניחו את דעתך.. אני שמח שאתה מסכים שכוונתם טובה כי זה לא מובן מאליו. שבוע טוב

ינוקא1

New member
כי ברור לי שהם לא יזניחו את הבייבי

שלהם (=המבחנים) הללו בגלל איזשהו יוסף כהן מיבנה וטענותיו. במיוחד כאשר המבחנים הללו כבר הולכים והופכים לתעשיה שלימה שהם מחויבים אליה. כרגע ברוך ה' לא חסר לי כלום , יש לי הצלחות יפות בטיפולים שלי , ופשוט אין לי אנרגיה לבזבז על זה. אני מקווה שיום אחד הם יחכימו ושכשתהיה הסדרה של התחום היא תבוצע בצורה נורמלית.

למעלה