איך להתגייס לתפקיד מתאים לכישורי?

roy1878

New member
איך להתגייס לתפקיד מתאים לכישורי?

שלום
שמי רועי וסיימתי עכשיו כיתה י"ב, שנה הבאה אני הולך למכינה קדם צבאית של חצי שנה מספטמבר עד מרץ ואני יתגייס באפריל.
הנתוני גיוס שלי מצויינים קב"א 56 ודפ"ר 90 והבגרות שלי מצויינת 5 מתמטיקה 5 אנגלית 5 ביולוגיה 5 פילוסופיה והכל מעל 90.
עכשיו היו לי כל מיני מיונים לצבא עד עכשיו, היה לי מיון למודיעין שכשבאתי אמרו לי שזה לא מודיעין בכלל אלא מיון לשרת בתוכנית עתידים,
אחר כך אמרו לי שזה רק לאנשים שמתגייסים בקיץ הקרוב ובגלל שאני בקיץ הבא הם לא צריכים אותי.
אחר כך היה לי שאלון העדפות שמילאתי באתר עם בדיוק 3 אפשרויות שנתנו לי, ראשון מילאתי חיל האוויר שני מקצועות המחשב ושלישי אשכול רפואה.
אני סולד מדם אז אני לא יכול (ולא רוצה) להיות חובש, והיו לי מיונים למקצועות המחשב אבל חתמתי ויתור כי זה פשוט לא בשבילי,
וחיל האוויר לא שלחו לי בכלל זימון למיונים.
בקיצור היום דיברתי עם מיטב והם אמרו שיכול להיות שחיל האוויר לא ישלח לי מיונים בכלל ואז אני ידע לאן אני מתגייס שבועיים לפני המועד גיוס,
ואני מניח שזה נחשב גיוס כלל צהלי.

עכשיו אני באמת חושב שיש לי מה לתרום לצבא ולמדינה מעבר לגיוס כלל צהלי ושאני מתאים לתפקידים טובים יותר,
הבעיה היא שבדקתי ולא מצאתי תפקיד ספציפי שמעניין אותי. מה אני יכול לעשות על מנת שהצבא יבין שיש לי מה לתרום ויגייס אותי לתפקיד מתאים לכישורי?

תודה רבה, רועי

תמיד אפשר לשלוח בקשה למיונים לחיל האויר

במיוחד אם יש לך נתונים מתאימים ודירגת אותם גבוה. מפליא אותי שהם לא שלחו בכלל.
תמיד יש אנשים שנופלים בצה"ל בין הכסאות- אל תתן שזה יקרה לך!
תנסה להפעיל קשרים, אויל דרך אנשים במכינה אליה אתה הולך, הרבה פעמים יש להם קשרים והשפעות במיונים...

roy1878

New member
תודה על העזרה :)

יש לך רעיונות לתפקידים מעניינים בחיל האוויר? כי ממה שהבנתי צריך לשלוח בקשה למיון ספציפי
ולמודיעין יש סיכוי שעוד יקבלו אותי אפילו שאין לי פיזיקה?

darkshadow1

New member
ברור שיש סיכוי.

יכול להיות שעדיין לא שלחו לך זימון פשוט בגלל תאריך הגיוס שלך ומחזורי מיון של החיל. עם נתונים כמו שאתה מתאר אתה אמור לקבל מכתב למלא שאלון באינטרנט- אם לא קיבלת מכתב כזה, כדאי שתתקשר אליהם ותבדוק מה קורה עם העניין. סתם חבל שתפספס מיונים בגלל פאשלה ביורוקרטית שלא קשורה אליך.
כנ"ל לגבי חיל האוויר.

למעלה