איך להתחיל MMA?

chenrp

New member
איך להתחיל MMA?

שלום,
אני בן 30 וחושב להתחיל ללמוד MMA שמשלב ג'יוג'יטסו ואיגרוף תאילנדי.
האם כדאי ללמוד את כל אחד מהם בנפרד ואז להרשם ל MMA או שיש משהו בצפון שמשלב גם וגם?

תודה.

zanshin

New member
תלמד במכון MMA הכל ביחד, לא בנפרד

בהצלחה. עולם של כיף נפתח בפנייך.

chenrp

New member
כמה שאלות

מאיזו בחינה כיף? הבנתי שאמורים להתחיל בגיל יותר צעיר.
והבנתי שבמכון MMA לומדים יותר BJJ מאשר KICK BOXING...
האם יש מכון מומלץ בצפון? קריות?

moriarty

New member
אם היית רוצה להיות לוחם

היית צריך להתחיל מוקדם יותר. להתאמן בצורה מבוקרת אפשר בכל גיל.

zanshin

New member
תשובות

ברור שעדיף להתחיל מגיל צעיר על מנת להיות ברמה גבוהה בגיל מאוחר יותר. אבל זה ספורט, אפשר להתחיל בכל גיל. ככל שתתחיל מוקדם יותר ותשקיע יותר כך תהיה יותר טוב בשיאך. בכל מקרה לך תתנסה בכמה מקומות אם אתה מהטיפוסים הדאגניים. לגבי מה עושים יותר, לא יודע. בטח כל מקום זה אחרת. ואני מהדרום אז לא מכיר מכונים בצפון.
יום טוב.

CRAZY BOLI

New member
לדעתי

אם אתה מעוניין להקדיש לפחות 3 שעות שבועיות לנושא אז עדיף
ללמוד בנפרד .

RoyceGracie

New member
לגבי מכונים בצפון

יש לך בנהריה את אילן תורג'מן, מאמן ותיק שעושה חצי שבוע ג'יו ג'יטסו וחצי שבוע עמידה. העמידה שלו מגיעה מקיוקושין (קרטה מגע מלא) כך שזה מעניין (מאשידה סטייל). הוא מאמן בנהריה. ממליץ עליו בחום, יש לו שם תלמידים ברמה גבוהה מאד לטעמי.

אם אתה רוצה לתקוף את זה יותר מהכיוון של האיגרוף תאילנדי תוכל ללכת לאורן ריבקוב שמאמן בקריית חיים, הוא מאמן מצויין שמייצר אלופים דרך קבע (כמו ארתור מינוב).

יש לך בכרמיאל את TEAM PEGASUS - זה הבית שלי ושם גדלתי כך שמן הסתם אני ממליץ בחום, המאמן הראשי שמו אוהד קורלנד, מאמן מצויין בחסד שב 10 שנות פעילות האחרונות מייצר לוחמים מעולים ברמה עולמית (כמו אדם גליל, דולב ברק, דורון אלדר ועוד). האימונים מתרכזים באיגרוף תאילנדי אבל מאד "זירתיים" ועובדים גם על טכניקות קרקע בסיסיות והרבה יציאה מהקרקע. הלוחמים שלו משתתפים בתחרויות MMA וג'יו ג'יטסו לעיתים. המכון עצמו הוא ממש ברמה הגבוהה ביותר, בדומה לסגנון שמאמנים בברזיל וארה"ב, המכון לא נמצא במתנ"ס כלשהו שהמאמן משכיר אלא פתוח שעות רבות במהלך היום, מכיל זירה ומאובזר לחלוטין כמכון אמנויות לחימה. תלמידים מגיעים לאורך כל היום לאימוני כושר, שקים וטכניקה בערב. מומלץ בחום.

בכרמיאל יש לך גם את דוד בנימין (שמעתי שהוא פתח גם קבוצה בעכו, שווה לברר), מאמן ג'יו ג'יטסו תלמיד של ROYCE GRACIE. מאמן של רועי פרץ ועוד לוחמים ידועים ..

אני יודע שבחיפה יש לך כל מיני קבוצות ג'יו ג'יטסו קטנות וגדולות אך אני לא זוכר לצערי...

יש לך במפרץ חיפה איגרוף תאילנדי במכון "החורבה" עם המאמן הוותיק רני קאושינסקי שגם עשה קרבות MMA, אבל האיגרוף תאילנדי שלו לא מכוון MMA...

בהצלחה

chenrp

New member
תודה רבה!

אני גם כרמיאלי לשעבר, אבל זה רחוק לי קצת... אני אבדוק את הבחור מקריית חיים.

תודה.

RoyceGracie

New member
לא, שוטוקאן זה חצי מגע מלא

אני לא מבין גדול בקראטה והתאמנתי בזה רק בילדותי (כמו כולם) אך ההבדלים שניכרים בעיניי הם שבשוטוקאן שעוצרים אחרי כל פעם שיש נקודה (כשנכנסת מכה), אסור להוציא ברכיים ואין לואו קיקים (אולי גם אסור לתפוס את החליפה).

בניגוד לקיוקושין שזו אמנות לחימה קרבית בהרבה, הלוחמים בועטים גם לואו קיקים וגם מוציאים ברכיים (ממרחק, ללא קלינץ'), גם מושכים בחליפה.
קראטה מתעצב בהתאם לתפיסה של קראטה, האמונה במכת מחץ שתוריד את היריב, החוסר פשרות בעבודה האגרסיבית בלי לחלק את האנרגיה לסיבובים, המנטליות הקשוחה של החישול. כל זה הופך את הקרבות קראטה, לטעמי, למשהו שנראה כמו 2 משאיות שנכנסות אחת בתוך השניה בכל הכח...

בהתאם לכך גם בהרבה מכוני קראטה לא משתמשים במיגון, מתוך האמונה הזו של חישול הגוף...

תוכל לראות סרטון מעניין שמראה מה זה קראטה קיוקושין:
http://www.youtube.com/watch?v=3FB8hPmsg28

למעלה