לגבי מכונים בצפון
יש לך בנהריה את אילן תורג'מן, מאמן ותיק שעושה חצי שבוע ג'יו ג'יטסו וחצי שבוע עמידה. העמידה שלו מגיעה מקיוקושין (קרטה מגע מלא) כך שזה מעניין (מאשידה סטייל). הוא מאמן בנהריה. ממליץ עליו בחום, יש לו שם תלמידים ברמה גבוהה מאד לטעמי.
אם אתה רוצה לתקוף את זה יותר מהכיוון של האיגרוף תאילנדי תוכל ללכת לאורן ריבקוב שמאמן בקריית חיים, הוא מאמן מצויין שמייצר אלופים דרך קבע (כמו ארתור מינוב).
יש לך בכרמיאל את TEAM PEGASUS - זה הבית שלי ושם גדלתי כך שמן הסתם אני ממליץ בחום, המאמן הראשי שמו אוהד קורלנד, מאמן מצויין בחסד שב 10 שנות פעילות האחרונות מייצר לוחמים מעולים ברמה עולמית (כמו אדם גליל, דולב ברק, דורון אלדר ועוד). האימונים מתרכזים באיגרוף תאילנדי אבל מאד "זירתיים" ועובדים גם על טכניקות קרקע בסיסיות והרבה יציאה מהקרקע. הלוחמים שלו משתתפים בתחרויות MMA וג'יו ג'יטסו לעיתים. המכון עצמו הוא ממש ברמה הגבוהה ביותר, בדומה לסגנון שמאמנים בברזיל וארה"ב, המכון לא נמצא במתנ"ס כלשהו שהמאמן משכיר אלא פתוח שעות רבות במהלך היום, מכיל זירה ומאובזר לחלוטין כמכון אמנויות לחימה. תלמידים מגיעים לאורך כל היום לאימוני כושר, שקים וטכניקה בערב. מומלץ בחום.
בכרמיאל יש לך גם את דוד בנימין (שמעתי שהוא פתח גם קבוצה בעכו, שווה לברר), מאמן ג'יו ג'יטסו תלמיד של ROYCE GRACIE. מאמן של רועי פרץ ועוד לוחמים ידועים ..
אני יודע שבחיפה יש לך כל מיני קבוצות ג'יו ג'יטסו קטנות וגדולות אך אני לא זוכר לצערי...
יש לך במפרץ חיפה איגרוף תאילנדי במכון "החורבה" עם המאמן הוותיק רני קאושינסקי שגם עשה קרבות MMA, אבל האיגרוף תאילנדי שלו לא מכוון MMA...
בהצלחה