איך להתחיל ?

רברסינג

New member
איך להתחיל ?

אני רוצה ללמוד את המערכת לינוקס, אשמח לחוות דעת .
אני רוצה לדעת בכיוון של טכנאות, למשל ב-WINDOWS יש לי הרבה ידע ואני יודע לפתור הרבה בעיות .
אני רוצה גם להתעסק במערכת הפעלה מבוססת לינוקס, אני יודע שיש טרימנל והרוב מתעסקים בו, אשמח למדריכים על המערכת הפעלה .
וגם אם אני לא טועה זה מערכת הפעלה "קוד פתוח" ואפשר לערוך כל מיני דברים איך שאני רוצה,ולהתעסק עם הקרנל..
אפשר עזרה להתחיל ?

BravoMan

Active member
יש רק מקום אחד להתחיל להכיר מערכת הפעלה:

להתקין אותה ולנסות להשתמש!

טרמינל זה לדברים מתקדמים, ולא תמיד משתמשים בו, גם כשמחפשים לפתור בעיות.

כדי להתעסק ב-kernel צריך לדעת לתכנת בשפת C ברמה גבוהה, ולהכיר חומרה מכיוון תכנותי.
אלה ממש לא קישורים שיש לטכנאי PC ממוצע, למרות שכמובן שום דבר לא מונע ממך ללמוד אותם.

אז בתור התחלה, תוריד, תתקין, תשתמש:
http://www.ubuntu.com/download/desktop

Dניאל Mור

New member
אל תמהר לקפוץ לתכנים מתקדמים

לדוגמא, תרשום על דף (אפשר גם תאורתית
) את הפעולות שאתה מבצע ביומיום על-גבי מערכת חלונות ותנסה לאפשר את אותם שימושים גם על-גבי מערכת הלינוקס שלך. לדוגמא, אתה מתכנת? תתקין IDE. אתה עובד על Photoshop? התקן תוכנת קוד פתוח כלשהיא מאותה המשפחה. אני *מבטיח* לך, שכל המשחקים הללו, אפילו אם "נראים" פשוטים, ילמדו אותך המון. לדוגמא: בשביל להתקין תוכנה, צריך "מנהל חבילות". לאותו מנהל חבילות יש ממשקים גראפיים, טקסטואלים ומה לא. בקיצור - זה יגיע לאט לאט

שלב אחרי זה (ושוב - תלוי בידע בעולם המחשבים היום), זה להיכנס יותר לנישה של System Administration או Development על-בסיס המערכת.

בהצלחה.

+דניאל.

למעלה