איך להתחיל?

איך להתחיל?

שלום לכולם, רציתי לשאול איך אפשר לשפר את הסולפג', הקצב והשמיעה ההרמונית. אני שרה שנים מספר, והיכולות שלי קיימות, אך בסיסיות. האם דרך נגינה? האם לימוד עצמאי? האם יחד עם מורה פרטי? האם קיימים קורסים? לצערי אינני "משופעת במזומנים", ולכן אשמח לשמוע על מגוון פתרונות בתחום.

Molchansky

New member
שלום../images/Emo13.gif

אם תוכלי להשיג תקציב אז כדאי מאוד ללמוד עם מורה שיש לו תואר אקדמאי, בדר"כ מורים עם תואר יודעים ללמד בצורה מצויינת, לא תמיד אבל לרוב. את יכולה גם לקנות ספר סולפג', יש בחנויות תווים כל מיני ספרים עם תירגולי סולפג', הם בנויים לפי נושאים וכו'. כשאת שרה את תרגילי הסולפג' רצוי שעם היד תבצעי תנועות ניצוח, ככה תוכלי גם לשפר את הקצב. לפני האקורדים כדאי לשמוע הרבה ולשיר הרבה מרווחים, וסולמות לגבי השמיעה ההרמונית את יכולה פשוט לשמוע הרבה אקורדים שוב ושוב, לשמוע אותם ולשיר אותם מפורקים לנסות לשמוע את כל התווים באקורד, לשמוע את ההבדלים בין האקורדים אח"כ את יכולה להתחיל לעבוד על שמיעה של מהלכי אקורדים, לשמוע את משמעות הדרגות, ואת הולכות הקולות בין אקורד לאקורד. כמובן שרצוי גם לנגן על כלי תוך כדי, נגינה על כלי גם תעזור לשיפור השמיעה, והקצב. כמו שאמרתי מקודם אני ממליץ על מורה, אבל אם את לא יכולה להרשות לעצמך אז תכנסי לאחת מחנויות התווים ותקני איזה ספר של תירגולי סולפג' ואת יכולה גם לחפש איזה ספר לתירגולי קצב, בטוח יש בחנויות.

שבינקה

New member
אממ

אייל, יש לך המלצה על מורה המלמדת הרמוניה ופיתוח שמיעה באיזור ת"א- השרון? תודה!

למעלה