איך להתייחס לשיער הגוף?

di9010

New member
איך להתייחס לשיער הגוף?

אולי בניגוד לאחרימות, אצלי המצב הוא ההיפך. אני עובר תהליך של מעבר מתודעה של אישה טרנס לתודעה גבר סיס. ופתאום מוזר לי (ומגעיל לי) לראות את עצמי כגבר..

בגיל 12.5 כשהלכתי לקנות עם אמי סנדלים, התגלו לראשונה לנגד עיני השיערות המיותרות. הן היו בכף הרגל. אני זוכר שהייתי בחנות וקיבלתי סחרחורת
מאז ועד היום רוב חיי אני חיה בלגלח את שיער הגוף.
אני לא זוכר אבל אני מניח שבצבא גם היו לי שיערות בגוף, אבל אז הייתי מנותק מעצמי. ובעצם מעולם לא לא גילחתי שיערות באופן מודע. ( (לא לא גילחתי =גידלתי)

זאת הפעם הראשונה בחיי שאני מגדל שיערות, אני מרגיש מוזר ומאושר, מלוכלך וחופשי.
אני מאושר כי אני לא עבד של לגלח את שיער הגוף, זה קשה, זה מעצבן, זו עבודה סזיפית בלתי נגמרת, ובתור זכר המלחמה קשה מאוד.
אז אני מאושר שאני חופשי ולא נתון ללחצי החברה

אני מרגיש מוזר, כי אני עובר את תהליך ההתבגרות וכאילו לא עברו להם 20 שנה, ואני חש את אותה תחושת הגועל שעלתה בי שראיתי את השיערות בכף הרגל בגיל 12
אני מרגיש מלוכלך, כי שיער מתקשר לי עם לכלוך.

אני חייב להודות שאני חושב שגברים שיש להם שיערות הם סקסיים בטירוף. רק שאני לא רוצה להיות גבר שכזה. אני רוצה להיות גבר מהצד הנשי..
אבל גם כ"כ כיף גם פתאום להיות גבר מהצד הגברי, שנהנה ממה שהטבע נתן לו, ולא חייב לבטא צדדים רק נשיים.

הפוסט מבולבל וגם אני. אבל החלטתי שלראשונה בחיי אנסה לחיות עם הגוף שלי כפי שהטבע נתן לי אותו...

איך אתם מתייחסים לשיער הגוף? שלכם? של אחרים?
לאלו שבצד ה - FTM , נניח והייתם נולדים גברים. איך הייתם מתייחסים לשיער הגוף?
אפשר להתייחס לזה בכלל כאל משהו חיובי שכיום בחברה זה נחשב כמשהו שלילי? שעיר זה מסעיר:)

תודה

ליזי133

New member
אוקיי, הודעה קצת מבלבלת, אבל...

אני באמת לא מתמצאת בזה, ואני אישית מתחילה לנסות לחיות לפי מי שאני ואיך שאני רוצה, ולא אכפת מהביקורת של החברה, או מחיר חברתי שצריך לשלם, בערך, בעצם.....
טוב, בכל מקרה...
איך אתם מתייחסים לשיער הגוף? שלכם? של אחרים? לדעתי, וגם לפי משהו שקראתי, כל אחד/ת יכול/ה לעשות עם שיער הגוף שלו/ה מה שהיא/הוא רוצה.
כלומר- בסדר לגדל/לגזור/לגלח וכו' מה שרוצות/ים. לי איחן הרבה שיער גוף בכל מקרה, והוא בהיר, ואני לא הורדתי אותו מעולם (חוץ מפעמיים אולי בבית השחי) ועכשיו גם לא מתכוונת כנראה להוריד. כי לא רוצה. פשוט לא רוצה ולעזאזל עם החברה, למה שהחברה תכתיב לי או לאחרים/ות מה לעשות?

אפשר להתייחס לזה בכלל כאל משהו חיובי שכיום בחברה זה נחשב כמשהו שלילי? שעיר זה מסעיר:) חיחיחי, בכל מקרה, היום בחברה זה נחשב לדברים שונים אצל א/נשים שונים. התפיסה לרוב- נשים-שיער ראש ארוך, בלי שיע גוף, גברים-שיער ראש קצר, בלי להוריד שיער גוף.
אפשר לומר שכמעט כל דבר אחר גורר ביקורת חברתית.

אבל סה"כ שכל אחד/ת י/תתיחס לזה איך שהוא/היא רוצה.

ובכל מקרה, מה שלא תחליט/י לעשות,
בהצלחה!

purpleyaler

New member
שיער

שיער הרגליים שלי הוא אחד הדברים האהובים עלי בגוף שלי. הוא נעים ורך אבל כשהוא הופך לארוך מידי הוא מגרד ואז אני מגלחת אותו ומחכה שיגדל שוב. אין לי בעיה להראות אותו לעולם.
יתר השיער בגוף שלי בד"כ יורד.. כאילו, בתי שחי, שפם, גבות וכו', אבל לעיתים רחוקות מאוד ומסיבות שהן לא רצייה חברתית (קצת קשה לבודד משהו שהוא לא רצייה חברתית, אני מניחה שאם פשוט לא אכפת לי להסתובב עם שיערות בציבור ומורידה אותו רק במקרים מיוחדים וחגיגים)

lily kane

New member
מבולבל זה הכי טוב בעולם

אני יודע שבחיים תמיד לוחצים עלינו לקבל החלטתות ולדעת הכול מראש אבל אני בעד לשבור את המיתוס הזה, גדלנו ועדיין אין לנו את כל התשובות.

אני לגמרי מבין אותך אנחנו חיים בחברה שמאוד מדכא נשים לחשוב על מיתוס היופי וכל דבר טבעי מוסתר ומוצנע, המחזור עם תחבושות ותחושות זה לכלכוך שצריך לזרוק ולהסתיר, שיערות= ליכלוך שצריך להוריד, את כתמי הגיל יש לאפר, בטן אצל אישה נלקחת יותר קשה מאצל גבר. היות שעברתה כאישה חונכתה לזה ובעצם נכנסתה לתפקיד של הגבר שמדוכא פחות למרות שהיום מלחצים גם גברים אל עבר מיתוס היופי בניגוד לבעבר אבל עדיין הרבה פחות.

לדעתי נפלא לגמרי שאתה מתנסה במשהו חדש שאין לך תשובה שתוכל לבטא גם צדדים ונשיים וגם להרגיש את המראה הגברי שלך.

לגבי היחס שלי בעצמי בערך מגיל 14 הייתי מורידה אבל בעיקר בזמנים של קשר זוגי,פתחתי מודעת למיתוס בגיל מסוים.
ואז הייתי בקשר גנדר קווירי שבו לא רק שלא גילחתי אלא הצלחתי לבטא גם את הגבר וגם את האשה שבי ולא היה צורך בשינוי גופני לצורך זה.
מבחינתי זה היה הכי מוצלח

לפעמים אני מרגיש צורך ואני מוריד הרבה פעמים זה מסיבות חיצונית מרתיע בן\בת זוג , או חיפוש עבודה ואני עובר כבחורה.

di9010

New member
רק הבהרה

אולי לא היה ברור המצב שלי. אבל הכיוון שלי הוא MTF היינו נולדתי זכר.. וחונכתי כגבר

lily kane

New member
הו כן לא הבנתי את זה

אני מתנצלת , להגנתי יש סיכוי שחוסר שעות השינה השפיעה עלי

למעלה