איך להתיר את הסבך של מדינת רווחה + חרדים ?

hoshe

New member
איך להתיר את הסבך של מדינת רווחה + חרדים ?

אני תומך נלהב בהגברת האלמנטים של מדינת רווחה ויודע שאשלם על כך מחיר, בין היתר באופן אישי. אבל... יש בעיה כיום להעביר את רעיון מדינת הרווחה בקרב חילונים ומסורתיים (ממצביעי העבודה הפוטנציאליים) ולו מהטעם שהם, וגם אני, אינם מעוניינים לתמוך בקבוצות בדלניות, שמחנכות את בניהן ובנותיהן שלא להכיר במדינת ישראל ובמוסדותיה. כאלו הם חלק מהחרדים וחלק מהערבים. שלי יחימוביץ' מביעה מעל כל במה הסתייגות מ"פוליטיקה של שנאה" ודומה בעיניי שהיא תשתף פעולה עם המפלגות החרדיות אם הן יתרמו לקידום האג'נדה הכלכלית של מפלגת העבודה. אין בי שנאה כלפי איש, ווודאי שאינני מתכוון להסית. יחד עם זאת חייבים להכיר במציאות, שציבורים הולכים וגדלים מפנים עורף למדינה ולמוסדותיה. ואם עמדת מפלגת העבודה תהיה להמשיך להזין ציבורים אלו, ביתר שאת ובתקציבים ממשלתיים מוגדלים - זה לדעתי: 1. מדיניות שגויה 2. אבן-נגף פוליטית לקראת הבחירות ב-2013 מה דעתכם? איך פותרים את הפלונטר הזה?

הפתרון הוא פשוט הפרדה בין לדת למדינה

הסוגיה היחידה שאני ושלי לא רואים עין בעין לגביה, זו הסוגיה החרדית. בניגוד אליה, אני לא רואה בהפרדת דת ומדינה "פוליטיקה של שנאה", כי אם הפלייה מתקנת של שנים כלפי הציבור החילוני, שכבר שנים סובל מכפייה דתית ומימון פאראזיטים שלא תורמים בכלום למדינה, לא משרתים בצבא, לא עובדים ולא משתתפים בשום נטל ששאר האזרחים במדינה משתתפים. שלא לדבר בכלל על האנטי-ציוניות שלהם והאיום הקיומי שנקרא "מדינת הלכה", שאליו הם שואפים כשיהיו פה רוב. על כן אני חושב שכל החילוניים במדינה צריכים לשים בצד את כל הסוגיות הפוליטיות שמפרידות ביניהם, ובנושא הזה להתאחד, ימין, שמאל ומרכז, כאילו אין שום חילוקי דעות אחרים ביניהם. כי פה כבר מדובר בקיומנו ובדרך החיים הליברלית החילונית, שחס וחלילה לא נגיע להתנהלות ולמראות שיש כבר היום במאה שערים ובבית שמש. כך שבנושא הזה אני מסכים איתך וחושב ששלי תהיה חייבת בסופו של דבר לשנות פאזה, ויפה שעה אחת קודם.

למעלה