איך להתכונן?

איך להתכונן?

הי לכולן...
אני בטוחה שהיו פה שרשורים כאלה בעבר אבל לא כל כך הצלחתי למצוא אז מתנצלת מראש :)

הריון ראשון שלי, שבוע 31, עם בן ובת שאני מקווה שיישארו בפנים עוד לפחות חודש :)
אני מאוד מאוד רוצה להניק הנקה מלאה, לפחות בהתחלה בלי בקבוקים שאיבות וכו', ומרגישה שאני צריכה להתכונן לזה..
לא בטוחה איך...
בגלל שאין לי ניסיון בהנקה בכלל, והרבה חברות עם ילד אחד מספרות לי כמה ההתחלה הייתה להם קשה וקצת מייאשת, אני מתחילה לחשוש, למרות שאני מאוד אופטימית ובטוחה שאצליח, אני רוצה להיות מוכנה לקשיים כדי להתמודד עם זה...
איך אני יודעת שיהיה לי מספיק חלב? שאלה קצת מפגרת אבל החזה שלי מאוד קטן (אמנם גדל קצת לאחרונה אבל עדיין ממש לא גדול) - יכול להיות שלא יהיה מספיק חלב?
איך מתחילים? יש דברים שכדאי לעשות קודם מבחינת תזונה?
המלצות לקרוא משהו?

המון המון תודה!!

ונוס 26

New member
את כבר בכיוון הנכון

אופטימית יקרה, שיהיה בהצלחה ושהלידה תעבור בשלום וכמה שיותר מאוחר.
זה שאת מאד מאד רוצה להניק זה כבר הצעד הראשון והמשמעותי ביותר בעיני. כדי להצליח בזה ולהתמודד עם הקשיים, צריך קודם כל לרצות.
כמה תשובות מרגיעות וקצת עצות:
1. הגוף מייצר חלב לפי דרישה, אם התינוק יונק כראוי (לפעמים הם לא יודעים לתפוס נכון את הפטמה, ואז הם לא יונקים באופן יעיל) אז יהיה לך חלב בדיוק כמה שהוא צריך, ובחודשים הראשונים אפילו יותר מדי. כשיש תאומים אז יש שניים שיונקים ולכן הגוף מייצר מספיק לשניהם. אני מניקה תאומות שעד גיל 4.5 חודשים רק ינקו (התחילו לקבל שאוב כי נכנסו לגן), בלי שום בקבוקים, והן עלו במשקל מצוין!
2. גם החזה שלי מאד קטן (בהריון הראשון התרגשתי לראשונה לקנות חזיה מידה B, אבל בעקרון אני מידה A, ולובשת בעיקר גוזיות). אין שום קשר בין גודל החזה לכמויות החלב. החלב מיוצר בבלוטות חלב, ולא בשומנים שבשד (שיוצרים את הגודל שלו, למיטב ידיעתי).. לחזה קטן דןןקא יש הרבה יתרונות בהנקת תאומים, חברה שלי שילדה תאומים חודשיים לפני ציינה בפני שכיף לי שאני מצליחה להניק את שתיהן ביחד ושהיא לא - בגלל שהחזה שלה לא קטן.
3. איך מתחילים - ממליצה לך בחום להתחיל לגלוש ולקרוא מאמרים, בפורומים וברחבי הרשת, באתרים של יועצות הנקה, האינטרנט עמוס מידע, חפשי מאמרים על הנקת תאומים, תסתכלי ביוטויב על סרטונים של הנקת תאומים (חפשי באנגלית), זה גם יעשה לך חשק להניק תאומים, זה נראה כ"כ קסום ומיוחד... וגם, להכיר יועצות הנקה, לקבל המלצות, שתהיה לך יועצת בסטנד ביי.
ויש גם סדנאות הכנה להנקה, ומדי פעם סדנאות הכנה להנקת תאומים - כדאי לך ללכת לאחת. בפורום הריון מרובה עוברים, שאת בטח מכירה, יש מדי פעם פרסומים.

בהצלחה!

הכנה להנקה

הי אופטימית

ברוכה הבאה אלינו,
מזל טוב כפול על ההריון.

בהמשך למה שונוס כתבה - חפשי ברשת וגם פה אצלנו, יש הרבה מאוד מידע וטיפים על התחלת הנקה.
אבל - אני ממליצה מאוד מאוד להיפגש עם יועצת הנקה מוסמכת לפני הלידה. היא תסביר מה ואיך. מה יכול להשתבש ומה לעשות במידה וזה קורה.
אני חושבת שזה מאוד יכול לעזור ולהקל את ההתחלה אחרי הלידה.
זה כמובן מאוד תלוי גם באיזה שבוע הם יוולדו ובאיזה משקלים , אבל - הדרכה יכולה מאוד מאוד לעזור.

לכמות החלב שאת מייצרת - אין קשר לגודל החזה.. גם נשים באפריקה עם חזה מאוד מאוד קטן ותזונה לקוייה - מצליחות לייצר מספיק חלב לתינוקות שלהן ומניקות הרבה זמן.

ייצור החלב עובד על ביקוש והיצע. כדי ליצור היצע - יש להניק כמה שיותר ובכך לאותת לגוף שהביקוש גדל והגוף בהתאם מגביר את הייצור.
זה באמת בשתי מילים..

איפה את מתכננת ללדת ?

הרבה בהצלחה,
המשך הריון ארוך וקל.

עידוד הנקה בקפלן

הי אופטימית

אני לא ממש מכירה את קפלן ועידוד ההנקה בו.

נסי להתעקש כמה שאת יכולה על זכותך לקבל הדרכה ועזרה.

בהצלחה

למעלה