איך להתמודד עם:" אמא/ אבא משעמם לי?

איך להתמודד עם:" אמא/ אבא משעמם לי?

הורים רבים פונים אלי בימים אלה ומספרים: "הילד שלנו מתלונן לעיתים קרובות על כך שמשעמם לו . נגמרו לנו ההצעות בשבילו. מה לעשות? "קציני בידור" שנמאס להם מהתפקיד." ערב טוב לכולם, מי עוד מכיר את התופעה ? ילדים שמתלוננים "משעמם לי" מה אתם עושים? איך אתם מתמודדים? הנכם מוזמנים לתת עצות מניסיונכם ומפרי דמיונכם, כל רעיון יתקבל בברכה ערב נעים עינת גבע ,מכון אדלר.

אורטל177

New member
קריאה לצומת לב

מתוך ניסיון הרבה מהפעמים שילדים אומרים "משעמם לי" זה מתוך צורך לקבל תשומת לב מהאדם אליו הם פונים... הרי לילדים יש מספיק צעצועים, טלויזיה, סרטים ומשחקים להעסיק את עצמם בהם... לדעתי רצוי מאוד להקדיש לילד זמן איכות שמוגדר רק להתיחסות אליו. אם זה בטיול משותף,משחק, עבודות יצירה וכו' אחרי מספר פגישות מסוג זהקרוב לוודאי שתדירות ה"משעמם לי" תרד....

איך נתמודד עם "משעמם לי!"

מסכימה מאוד עם אורטל. "משעמם לי!" - לחוות "מנת שעמום " זאת ברכה, זה זמן חשוב למנוחה מגירויים, להפעלת הדמיון וכוח היצירה, הילד לומד ליהנות מחברת עצמו ולמצוא עיסוקים ועניין. כתוצאה מכך מתחזק הדימוי העצמי שלו בעיני עצמו ומתפתח הביטחון העצמי שלו. יחד עם זאת , נוכל להציע לילד לצייר, לכייר, לרקוד או לשיר את השעמום שלו. "השעמום שלך נראה כמו... נשמע כמו... ומרגיש כמו..." קח דף ונסה לאייר אותו. מה דעתכם? בברכה, עינת גבע יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה