איך להתמודד עם הגודש?

איך להתמודד עם הגודש?

שלום,
התאומים נולדו ביום רביעי האחרון. 3 ימים אחרונים אני עם גודש. לא עושה כלום חוץ מלהניק (זכרתי שבפעמים קודמות הנקה סידרה את זה).
מניקה אחד אחרי השני. כל אחד מקבל צד "שלם".
מעסה את השד תוך כדי היניקה ועדין נהיה כל פעם גודש מחדש.
אשמח לעזרה והמלצות.
ובטח יהיו לי עוד מלאאאאאא שאלות....
תודה!!

טל ומטר1

New member
מזל טוב

קראתי גם את ההודעה שלך בפורום השכן . זה טוב שאת מבססת את ההנקה עם כל אחד בנפרד . את יכולה בהמשך גם להניק אותם ביחד ואולי לישון קצת .
לגבי הגודש לוקח זמן לחלב להתאזן לצרכים לשלהם אולי תנסי לסחוט קצת ידנית להקלה.

finallyhere

New member
מזל טוב!!!

קודם כל המון המון מזל טוב!!!
לגבי הגודש, את עושה טוב - להניק להניק להניק.
האם הם מרוקנים את השד או שאת מרגישה שהוא מלא גם בסיום ההנקה?
אם הם מרוקנים והוא פשוט מתמלא לפני שהם דורשים שוב לאכול, את יכולה לשים קומפרסים קרים, לסחוט קצת רק להקלה וכמובן להניק!
הנקה נעימה!

navi85

New member
עונה

אם זה ממש מציק תעשי מקלחת חמימה ופשוט תשחררי חלב בלחיצות קלות
אני באופן אישי שאבתי והקפאתי.
הגודש מסתדר מעצמו ובכל מקרה אני עדיין שואבת פעם ביום... ושמה בהקפאה. עם שניים תמיד טוב שיש חלב לשעת חירום.

אחרי שעם שני הגדולים היו לי סטוקים

של עשרות ליטרים של חלב שאוב שמעולם לא השתמשנו ובסוף הלכו לפח - אני לא ממהרת הפעם להתעסק עם זה.
גם ככה כדי לעמוד בדרישות שני היונקים אני עובדת קשה...

טל ומטר1

New member
גם אני במקומך לא הייתי מבזבזת אנרגיות על זה

תשמחי שנולדו בזמן ומשקל טוב וניתן להניק מלא .

גודש

הי מפקדת

מזל טוב כפול !!ברוכה הבאה אלינו.

מעריצה אמהות שכותבות ממש אחרי הלידה - איזה אלופה!!
אני מבינה שיש לך ניסיון בהנקה וזה מאוד יכול לעזור.

לא כתבת הרבה פרטים אז אני מנסה..
כמה פעמים ביממה הם יונקים ?
הגודש הוא מצב טבעי, זה קורה כשיש חלב בשד שלא יוצא ועומד ועומד והשד מתמלא.
יכול להיות שזה בגלל שהם עוד קטנים (במשקל / בשבוע או גם וגם) וקשה להם עדיין קצת לינוק, יכול להיות שזה בגלל תפיסה לא מספיק טובה (כואב לך ? יש פצעים ? )
ויכול להיות בגלל באלאגן הורמונלי שקיים בכל מקרה.

תמשיכי לעסות את השד במהלך ההנקה , את יכולה גם לסחוט קצת עם היד תוך כדי שהם יונקים - זה עוזר להוציא עוד זרמים של חלב לפה שלהם.

האם קיבלת אפידורל ?
יכול היות שיש עדיין נוזלים בגוף ויש בצקת גם בשד, שמקשה על יציאת החלב.

תוכלי בבקשה לכתוב קצת יותר פרטים ?

מחכה לראות מה תכתבי ואז אמשיך לענות בהתאם למה שתכתבי.

תרגישי טוב בכל מקרה,
את יכולה לקחת משכך כאבים כמו אדויל או נורופן כדי להרגיע אם כואב.

לצערי הם לא ישנים בלילות

ורוצים כל הזמן להיות מחוברים. זה קשה, אבל לפחות גודש כבר אין....
מקווה שהשינה המופלאה שהם מפגינים במהלך היום תתפשט גם אל כיוון הלילה, ובמהרה...

אגב, הם נולדו בשבוע 38+4 במשקלים של מעל 3 קג. בבית החולים מדיניות השכמה יזומה כל 3 שעות. בבית ניסיתי להעיר כדי לתזמן כל פעם יונק אחר, אבל ראיתי שבפועל השני נוטה להתעורר בכל מקרה לפני שסיימתי לטפל בראשון, ולכן הפסקתי להעיר. אז במהלך היום הם פותחים גם 4-5 וקרה אפילו 6 שעות של מרווח.
טרם הצלחנו לה לטפ"ח כדי לשקול.
האם נשמעת התנהלות סבירה?

המשך

כן... השינה בלילה זה נושא כאוב ... מאוד...
אבל לפחות טוב שאין כבר גודש!! זה חשוב מאוד.

יופי שהם נולדו גדולים וגם בשבוע יפה. מעניין שאת מספרת שיש מדיניות השכמה כל 3 שעות - באיזה בית חולים זה ?
הפרוטוקול מדבר על האכלה כל 3 שעות רק כאשר התינוק הוא מתחלת ל- 3 קילו.
הפערים שהם פותחים במהלך היום הם מעולים! זה בדרך כלל ממש לא כך אצל יונקים. חלילה שלא אהרוס לך (שום , מלח מים... )
אבל - מאוד יכול להיות שזו הסיבה שהם מתעוררים יותר בלילה - הם משלימים יניקות וממלאים את הבטן אחרי שישנו יותר במהלך היום.
נסי גם את לנוח כשהם ישנים - אולי בשעות הבוקר, כשהגדול בגן.
איך כמויות הפיפי וקקי ?

עונה...

בית חולים מאיר. נראה לי שזה פשוט התנהלות גורפת לגבי כל הילדים. גם בלילות היו קובעים איתי מתי להגיע להניק שוב (3 שעות מתחילת הנקה אחרונה) וקוראים לי אם מי מהם התעורר קודם.
אגב, הגברת נשקלה בחדר ניתוח 3030 ובתינוקיה 2890 או משהו כזה, אז אולי זה באמת בגלל שהיא ירדה מתחת ל3 קג. ואם היא - אז למה לא נעיר גם את אח שלה...

ואני אכן משלימה שינה כשהם ישנים ביום, אחרת אין מצב שהייתי מצליח לתפקד מעבר ל 48 שעות ראשונות...

האדון מייצר כמויות ראויות של פיפי וקקי - כלומר כמעט כל החלפה יש תוכן. (עם החיתולים החדשים של פמפרס זה פשוט להיט - מסתכלים על הפס אם הפך לירוק... מזיזים מעט לראות מה קורה מאחורה ולא צריך מעבר
)

הבת עושה פחות פיפי. נראה לי כ3-4 פעמים ביום. יותר חזקה בענייני קקי.

אני באמת צריכה לרשום את הדברים האלה כי אין לי במוח תא מתפקד אחד שיכול לזכור. ניסיתי לרשום הנקות אבל הן כל הזמן משולבות אז הפסקתי. אולי עם יציאות אצליח יותר...

תודה

הי,

תודה ששיתפת.

מעניין שזו המדיניות במאיר, אני אשאל את יועצות ההנקה שם. מעניין לדעת מה הראציונל שעומד מאחורי זה.
שימי לב לצבע של הפיפי של הבת. כל עוד זה לא צבע כהה של שתן - אז בסדר. יכול להיות שהיא עושה פחות פעמים ויותר בכמות בכל פעם.

יש לך את כל הלגיטימציה בעולם לא לזכור כלום... הרווחת זאת בכבוד!!!

אז עוד... ובעיקר קוטריזם על ההנקה במאיר

לשם מעקב, כמה פעמים מצופה מתן שתן בגיל 11 יום?

ולגבי מאיר - אם כבר יש לך עם מי לדבר שם... כאילו תומכים שם בהנקה אבל לא באמת... ביום יש אזור הנקה מאחורי וילון. לא הכי דיסקרטי ולא הכי נוח. בלילה יש חדר שבו גם משאבות החלב. יש שם 5 כסאות. עם עריסת תאומים ניתן להכנס רק כשאין אף אחת אחרת תופסים את כל חלל האמצע.

לגבי כריות הנקה - כבר כתבתי שש רק אחת בקושי...

והכי חשוב - זמינות היועצות... נושא כה כאוב... יום אחד הסתובבה מישהי שהייתה ממש חמודה אבל היא "מדריכת" הנקה ולא יועצת והייתה מספיק כנה להגיד שלטובת התואמים היא מבשת שאתייעץ למחרת עם היועצת הנקה.
למחרת הבנתי כי היועצת, היא למעשה אחות תינוקה מהמניין שעושה את "יעוצי ההנקה" בזמנה הפנוי, אם יש כזה בכלל.

חברה שילדה תינוק אחד זכתה ליעוץ רק אחרי בכי הורמונלי מרשים.

משתמשים שם בסימילאק. אבל הן לא מוכנות להוציא מהתינוקיה בקבוקים סגורים. אז הן שופכות ומשאירות כמות תמל מתאימה לגיל התינוק וככה את חוזרת לחדר. טיפת יאוש מההנקה והבקבוק קורץ לו שם מוכן לשימוש...

בקיצור - זה היה הקוטר שלי לגבי נושא ההנקה במאיר...

תודה על העדכון

הי

ראשית - תודה על השיתוף.
בהחלט יש לי עם מי לדבר. אני מכירה את ג'ניס וחיה - שהן יועצות הנקה מוסמכות (יש עוד אחת שאני לא זוכרת את שמה).
לצערי, מנהל הסיעוד מעסיק רק אחיות שהן יועצות הנקה מוסמכות כיועצות הנקה בבתי החולים (עוד יש כמה יועצות שאינן אחיות בחלק מבתי החולים, אבל הן מאוד ותיקות שם ואין אפשרות לזרוק אותן משם).
זה אומר שהן עובדות על תקן אחיות וגם עושות יעוצי הנקה.

הלוואי ואמהות היו מעלות את הנושא לסדר היום ומתלוננות בבתי החולים על זה ואז אולי היו עושים עם זה משהו..
אבל אני כל כך מבינה אמא אחרי לידה, גם אם תינוק אחד, שממש, אבל ממש לא בראש שלה אחרי שחזרה הביתה להתחיל לכתוב מכתבי תלונה.

מבאס מאוד., שאין מספיק מקום להנקה, שאין תמיכה בהנקה , שצריך לבקש יעוץ הנקה או לבכות מרה בשביל שיתייחסו אלייך. זה אמור להיות הכי בסיסי ונורמלי שתעבור יועצת הנקה בין האמהות בכלל בלי לבקש.
הדרכה על מקלחת עושים כל יום ... נכון ? אז למה לא להשקיע קצת יותר בהדרכת ההנקה ??
אבל זה נושא כאוב ומורכב.. עם הרבה פוליטיקה בתוכו.

בכל מקרה - אני אפנה לג'ניס ואבדוק איתה אם אפשר לנסות לשפר שם קצת את הדברים..

אני אנסה לפנות לאמהות שלנו פה ולבקש שיכתוב קצת על מה שקורה בבתי החולים האחרים, אני רוצה לנסות לעשות עם זה משהו.

תודה רבה

הלוואי ויעזור ליולדות הבאות

אני את שלי - עשיתי.. וכבר לא יראו אותי מסתובבת במחלקת יולדות

ורק כדי לדייק-
אגב, לא פגשתי בשמות שציינת. אני פגשתי ביועצת אחרת. ויש הדרכות הנקה קבוצתיות. בתיזוזים בין ההנקות לא יצא לי להגיע לאף הדרכה קבוצתית, אבל ייתכן שהן כן מועילות.
יישר כח ובהצלחה!!

למעלה