איך להתמודד עם העלבון..?

crema10

New member
איך להתמודד עם העלבון..?

יש לי בעבודה חברה לעבודה אם אפשר לקרוא לה ככה.
שהיא התחילה לעבוד אצלינו , אני ועוד חברה ניסינו להתיידד איתה.
יצאנו איתה כמה פעמים.
אחרי זה הייתה התרחקות מצידה.
היא טיפוס שנוטה להעביר ביקורות שליליות , להרים את הקול שלה ומצד שני היא יכולה להיות חמודה וכיפית.

לדוגמא אני עושה קניות בסופר כמו אישה נשואה , ולמעשה כל הקניות שלי אני קונה לעצמי כי את האוכל של אמא אני לא אוכלת (ואם כן לעיתים רחוקות).
הסיבה לכך שאמא שלי מבקרת אותי על הכמויות שאני אוכלת , ולי נשבר מזה אז לקחתי את עצמי בידיים וקוה לעצמי כל מה שנפשי מתחשק לה. מה גם שאמא מבשלת בד"כ אותו אוכל ואני רוצה גייון.
היו המון ריבים עם אמא בקשר לאוכל שלה שאכלתי כך שאני משתדלת להימנע.
אותה הקופאית מודעת לכך שאני הייתי במינוס , רואה ומבקרת אותי על כך שאני זאת שעושה קניות ואם היא הייתה במקומי הייתה גרה לבד.
לא ממש שיתפתי אותה בסיבה האמיתית לכך שאני קונה באלפיים שח בסופר מזון כי הספקתי להכיר את התגובות הקיצוניות שלה.
רק אמרתי לה שאני קונה לעצמי מה שבא לי לאכול . היא אומרת תגיד לה שתקנה.
כשהיא הייתה מעבירה ביקורת היא עושה זאת בקול גבוהה .
כל אלא ספגתי עד כיום והעלמתי עין.
היא גם פותחת עליי עיניים כך שאני מקבלת משכורת יפה משלה ושאני מליונרית, יוקבת אחרי הסידור עבודה שלי .
במקום לפרגן אומרת שיודעים שאני במינוס ולכן מרחמים עליי עם המשמרות.

גם זה העלמתי לה עין עד אתמול..
סיימתי לעבוד , היא באה להחליף אותי במשמרת.
היא נותנת לי פקודה של מנהלת "תנקי אחרייך את הזבל..".
אחריי זה היא לוקחת ספריי לנקות איתו את המסוע, ואומרת ללחוץ על הכפתור על מנת שהמסוע יזוז כי הוא לא זז.
אני יודעת להפעיל את המסוע מצויין . פשוט באותו הרגע זה לא זז לי כנראה לחצתי על הכפתור הלא נכון.
לא ידעתי שהיא תגיב בצורה קיצונית שכזאת והייתי המומה ממנה.
האמת שלא הייתי ממוקדת במסוע ורק הקשבתי לה ולחצתי כל פעם ורגע אחת לכמה רגעים שולפת מבט.
אוקיי אני מודה שעשיתי זאת כי היא כופה עליי ומחוסר ברירה צייתיתי לה. אני חייבת לציין שלא הייתה לי בעייה לנקות את זה בעצמי , ולא הייתי נותנת לה שום פקודות.ץ הייתי עושה זאת בעצמי.

כשלחצתי על הכפתור והמסוע זז לרגע ואז הפסיק כי לחצתי עליו שוב והוא הפסיק, היא קיבלה עליי סיבוב.
אמרה בקול גבוהה "את ממש סתומה הא.."
אני הייתי בהלם והיא המשיכה לחזור על המשפט שאני ממש סתומה.
מסביבי היו אנשים קופאיות ולקוחות.
ואחרי זה פקדה עליי להתקשר לקופה הראשית כדי שיוציא אותי מהמשמרת ויכניסו אותה.אחת הבנות שאלה אותי איזה מן קופאית מבין השניים כי יש לנו 2 עובדות בשם מיכל (שם בדוי)
אני לא זוכרת בדיוק את השם משפחה שלה בצורה השלמה.
ואז אותה הקופאית שדיברה עליי שאני סתומה אומרת עוד סתומה אחת שלא יודעת פתאום מי זאת..
אחרי שבאתי ללכת משם , היא אמרה באויר שאלוהים יעזור לה איזה אנשים סתומים יש בסופר.

זה לא הפעם הראשונה שאני נקלעת למצבים דומים, בהם אני נפגעת, בהם מזלזלים ואני בתגובה המיידית שלי זה ה-ל- ם
כי קורה שמעליבים אותי על סיבה שטותית כמו זאת.
כאילו ממה היא עשתה סיפור וקיללה אותי והשפילה.
אחרי שניסיתי לצאת מההלם חיייכתי חיוך מאולץ כדי להסתיר את הפגיעות ויענו לעשות מזה שום עניין , להעביר נושא אפילו עיי כך שאני לא אומרת כלום.

אחרי שיצאתי מהמסופר הרגשתי הרבה כעס כלפייה וכלפיי
כעסתי עליה, על הזלזול התמידי שלה בי
וגם כעסתי על עצמי שזאת אני זאת שמאפשרת לאנשים לדבר עליי ככה. כי אם הייתי עונה לה פעם אחת בהתאם ומשתיקה אותה , זה לא היה קורה וגם הסביבה הייתה מקבלת רושם אחר עליי ולא של ילדה תמימה וחלשת אופיי

גם שלשום האחראית עבסרה עם כל מיני סוגי תפוחים בסוף משמרת.
שאלה כל אחד ואחת מה הסוג התפוח בשמו.
כשהיא הגיעה אלינו. אלי ולעוד חברה לעבודה היא ביקשה ממנה לא לדבר כי היא בטוחה שהיא יודעת. אמרה שהיא רוצה לבחון אותי בעצם..
יש לציין שהיא עברה בין הקופאיות אותה הקופאית שהיא מחזיקה ממנה הסתכלה איך בנות עונות על שמות התפוחים , בעוד אני לא הקשבתי במיוחד .
אני עובדת בסופר שנה ו10 חודשים ואילו היא עובדת פחות משנה אולי 9 חודשים פלוס מינוס.
אותה כבר רצו לקדם לקופה הראשית ואפילו לסדרנות כי סומכים עליה.
שהאחראית שאלה אותי עניתי כמו שצריך והיא רק ענתה "יפה "
שאלה אותה ואמרה לה 100 אחוז

אני לא מבינה מה הקטע לזלזל, אבל אני יודעת שאני מאפשרת זאת..
כאילו למה שעובדת ותיקה יותר תדע פחות ממנה.
הייתי יכולה לענות לה אבל ספגתי

crema10

New member
המשך

אחרי המשמרת רשמתי לה הודעה בהם אני רושמת לה שכעסתי ונעלבתי ממנה . שכולם סתומים בסופר והיא רק חכמה, שתסתכל במראה.
היא ענתה קצר שלא צריך להיפגע , אלא לשים לב למה שאני עושה..
לא התנצלה לא כלום
כאילו מבחינתה ההתנהגות שלה נכונה ושזה בסדר להתנהג ככה.
אני רוצה לראות מישהי אחרת וגם רשמתי לה שתתנהג אליה ככה והיא תישאר אדישה.
אני רוצה להשתנות
אני פשוט לא יודעת מה לענות כדי להגן על עצמי
אני גם רציתי לשמור איתה על יחסים טובים על חשבוני לכן שתקתי לה אתמול כשהיא העליבה.
אבל היא ירדה לי מהעין
אם פעם חיבבתי אותה היום אני סולדת ממנה
היא נחשית

ga26

Member
נו, את ענית לעצמך על השאלה.

את בעצמך לא יכולה לדמיין מישהי אחרת שהיתה נשארת אדישה ליחס מזלזל כזה. אז למה את כן?
תעשי לעצמך מול המראה או עם חברה סימולציות איך במקרים כאלה את אמורה להגיב ותתאמני. תשתדלי במקום לענות לה בצורה אסרטיבית שלא תדבר אליייך ככה. תתעלמי מבקשותיה כשהם כשהבקשות לא מגיעות בטון מכבד.
חלק מהכלים שיש לנו זה גם לכעוס ולהתעצבן כשצריך. תראי לה שאת לא מוכנה שידרכו עלייך.

crema10

New member
אני ישמח להכוונה..

למשל במקרה הזה עם הבחורה הזאת שקראה לי סתומה, נתנה לי הוראות ללחווץ על הכפתור, וגם דרשה לנקות אחריי (זה כן מקובל עליי אבל יש טון דיבור..)
אני לא מחפשת לריב באמת שלא..
אני חושבת שהיא ככה מרשה לעצמה להתנהג איתי (בניגוד לאחראית שהיא מתחנפת אליה פוצי מוצי כשעשתה לה שימוע ) , היא מרשה לעצמה להתנג כלפיי ככה כי איפשהו לאורך השנה הזאת שהיא עובדת בסופר והספיקה להכיר אותי , נתתי לה את הביטחון להתנהג אליי ככה ושזה אפילו מןבן מאליו.
עובדה לא קיבלתי שום התנצלות ממנה .
אני לא רוצה להגיע לרמה נמוכה של קללות כמו שהיא עשתה.
אני לא טיפוס שכזה.

לפני כמה ימים פנתה אליי מישהי שעבדה איתנו ועזבה כתוצאה מכך שהסתכסכה עם רבים בסופר .
היא שאלה אותי מה קרה שמעה שהמנהל שלנו עזב ויש לו מחליף.
ענין אותי עם מי היא בקשר ומי סיפר לה .
כששאלה אותה מי סיפר לה , היא תקפה אותי עם קללות
אמרה לכי תזדייני יא זבלא כשאמרתי לה שהיא לא מעניינת אף אחד בסופר ואף אחד לא מעלה את השם שלה.(היא חיה בסרט שמרכלים עליה אחרי שעזבה )
היא חשבה ששאלתי אותה על מנת לרכל עליה ואין זה כך.
רשמה לי בהודעוצ שאני סתומה וכל מיני והלוואי שאאני יהיה הבאה בתור לפיטורים, וכל זה רק בגלל ששאלתי אותה מי סיפר לה שהמנהל עזב . כשרשמה לא משנה רשמתי לה שלי זה כן משנה.
יש לציין שהיא זאת שתמיד רצתה להיות חברה שלי , ואילו אני לא רציתי כי היא טיפוס תוקפני .
לא קיללתי אותה בחזרה רק רשמתי לה שהיא בת 43 ושתסתכל על עצמה איך היא מתנהגת . היא חסמה אוצי וביטחה ואז שוב חסמה.
אני התרגזתי ממש וגם חסמתי אותה בעוד כבר חסומה אצלה.
למחרת היא שולחת לי הודעה רגילה בה היא רוצה שאבטל את החסימה כדי שהיא תוכל לשלוח לי את החיקויים שהמחזר לשעבר שלח לה.
אני כמובן לא הגבתי לה.
אני במילא לא מעוניינת בקשר איתה.

מה שאני מנסה להגיד שיש לי יכולת ספיגה ולרוב זה פועל לטובתי שאני נמנעת מעימותים, אבל קורה שזה מגיע למצבים קיצוניים בהם הכבוד שלי מושפל ועל הדרך ההערכה העצמית.
אני לא יודעת איך לענות ומה להגיד..
כי באותו הרגע המבקר מבחינתי "הצודק" עם הטיעונים שלו, וגם אני בשלב של הממוה. כשאני יוצאת מההלם כבר מאוחר מדי כדי להשיב את הכבוד האבוד..

למעלה