איך להתמודד עם התקופה החמה?

• פותח הנושא spisi
  • פורסם בתאריך

spisi

New member
איך להתמודד עם התקופה החמה?

שלום, יקיר שלנו בן חודשיים. אנחנו גרים בדירה בלי מזגן, בשעות הבוקר המוקדמות יש רוח מאוד נעימה ואף קרירה. אך במהלך שעות הבוקר המאוחרות ושעות הצוהריים הבית דיי חם. עד ללידתו של יקיר, הדבר לא הפריע לנו. אני חוששת שהחום משפיע עליו, כיוון שהוא שותה ואוכל יותר מן הרגיל ומגיב באי שקט. אשמח לשמוע המלצות כיצד להתמודד עם החום? האם להשקיע במזגן (אני באופן אישי לא כל כך אוהבת את המזגן ולא מגיבה אליו טוב בשימוש ייתר). או שעדיף להשקיע במאווררים? שמעתי שמאוורר התלוי בתקרה מומלץ. כמו כן, בגיל כזה שהוא קטן, אני מתלבטת האם לאפשר לו לישון בלי בגד קצר? האם לאפשר לו להשאר רק עם חיתול בזמנים חמים במיוחד? אשמח לשמוע דעות תודה

חום הקיץ ותינוקות קטנים

החום והלחות מציקים לילדים באותה מידה ואולי אף יותר מאשר למבוגרים. ככל שתינוק קטן יותר כך הוא מצליח פחות לווסת את חום גופו ע"י הזעה. לכן התשובה שלי חיובית לגבי כל מה שאת בעצמך הצעת: מזגן כן, מאורר תיקרה גם אפשר אך לא מאוד קרוב לתינוק, להשאיר את התינוק עם חיתול בלבד בשעות החמות בוודאי שאפשר. אני אישית חסידה של מזגנים, ולא בגלל הקירור כל כך אלא בשל הורדת הלחות, דבר שמשפר מאוד את התחושה והתיפקוד שלנו ושל ילדינו. דר' מילה ברק

למעלה