איך להתמודד עם זה?

PUMA GIRL1

New member
איך להתמודד עם זה?

שלום.. אני בת 16 וחצי עוד מעט 17. ויש לי לפעמים התקפים שמלווים בקוצר נשימה וזה לא אסטמה. זה ממש מעצבן אותי וגורם לי מחשוב רק על זה. ואני חושבת מה יהיה בעתיד עם זה,שזה כל כך מפריע לי בחיים. אני לא יכולה לצאת לטיולים שנתיים מהבית ספר,אטני לא יכולה לנסוע למקומות רחוקים-ןלבד. וזה ממש מפריע לי בחיים אז אני חושבת איך אני אסתדר עם זה כשאני אהיה בשירות לאומי כי זה מה שאני בוחרת,בצבא אני לא אסתדר זה בטוח... אם יש לכם עצות או משהו כדי לעזור לי..אני אשמח כי זה ממש הורס לי את החיים.. תודה רבה .. שבוע טוב

slee4

New member
היי

לי יש בעיה דומה, ככל שאני יותר מתרחקת מהבית שבו אני מרגישה הכי בטוחה ככה אני מרגישה פחות טוב וכשאני חושבת על זה לפני היציאה מהבית אני נכנסת לחרדה . נכון שזה נשמע דבילי הפחד לצאת מהבית אבל זו הבעיה שלי ואני צריכה להתמודד איתה ולהתגבר עליה. כך גם את תנסי לחשוב למה יש לך את הבעיות בנשימה ואולי תפני לטיפול בחרדות או ביופידבק.

slee4

New member
תשובה

ביופידבק זה שיטה להתגבר על חרדות. אני מטופלת בתל אביב דרך "כללית מושלם". בדרך כלל זה שאת יושבת מול מחשב ומחברים לך חוטים של דופק נשימות וכל זה ואת רואה את רמת החרדה שלך במחשה ואז מלמדים אותך לשלוט בזה בעזרת דימיון,נשימות ועוד. אני אתן לך דוגמא ממני:ישבת מול המחשב וחיברו אותי למד חום ואמרו לי לחשוה שיש לי כוס תה רותחת ביד והחום שלי עלה ושאמרו לי לחשוב שיש לי קרח ביד אז החום שלי ירד. כדאי לך

PUMA GIRL1

New member
..

וואלה וזה עזר לך הטיפול הזה? אני מרגישה שאם אני אנסה לנסוע למקומות רחוקים לבד או עם חברה אני ישר חושבת שיהיה לי הקוצר נשימה,וזה חוסם אותי. כי אני יודעת כבר מראש מה הולך לקרות לי... לפעמים אני חושבת שאני צריכה לנסות פעם אחת רלאות איך זה כי אולי הכל בראש שלי,מה שהכי מפחיד אותי-שההתקף של הקוצר נשימה הוא יגרום לי לכמו התקף לב/מוות. כי ברגע שבן אדם מרגיש חוסר אוויר זה הכי מלחיץ שיש... מה את מציעה לי לעשות?

slee4

New member
תשובה....

לי זה עזר מאוד...ועוזר מאוד... כדאי לך

היי ../images/Emo85.gif

חרדה הרבה פעמים מלווה בכל מיני תחושות לא נעימות בגוף, כמו קוצר נשימה, דפיקות לב, בחילה, הזעה. אלה תחושות נורא מפחידות, והרבה פעמים זה גורם לנו לחשוב שזה מסוכן, שזה יכול להיות התקף לב, שאפשר למות מזה. נורא חשוב שתדעי שאלו תחושות שבאות מהחרדה. כשזה מתחיל תזכירי לעצמך שזה כבר קרה לך וזה עבר ואת היית בסדר. ושזאת החרדה, ושנכון שזה נורא לא נעים, אבל זה לא מסוכן. כתבת שלפעמים את חושבת שאת צריכה לנסות לראות איך זה לעשות משהו שקשה לך (כמו לנסוע למקומות רחוקים). אני חושבת שזה רעיון מאוד טוב, בגלל שזאת בדיוק הדרך להתמודד עם חרדה ולנצח אותה: אם אנחנו נמנעים ממצבים שמפחידים אותנו (לא נוסעים לטיולים או למקומות רחוקים) החרדה הולכת ומתחזקת, וזה רק נראה לנו יותר ויותר קשה להתגבר. אבל אם אנחנו מצליחים למצוא את הכוח (ואני יודעת שזה קשה) להתמודד עם החרדה וללכת נגדה, החרדה נעשית יותר ויותר קטנה. הדרך להתמודד היא לחשוף את עצמינו למצב המפחיד, ולהצליח להשאר בו עד שנרגיש שהחרדה יורדת, ולחזור על זה שוב ושוב. אחרי שאנחנו מתרגלים את זה, החרדה הולכת וקטנה, ודברים שנראו לנו פעם בלתי אפשריים, הופכים להיות לנו הרבה יותר קלים. הכי טוב זה להתחיל בהדרגה: קודם להתמודד עם דברים שרק קצת מפחידים אותנו, וכשאלו נעשים קלים יותר, לעלות את דרגת הקושי. יש גם טיפולים פסיכולוגיים שעובדים בשיטה קוגניטיבית-התנהגותית, שבהם לומדים טכניקות להתמודדות עם חרדה. אלו טיפולים שעוזרים מאוד להתגבר על חרדה.

היי מתוקה

גם לי יש את הבעיה הזאת עכשיו קצת פחות כי אני פחות חושבת על מה יקרה. תמיד שהייתי לפני טיולים עם הכיתה ואפילו עם המשפחה הייתי מתחילה להילחץ מזה שיקרה לי שם משהו לא משנה מה שאני ישתגע שאני יתעלף.מרוב פחד היו לי בחילות כאבי בטן נשימה מהירה. לדעתי אין לך ממה לפחד כ אם יקרה לך תמיד יהיו לך את החברים שיהיו איתך או את המשפחה ולא לחשוב יותר מדיי על זה פשוט להנות מהטיול :)

למעלה