איך להתמודד

mellab

New member
איך להתמודד

אימי אובחנה כחולה ב-diffuse lewy body desease ולאחרונה חלה הדרדרות מהירה במצבה.כיום היא לא הולכת ,לא שולטת בצרכיה , אך הנורא מכל שהיא כמעט לא מדברת ויש לה התקפי זעם בהם היא מכה את עצמה בתדירות גבוהה. היא מדוכאת מסרבת לקחת תרופות ומבקשת למות. מאז סוף ינואר היא אושפזה בשל מחלות כגון דלקת ראות,ברונכיט ופרפור פרוזדורים.במהלך האשפוזים שינו לה את הטיפול התרופתי והורידו את הדופיקר שהיא לוקחת.היא לוקחת רספירדל 1 מ"ג ליום לפני השינה . חוות הדעת שאני מקבלת בביה"ח, באשפוז ומרופא המשפחה שונות בקשר לטיפול בה.איני יודעת מה לעשות. האם מישהו יודע מה הדרך הנכונה ביותר לטפל במצב.אבי החי איתה נמצא על סף התמוטטות...

zs1957

New member
חג שמח mellab

אולי תפרטי מה זאת המחלה diffuse lewy body desease ממנה סובלת אמך. קשה לייעץ כאשר לא ידוע מהי המחלה.כתבי לי פירוט מפורט כדי שאוכל לעזור מי טיפל בה נוירולוג פסיכוגריאטר. אמא שלך מקבלת הרבה תרופותבשל מחלותיה כתבי בהקדם כדי שנוכל לסייע לאביך ולך שלא תתמוטטו חס וחלילה. רפואה שלמה, זהבה שחם

mellab

New member
חג שמח גם לך

המחלה היא ואריאנט של האלצהיימר . יש לה תסמינים של אלצהיימר ופרקינסון ולכן מטפלים בה בתרופות שמיועדות למחלות אלה. כך הוסבר לי ע"י ד"ר מיינר מהדסה הר הצופים. תרופה בשם דופיקר שמועילה לפרקינסון מגבירה את תסמיני האלצהיימר,ולכן באשפוז האחרון שלה הורידו לה את התרופה אך זה לא שיפר את מצב התקפי הזעם. בנוסף אימי סובלת אפילפסיה ועברה ניתוח מעקפים והחלפת מסתם לפני 17 שנה. היא מקבלת דפלפט לאפילפסיה וקומדין לטיפול במחלות אלה. התשובה שאני מקבלת בחדר המיון ,במחלקה שבה היא אושפזה ומרופא המשפחה שזה מהלך המחלה ושעלינו להשלים עם זה.אתמול בחדר המיון אמרו לנו לנסות למצא פסיכוגריאטור טוב שינסה לאזן אותה,אבל אני לא יודעת למי לפנות. (אנו מאזור ירושלים). בינתיים אבא שלי פשוט קורס.הוא לא מבין למה הרופאים אינם יכולים לעזור. הוא אינו מוכן לשמוע על פתרון חוץ לבית.באחד מאשפוזיה בבית החולים היא היתה משוכנעת שאשפזנו אותה בבית חולים לחולי נפש והגיבה מאוד קשה. בכל יום שנראה שהיא מגיבה במקצת אנו נאחזים בתקווה שעלינו על הדרך הנכונה והיא תצא מזה.

למעלה