איך להתקדם אחרי תואר ראשון בסיעוד?

אולי עוזרת אישית למנכ"ל?

היי, זה בהחלט אפשרי, הייתי מנסה לחשוב על מטרה לקריירה שלך. היכן את רואה את עצמך עוד 10 שנים מהיום? מבחינה תעסוקתית - אני מתכוון.
אם המשרה הנוכחית מקדמת אותך לכיוון שאליו את רוצה להגיע, זה מצויין. מקדם - יכול להיות משרה לא רלוונטית, אבל שבזמן הזה, את משלימה השכלה נדרשת, עבור הקריירה החדשה.
בהצלחה רבה

shaviq

New member

שלום,
סיימתי תואר ראשון בסיעוד לאחרונה.
לאחר עבודה קצרה בבית חולים הבנתי שזהו מקצוע שלא מתאים לי.
הנקודות שלא אהבתי הן האחריות האישית לחיי החולים, עבודה במשמרות, והעובדה שמדובר בעבודה פיסית מאוד ומעייפת.

אני מחפשת שינוי כיוון.
האם יש תחום בו התואר הראשון שלי בסיעוד יכול לעזור לי?
אני מתכוונת למקום בו לא עובדים במשמרות, ולא עבודה בתור אחות (בגוון אחר -כמו בבית ספר, או בקופות חולים).

אני מוכנה ומסוגלת לעשות עוד תואר, אך אני פשוט לא יודעת מה האופציות.
אשמח לעזרה\הכוונה.

תודה.

sharpantie

New member
במצבך כל האופציות פתוחות

תלוי מה מעניין אותך ובאיזה תחום נראה לך שתצליחי לבטא את הכישורים והיכולות שלך. תואר ראשון בכל תחום שהוא יכול לפתוח דלתות ולאפשר לימודים אקדמיים
לתואר שני בהרבה תחומים נוספים.

שלום לך. אתחיל בשאלה מה גרם לך ללכת ללמוד סיעוד?
האם אהבה למקצוע? האם חבריך הלכו גם ללמוד?
האם את רוצה לעזוב את התחום, בגלל הדברים שציינת, אבל עדיין, את אוהבת את הטיפול באנשים? אולי גילית שאת בכלל לא אוהבת את התחום.
לא הצלחתי להבין בדבריך, אם יש מעבר למה שכתבת.
אם התחום לא מתאים לך, תמיד תוכלי לעשות הסבה לתחום אחר. בהנחה שאת יודעת מה את אוהבת ומה מתאים לך. לא הייתי נרשם ללימודי תואר שני, לפני שהשאלה הזאת ברורה לי לחלוטין.
אם את רוצה להשאר בתחום הסיעוד, שוב - את אוהבת את התחום? או רק בגלל שלמדת?
כפי שאת רואה, ישנן הרבה שאלות שחסר לי בהם מידע, על מנת לכוון אותך.
האם לך יש את המידע הזה? האם הדברים ברורים לך?
בהצלחה

shaviq

New member

ראשית, תודה על ההתייחסות.
מה שגרם לי ללמוד סיעוד הוא בעיקר ביטחון תעסוקתי שיש בתחום. גיליתי בין היתר שאיני מתחברת למתן טיפול פיזי לאנשים, ולמעשה כמו שכתבת - גיליתי שאני בכלל לא אוהבת את התחום.
אני מחפשת כיוונים אחרים, לא בתחום הסיעוד ולא מקצועות רפואיים אחרים, ומנסה לבדוק איך התואר הראשון שכבר עשיתי יכול לשמש לי לטובה.

אוקי, לא היה לגמרי ברור מהכתוב, תודה על ההבהרה.
הדרך בה אני הייתי פועל, היא על ידי ניתוק בין מה שלמדתי ועשיתי עד היום, לבין מה שאני רוצה לעשות מחר.
קודם אני מחפש את התחום שלדעתי מתאים לי, אוהב לעבוד בו, מתאים לתנאים שאני רוצה (משמרות, שעות, שכר) בטווח הארוך.
רק אז ניגש לראות כיצד אני יכול לנצל את הניסיון שצברתי עד היום, כולל השכלה.
הסיבה לניתוק, שאני רוצה למצוא את מה שאני באמת רוצה לעשות, מבלי להגביל את עצמי, לפחות בהתחלת החיפוש.
את ההשכלה והניסיון שצברת אף אחד לא יקח ממך. וייתכן ויהיה קשר בין התחום החדש לבין מה שעשית עד היום, ויתכן שגם לא יהיה. זה בסדר גמור, בתנאי שתבחרי לעשות את מה שאת באמת רוצה ואוהבת - אני לא הייתי מתפשר בשלב הזה על חיפוש שמגביל אותי לתחום שאני לא אוהב, או לא מתאים לי.
בהצלחה רבה

shaviq

New member

תודה על העצה. ניסיתי ליישם אותה ולחשוב על תחומים שמתאימים לי ובינתיים הגעתי למסקנה שייתכן ואתאים לתחום של ניהול חשבונות או ניהול משרדי לסוגיו..

קצת על עצמי.
מאז ומעולם אני טיפוס שאוהב לבצע מטלות שונות, לארגן ולסדר ניירת. אוהבת להקפיד על הפרטים הקטנים. אני טובה בזה ועוזרת לקרוביי הרבה בנושאים ביורוקרטיים שונים, בשיחות עם משרדי ממשלה, באיסוף מסמכים והגשתם, בווידוא הטיפול בפניות וכד' וכד'.
אני מלאת סיפוק כאשר פניה זו או אחרת מטופלת בהצלחה, ומגישה את עזרה מכל הלב.
גם, קראתי על תאוריית טיפוסי האישיות של הולנד ומצאתי מגדירה את עצמי כטיפוס מנהלי (Conventional)..
על אילו כיוונים נוספים אפשר לחשוב במצבי זה שעליהם לא חשבתי (בכל זאת, הכרותי עם המקצועות השונים הקיימים בשוק העבודה היא דלה ביותר).
תודה!

היי תודה רבה על המשוב...
זה בדיוק זה...
אם תצטרכי עזרה בהמשך, אני לשרותך
בהצלחה

למעלה