איך להתקין דרייברים מוינדוס בלינוקס ?

איך להתקין דרייברים מוינדוס בלינוקס ?

הלינוקס שלי מותקן ב-VMware.
יש לי בעיה עם ה wireless adaptor (לא מציג טרפיק). זה ככל הנראה מפני שלא התקנתי את הדרייברים של וינדוס בתוך לינוקס. (בוינדוס הוא עובד בסדר גמור).
איך לעשות את זה (מהטרמינל !) ?

BravoMan

Active member
לא. פשוט לא.

"דרייבר" הוא דבר שייחודי למערכת הפעלה.
אתה לא אמור להתקין דרייברים של מערכת הפעלה אחת בתוך מערכת אחרת.
זה לא יעבוד.
&nbsp
ספציפית במקרה של כרטיסי רשת אלחוטיים, היית בזמנו קומבינה שנקראת "ndis_wrapper" שאפשרה לדרייבר של לינוקס לנצל דרייברים של Windows שתמכו בתקן מסוים כדי לדבר עם חלק מהכרטיסים.
&nbsp
אין לי מושג אם זה יכול לעבוד דרך מכונה ווירטואלית, ואם זה בכלל רלוונטי עדיין לכרטיסים מודרניים, ועם דרייברים חדשים יותר.
&nbsp
בכל מקרה, אני לא חושב שהדרייבר הוא הבעיה שלך.
&nbsp
ראשית, מה זה אומר בדיוק "לא מציג טרפיק"?
לאלו כתובות ניסית להגיע ומה קיבלת? ניסיתה להתחבר בתוך הרשת?
הכרטיס עצמו מזוהה ע"י המערכת?
&nbsp
שנית, איך בדיוק הגדרת את הכרטיס במכונה הווירטואלית? באיזה מצב?
&nbsp
כמובן, גם לא פירטת באיזו הפצה את משתמש, ואיזה כרטיס רשת יש לך, אז די קשה לתת תשובה שימושית.

נסיתי על ununtu

הכרטיס כלל לא מזוהה ע"י המערכת. כלומר ב-iwconfig אין wireless.
חפשתי קצת ברשת ומצאתי סרטון הדרכה של איזה הודי, הוא המליץ להתקין סימולטור של compat, אז התקנתי, ו...יש wireless ! שמח וטוב לב נכנסתי ל wireshark ו...אין טרפיק !!!
מצאתי סרטון אחר של איזה רוסי, הוא טוען שחובה להתקין את הדרייברים המקוריים של היצרן ב-windows ואז להכנס ל-VMware כשה wireless adaptor מחובר וזה נראה אצלו בסרטון שאבראקדברה יש לו wireless בלינוקס (לא הבנתי מה הקשר בין הדברים אצלו אבל עשיתי דבריו וכלום לא עובד wireless אצלי בלינוקס).

eladts

New member
במכונות וירטואליות יש כרטיסי רשת וירטואליים

בד״כ אין למכונות וירטואליות גישה ישירה לרכיבי החומרה אלא לרכיבים וירטואליים. כרטיס הרשת הוירטואלי בד״כ מופע בתור כרטיס רשת קווי. בהגדרות המכונה הוירטואלית אתה קובע אם הכרטיס הוירטואלי יגושר לכרטיס הפיזי (Bridge), יהיה מאחורי NAT או שתהיה לו גישה למחשב המארח בלבד (host only).

למעלה