איך לומדים את כל המילים האלו?

new user

New member
איך לומדים את כל המילים האלו?

חשבתי אולי לכמה מכם יש שיטות מיוחדות ללמוד את כל המילים הללו, איזו טכניקה או שיטה לשיפור הזיכרון... תודה מראש, רן.

new user

New member
איך אתם למדתם?

לא יכול להיות שלאף אחד אין עיצות בשבילי... אני מתאר לעצמי שאתם לומדים לפסיכומטרי לא?, אז איך אתם לומדים את המילים?, אתם מרפרפים בהם כל יום, לומדים לעומק?, כותבים אותם 20 פעם?... איך הזיכרון עובד?, אך אחד לא יודע? קראתי קצת ממה שהצלחתי למצוא באתרי חיפוש שישנו זיכרון לטווח ארוך וקצר, לפ מה שהבנתי הקצר הוא יותר דברים כמו ליזכור מס´ טלפון למשהו כמו דקה, זה צורך שיחזור החומר הרבה מאוד פעמים כדי לזכור לכמות מוגבלת מאוד של זמן, לכן פסלתי את הרעיון... הזיכרון לטווח ארוך הוא לתמונות או לקול או משהו בסיגנון, אז זה כמובן מצביע על זה שצריך להגות את המילה בקול ולהתייחס למילה כמו תמונה מה שבהחלט עוזר אבל עדיין..., נראה כאילו משהו פשוט יותר נעלם ממני, שיטה יעילה יותר... אל תבינו אותי לא נכון, אני לא חושב שזה יבוא מעצמו, צריך לעבוד קשה, אבל עדיין נראה לי שיש שיטות עדיפות מאחרות, למישהו יש רעיון??? ישמח לשמוע רעיונות, לעשות מזה דיון קטן, בשביל זה הפורום הזה, לא? רן.

אה, ניזכרתי

כשלמדתי את המילים, אז באמת הקראתי אותן לעצמי בקול. זה עוזר לזכור... לי לפחות.. וגם המצאתי לי אסוציאציות מצחיקות שיזכירו לי את המשמעות של כל מילה. מתי המבחן שלך?

new user

New member
אין לי מועד...

אין לי מועד למיבחן וזה כי אני לא מתכוון להילחץ, התחלתי ללמוד לפני כמה ימים, אני רק מארגן לי הכל בינתיים, מנסה לקלוט כל מיני טיפים ועיצות שימושיות לאיך להתמודד עם כל הלחץ והמידע העצום הזה... בינתיים הגעתי לכמה מסקנות, אני לא כל כך בטוח בהם אבל הינה הם (למי שמעוניין) בנוגע לאנגלית הכי טוב בינתיים להתחיל עם ספר, זה עוזר ליזכור את המילים, משפר את מהירות הקריאה וגם הרבה יותר מעניין בנוגע למילים אז להתחיל מהיום הראשון, להשתמש באסוציאציות ולקרוא בקול (כמו שהמושבניקית יעצה), זה צריך להינטע טוב בראש, לא לרפרף עליהם בנוגע למתמטיקה הדגש צריך להיות בסיס מאוד חזק, זה אומר השקעה על החשבון, זה גוזל המון זמן החישובים או בייחוד הטעויות של החישובים יכולים לשגע אותך חוץ מזה מה שאני עושה זה ליצור לי דפים שבהם אני כותב את הדברים שצריך לזכור ופשוט כל יום, קורא אותם ומתעמק עליהם פעם אחת, זה יכול לעזור מאוד מאוד, עשיתי את זה לפני הבגרות במתמטיקה בשביל הגיאומטריה, לא תאמינו כמה זה יכול לעזור, זה יוצר מצב שאתה מסתכל על תרגיל והמוח שלך ישר משווה את זה לתמונה שבדף ואתה כבר יודע את הפיתרון, אני מקווה שזה יעבוד גם כאן... על כל מקרה, תודה מושבניקית, לעוד מישהו יש כמה עיצות בשבילי?

אז ככה:

אצלי לפחות זה עבד. אני לא יודעת מתי המבחן שלך, אבל לדחוס 500 מילים לראש ביום לא תצליח. אני מודיעה לך כבר מעכשיו. אבל בהנחה שיש לך עוד זמן, תחלק לך את הלימוד בצורה כזו שלא תלעיט את עצמך ביותר מידי מילים בבת אחת. אני קבעתי לעצמי מטרות. כמו למשל, האות א´ בשלושה ימים. וגם אז, חילקתי את הלימוד על פני כל שעות היום ולא ריכזתי אותו בכמה שעות מאומצות שמהן תצא סחוט, עייף, בלי שתזכור כלום. אצלי בקורס (קידום) קיבלנו גם כרטיסיות עם המלים, וזה נורא עזר לי כי על כל כרטיסייה היו 6 מילים, וככה יכולתי ללמוד כל פעם כרטיסיה. זה גם נותן אשלייה של פחות מילים וגם קל יותר לזכור קבוצות של מעט מילים. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה. זה אפשרי לזכור את כל המילים האלה, למרות שבכלל לא בטוח שתפגוש אותן במבחן עצמו. העיקר שזה יגרום לך להגיע למבחן עם ביטחון בעצמך.

psymaster

New member
שלום לכם

אז ככה: נכון שללמוד את המילים באנגלית כדאי דרך קריאת ספרים,עיתונים ושאר מיני "מזיקים" שכן כך גם משפרים את מהירות ורצף הקריאה. לגבי עברית - אין ברירה ואם לא היית תולעת ספרים מגיל קטן כנראה שתיאלץ לשנן את המילים בדרך הקשה - אך גם לכך מצאת שיטות : כמו שהמושבניקית ציינה שיטת הכרטיסיות, שמשתמשים בה מכונים רבים ,עוזרת להרבה אנשים וכמובן ישנן חוברות שמנסות להחדיר את המילים לראש בעזרת סיפורים מצחיקים ותשבצים(תברר בחנויות). לבסוף הערה קטנה - הזיכרון לטווח ארוך (שמתייחס לא רק לצלילים ולתמונות) פשוט פועל על עיקרון השינון דהיינו: כדי להעביר רשמים מהזיכרון לטווח קצר לזיכרון לטווח הארוך מתבצעת פעולת השינון (כמו איחסון בקופסא) אולם לפי מחקרים אין זה מספיק שהזיכרון נמצא שם אלא יש ל"העלות" אותו ע"י שינון נוסף כדי שלא "ישקע" שם (וכך נוצרים קשיים בפליטה של זכרון) לכן גם אם שיננת את המילים ונדמה לך שאתה זוכר אותן יש להמשיך ולשנן אותן ולבחון את עצמך עליהן כדי להשאיר אותן זמינות. אגב לפי מה שהבנתי הזיכרון החזותי וה אצלך "חזק" יחסית (לפי הסיפור מהבגרות) ולכן באמת כדאי שתנצל אותו ותלמד דרך שינון מראה התרגילים ביחד עם תרגול הפתרונות (שלכך חובה להקדיש תשומת לב רבה). בכל אופן שיהיה בהצלחה.

למעלה