איך לומדים לא "לקחת ללב"

elar84

New member
איך לומדים לא "לקחת ללב"

אני יודעת שאם משהו מעורר אותי במיוחד, מציק לי במיוחד וגורם לי לאי שקט, סימן שזה משהו שעליי לבדוק בעצמי.
ובכל זאת, אם נקלעתי לסיטואצייה בה אני באה במחלוקת עם מישהו.
מישהו שמנסה "לדרוס" אותי, איך משלבים בין הצבת גבולות והעמדה במקום (שהרי אם אנחנו אוהבים את עצמנו, לא הגיוני שרק נבליג מבלי להעמיד את אותו אדם על מקומו, בייחוד כשזה עניין שחוזר על עצמו).
לבין זה שאני עצמי לא אקח את זה יותר מדיי ללב, כלומר שהבן אדם לא יוציא אותי מכליי, ויוציא אותי משלות הנפש שלי.
אפשר לשלב בין השניים?
מה דעתכם?

הולי 101

New member
אני הייתי בסיטואציה דומה

הייתה לי חברה כזו שרצתה שרק אותה ישמעו ושהייתי אומרת את דעתי היא פשוט הייתה תוקפת
ניתקתי איתה את הקשר לגמריי !
עברתי תהליך שלקבל את עצמי כמו שאני ולמי שלא מתאים לו לקבל אותי כמו שאני יכול ללכת
וזה מה שעשיתי עם אותה חברה , מאז ששיניתי את הגישה והתחלתי לקבל את עצמי כמו שאני
כלום לא מזיז לי , לא איכפת לי מה היא חושבת עלי לא איכפת לי מה היא אומרת לי וגם שמתי לב
שדברים שהיו מעצבנים אותי ומוציאים אותי משלוות הנפש כבר לא שם

אני לא יודעת מה היחסים שלך עם אותו אדם, אם זה יחסי עבודה או חברות
אבל כן תציבי גבול ותגידי את דעתך ואם לא מתאים לך תגידי לו לא מתאים לי
תקבלי את עצמך כמו שאת ותראי זה כבר לא יזיז לך

בדיעבד עם אותה חברה לדעתי הייתה שם פשוט קנאה , אותה בחורה עובדת איתי במקום העבודה
וכל פעם היא מעירה כל מיני הערות שלא מזיז לי פשוט , כמו שהיא באה לבוס שלי ורוצה לעבוד אצלו
או על המשכורת שלי ושל בעלי , על זה שיש לי ילד כל מיני כאלו בקטנות , לא מפריע לי כבר
זו לא בעיה שלי שהיא לבד בעולם הזה

רותי 11

New member
ראשית תבחני את הדברים מהצד בלי לערב רגש

תתבונני בסיטואציות שיש לך מול אותו אחד
שימי לב מה את חושבת עליו ואיזזה רגש עולה
במקביל.
לאחר שהתבוננת ושמת לב לנקודות חולשה שלך
אז את יכולה לעבור בעצם הלאה - כי תביני כל עוד
הוא בחיים שלך ומתנהג מולך בצורה דורסנית זה
מכיוון שאת מאפשרת לו את זה ומכיוון שאת לא
באמת למדת את השיעור שיש לך מולו.
אחד הסימנים הגדולים ביותר עבורך להבין מה הוא
"עושה" לך זה דרך זה שאת בעצם מפנה כלפי עצמך
את הטיעונים שיש לך מולו הווה אומר אם הוא עקשן
אז בעצם זה אומר עליך שאת עקשנית וכן הלאה

elar84

New member
המשך

תודה לכן, אחרי שקראתי את מה שכתבתן אני מבינה שבעצם אין לי בעיה להציב לאותה בחורה גבולות.
אני לא מאפשרת לאנשים כאלה להיכנס לחיים שלי, והעובדה שהצבתי בפניה באופן ברור והחלטי (לאחר שביקשתי בפעם הראשונה בצורה יפה)
הבהרתי לה שאני לא מעוניינת בשום קשר איתה, ומה שגרם לי לצאת משלוות הנפש כנראה זה שאולי היא "תשנא" אותי.
אחרי שקראתי את מה שכתבתן, אני מבינה שזה בעצם בכלל לא משנה לי מה היא חושבת, כי אני שלימה עם ההחלטה.
מה שכנראה הפריע לי בנוסף זה שאולי הייתי קצת יותר מדיי נסערת בגללה והייתי צריכה להגיד לה את דעתי ברוגע :)
כלומר אפשר ואף רצוי להציב גבולות, אך עדיף לעשות זאת מבלי לצאת מדעתי .

רותי 11

New member
מעולה

למעלה