איך לומדים לעשות באסים?

MTench

New member
איך לומדים לעשות באסים?

שלום לכולם. אני מקווה שהגעתי לפורום המתאים כדי לשאול שאלות כאלה. אני מנגן באורגן אוטומטי, ע"י האוטומציה של האורגן. אני רוצה ללמוד גם לעשות באסים כדי לנגן גם בהרכבים. פעם ראיתי בחוברת של לימוד גיטרה, שיש שם רשימה של "פריטות" (מקצבים כאלה) שאפשר לקרוא את התוים או משהו כזה, ואז להתאמן על זה. יש משהו כזה גם לאורגן? אני מוכן ללמוד לבד ולהתאמן, אבל אני צריך קצת השראה, כי כשאני מנסה לנגן זה נשמע לי משעמם.

SHEX

New member
לא לגמרי הבנתי למה אתה מתכוון...../images/Emo95.gif

MTench

New member
אני אנסה להסביר שוב

(אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון) אני עד היום מנגן על אורגן אוטומאטי. זה אומר, שביד שמאל יש עבודה די קלה, כי פשוט לוחצים אחד מהאקורדים שאני מכיר והתאמנתי לאצבע אותו בצורה נוחה, והאורגן עושה מזה תיזמורת שלמה, ואז ביד ימין מנגנים את הסולו. גם אם לא יודעים לנגן כ"כ טוב זה נשמע בסדר לאוזנים בלתי מוזיקליות. אבל, כל זה כאשר מנגנים באורגן סולו, בלי כלים אחרים. אם אני חלק מתיזמורת, אז מקובל לעשות ביד שמאל את הבאסים, וביד ימין או אקורדים או אפקטים (אם יש גיטרה שיעשה את האקורדים) יש צורות פשוטות לעשות את זה, למשל למקצבי 4/4 לעשות בס-אקורד-בס-אקורד, ועוד כאלה דוגמאות. אני מחפש צורות קצת יותר מורכבות להתאמן עליהם כדי שלא ישעמם לי. פעם ראיתי בחוברת של גיטרה, רשימה של איזה ארבעים ומשהו "פריטות" שכתוב שם התווים, כך שאפשר להתאמן עליהם ואז להשתמש בהם בשירים שזה מתאים. האם יש מישהו שמכיר כזה דבר לקלידים? (אורגן, פסנתר)

SHEX

New member
עכשיו באמת הבנתי אותך...../images/Emo95.gif

אני חושב שאני אוכל להשיג ולסרוק לך, אבל ייקח קצת זמן עד שזה יקרה... בכל מקרה, זה גם טוב למצוא את הדברים האלו לבד... פשוט נסה לפרק אקורדים בצורה שתשמע לך נחמדה... לי אישית יש חיבה לעשות באס-קווינטה-אקורד ולפתח את זה..

MTench

New member
בכל אופן, תודה רבה

אגב, בין אם יש לך זמן לסרוק ובין אם אין, תוכל אולי לגלות לי את שם החוברת? באמת תודה

למעלה