איך לומדים לשחרר?

מאמא333

New member
איך לומדים לשחרר?

היי לכולן, נגה שלי תתחיל גן בעוד שבוע וחצי..תהיה בת ארבעה חודשים וקצת..אני שלמה עם ההחלטה להכניס אותה כעת ואני גם מאמינה שבחרתי בגן הנכון.
הבעיה שלי היא בלשחרר את נגה , כלומר למעט מספר שעות ביום, עדיין לא נתתי למישהו אחר לשמור עליה.היא ילדה נינוחה וחייכנית ואוכלת טוב רק הבעיה שבמשך היום לא ישנה הרבה ונרדמת בנענוע על הידיים. ולכן בגלל שאנו מתקרבים לכניסה לגן אני מדמיינת שנגה הולכת לגן ושהגננות לא מצליחות להרדים אותה. ואז היא לא תסתדר עם המסגרת. בתפיסה שלי אני חושבת שזה חשוב שלילד יהיו עוד דמויות מטפלות, ואני לא רוצה שהפחדים שלי ימנעו זאת. וחוץ מזה אני צריכה עזרה ואצטרך עזרה בעיקר עם החזרה לעבודה עוד מעט.
גם אני רוצה לשדר לנגה שהכל יהיה בסדר בגן ושלא תקלוט את הפחדים שלי. למישהי יש עצה? האם מישהי חוותה כניסה לגן עם הנתונים שלי ויכולה לשתף? מה עזר? תודה

בנגי 16

New member
גן זה "עולם אחר"

אמנם אני הכנסתי לגן ב6 חודשים, אבל קטנצ'יק היה נרדם רק על הידים ורק עם חיתול בד על הפרצוף. אז החיתול בד הלך איתו לגן (ומוחלף באחד מכובס פעמיים בשבוע עד היום) אבל הן הרדימו אותו, לפעמים במיטה, לפעמים על הידים, עד שלמד להרדם לבד. משהו בסדר יום המובנה, ובזה שיש ילדים אחרים מסביב עוזר להם אולי.
בהצלחה לשתיכן בהסתגלות.

רוןרון40

New member
שאלת השאלות

אין לי תשובה בשבילך, מאוד סוביקטיבי.
נתחיל מזה שאת סומכת על הצוות. אם את באמת סומכת עליהן אז תורידי לחץ. אם את לא סומכת עליהן.. תעבירי לגן אחר.

בהתחלה יש הסתגלות, מתחילים עם שעתיים שלוש ביום. ומכיוון שאת מכניסה לקבוצה קיימת.. אז לצוות יהיה פנאי יותר להתייחס אליה כי היתר כבר "בשגרה".
היא תכנס לשיגרה, אם יהיו בעיות יזעיקו אותך. גג שבוע הסתגלות אם את משחררת ונגה משתפת פעולה.
תצפי לימי מחלה בשנה הראשונה.

תנשמי, גם בהמשך במעברים זה לא פשוט.

לפעמים, אנחנו האמהות יותר לחוצות ודואגות. בגדול אצלי יצא לטובה.
בהצלחה!

אמאנחל

Member
מנהל
עושים בדיוק מה שאת עושה

מפעילים את השכל מול הרגש.
את בחרת בגן טוב, ופרוש הדבר שהמטפלות שם מאוד מנוסות (גם עם תינוקות וגם עם אמהות
). הן כבר הרדימו יותר מתינוק (או מאתים) שבבית נרדמו רק על הידיים. סביר להניח שהבת שלך היא לא יוצאת דופן והם יצליחו להרדים גם אותה.

&nbsp
אם יש לך אפשרות, אז באמת כדאי לך להיות איתה שם לתקופות הולכות ומתארכות בכמה ימים הראשונים. כך היא תראה שאת סומכת על הצוות, ואת תראי במו עינייך את ההתנהלות בגן.

ילדים מתעייפים בגן ומתנהלים אחרת מבבית

הילדונת שלי ישנה עליי משהו כמו 4 חודשים ועוד קצת

בגיל חצי שנה עברה למטפלתה שלא הסתדרה איתה - ואז מצאתי מטפלת אחרת,
שם הילדה פרחה, ישנה בלול, נהנתה מהחיים. פחדתי ממש מהגן,
אז בהתחלה אמרו לי שהיא יושבת איתן בהפסקה שלהן ומסרבת לישון
ויום אחד פתאום, שמה ראש על המזרון ונרדמה עם כל הילדים...
&nbsp
הילדונת שלי בכללי לא חובבת שינה, גם היום בגן היא ישנה מעט,
אבל ישנה עם כולם.
&nbsp
איך המטפלות עושות את זה, זו שאלת מיליון הדולר בעיניי

&nbsp
אם את סומכת על הגן, אז יהיה בסדר.
אני ביום הראשון שהיא היתה אצל מטפלת ואני חזרתי לעבודה,
בכיתי כל היום, וכל מי ששאלה אותי איפה הילדונת.. גרמה לי לפרץ דמעות חדש,
תאמיני לי שתוך יום זה עבר לי

&nbsp
במכלול הגדול - לרוב הילדים טוב בגן, מסתגלים ונהנים.
&nbsp
שווה!
בהצלחה

&nbsp
&nbsp

למעלה