איך לומדים מילים באנגלית?
איך לומדים מילים באנגלית? המלצה לאפליקציה ללימוד מילים.
מתקשה ללמוד מילים באנגלית? ממליצים מאד על האפליקציה "פסיכו", מעולה ללימוד אוצר המילים לפסיכומטרי! (מתאימה גם לשיפור אוצר המילים בעברית, באותו אופן)
האפליקציה מותאמת בדיוק לרמת הבחינה, המילים מחולקות לפי יחידות בהתאם לרמת חשיבותן (יחידה 1: מילים קריטיות, יחידה 10: מילים פחות נפוצות בבחינה).
אופן הלימוד המומלץ:
1. סימון "אנגלית", סימון כל היחידות, סימון "מילים חדשות" בלבד. מעבר על כל המילים (אם מייאש, אפשר לעשות את זה יחידה-יחידה...) והגדרת נקודת הפתיחה. שלב זה חשוב מאד על מנת להגדיר יעדים ריאליים ללמידה, ולהצליח לחוש שיפור אמיתי.
2. בדיקה כמה אחוזים מהמילים באנגלית ידועות, ובדיקה כמה שבועות נותרו עד לבחינה.
הבחינה שלי רק בעוד חצי שנה או במועד לא ידוע? מעולה, נגדיר כשבועיים לכל יחידת לימוד, כך שתוך 20 שבועות אנחנו שורקים את המילון בעל פה.
הבחינה שלי בעוד זמן לא רב? נחלק את המילים שנותרו לנו ללמוד (על פי האחוזים או על פי מספר מילים) למספר השבועות שנותרו ללמידה, פחות שבוע אחד. למשל: ידועים לי 30% מהמילים באנגלית, ונותרו 8 שבועות. נחלק את 70% שנותרו ל-7 שבועות. השאיפה היא בערך 10% בשבוע.
יש יותר מדי מילים לא מוכרות / פחות מדי זמן? נבדוק כמה מילים הצלחתי ללמוד תוך 3 ימים (להתאמץ!). הכמות הכפולה מזה היא מה שסביר ללמוד בשבוע, או קצת פחות. זו השאיפה שלנו. למשל: תוך שלושה ימים הצלחתי להעלות 3% במילים. נגדיר לעצמנו כשאיפה ללמוד 5% בכל שבוע. עבר יום שלם והתקדמתי באחוז אחד? מעולה! חשוב לזכור: גם אם אצליח להתקדם מ-15% רק ל-40%, הדבר יכול להשפיע באופן דרסטי על ההצלחה בפרק האנגלית. ראשית, כיוון שהמילים החשובות ביותר נמצאות ביחידות הראשונות, כך שמילים אלו משמעותיות יותר. שנית, ככל שמבינים יותר מילים, פחות קריטי אם נותרו מילים לא מובנות, כיוון שניתן להבין מתוך ההקשר, לשפר ניחושים, וכן הלאה.
3. חשוב ביותר! משימת לימוד המילים הינה משימה סיזיפית (מי יודע מה הפירוש?) ולעיתים מייאשת. הדבר החשוב מכל הוא לא להפסיק. גם אם נצליח ללמוד כמה מילים פחות, וגם אם ניאלץ להנמיך ציפיות ויעדים, כל מילה נוספת שנלמד יכולה לתת לנו נקודות בבחינה. גם אם משום מה היה שבוע שלא הצלחת כל כך להתקדם, העיקר להמשיך, להמשיך ולהמשיך.