איך לותר?

ofra s

New member
איך לותר?

אם אמנות הבחירה היא אמנות הויתור, אז זה האתגר שלי. איך לבחור? איך לותר על האפשרויות האחרות? איך לקבל החלטות ולדבוק בהן? אשמח לקבל טיפים מעשיים על אמנות הויתור. אודה אם תשלחו לי סיפורים על בחירות שעשיתם ואיך התמודדתם עם הויתור. יעזור לי אם תכתבו את השאלות שכדאי לי לשאול את עצמי. תודה, המשיכו להנות מיום קיצי ונעים. עופרה שלוסמן

הסוד הוא בחירה אינה וויתור !!!!!

אני מציע לך להסתכל על זה כך. החלטה decide באנגלית בא מהשורש cide שמשעותו להרוג / לוותר (כמו sucide )..כלומר לוותר על חלק מהאופציות...ולבחור במה שנשאר... החלטה מסוג זה מותנית בשיקולים...למשל אני מחליט להתחתן עם אישתי כי היא יפה....זה אומר שברגע שהיא אינה יפה יותר (גיל או חס וחלילה פגיעה) פתאם השיקולים השתנו והבסיס להחלטה נשמט מתחת לרגלי.... בחירה - נעשית מהלא כלום מעבר לשיקולים. בחירה לכן עומדת בפני עצמה.... מהמקום הזה הבחירה היא יציבה לחלוטין - לא וייתרתי על נשים אחרות, לא ויתרתי על אופציות, בחרתי את מה שבחרתי כי רציתי בבחירה הזו !!! דבר לא יכול להשנות ונותרה לי האפשרות המלאה לבחור משהו אחר מחופש מלא.....

ofra s

New member
בכל בחירה יש ויתור

וגם בכל חוסר-בחירה יש ויתור. אני לא מסכימה איתך. גם כשהבחירה היא מתוך רצון פשוט (ואם מקבלים את פרדיגמת האחריות האישית - כל בחירה היא כזו) - תמיד היא תכיל בתוכה אלמנט של ויתור. הבחורה היפה שלא בחרת בה, הרווקות שויתרת עליה, הבחורה החכמה או הבחור המתוק. כל אלה ויתורים. מדברך עולה הפחד מתחושת ההחמצה. אז השאלה שלי בשבילי היא: מה אני חושבת שאני מחמיצה? תודה על ההשראה. שיהיה המשך יום נפלא. עופרה

זה לא עניין של הסכמה אלא נקודת מבט

מהמקום בו את רואה את הויתור בבחירה, קיים הויתור ותחושת ההחמצה. את מנסה להחזיק את המקל בשתי קיצוותיו. מצד אחד קובעת שבכל בחירה יש ויתור ומאידך שואלת כיצד להקטין את תחושת הויתור ולסבול ממנה פחות.... אולי המקור הוא נקודת המבט שקיימת בחירה שאינה ויתור!!! (ןאז יש לך גם את המילה למה שאת רגילה לו - החלטה כתהליך מיון אופציות הכולל ויתור) תנסי את נקודת המבט הזו, למשל בבחירת עצמך (על מה את מותרת?), בבחירה לאהוב את הוריך ( על מה את מוותרת ?) תנסי לעבור לבחירה לאהוב את בן זוגך ( האם באמת את מוותרת !!!?). ואני יודע שקשה לקלוט את זה בהתכתבות - ובכל זאתניסיתי בהצלחה אורי

למעלה