איך לחבב על בתי בת 11

יפיופי

New member
איך לחבב על בתי בת 11

קריאת ספרים, זה לא שהיא לא קוראת כלל פשוט מעדיפה מחשב. איזה ספר יכול להחזיר לה את הסקרנות והחשק לקרוא. אני מוכרחה לציין כשהיתה קטנה אהבה מאוד והבית מלא בספרי ילדות . בשנתיים האחרונות זו ממש מלחמה אבודה כאילו עונש לקרוא ספר. אשמח לשמוע דעתכם/ן

Rivendell

New member
ההורים שלה - קוראים? ../images/Emo8.gif

כי מניסיוני האישי, דוגמה אישית היא בד"כ מתכון מנצח
ילד שרואה שאחרים קוראים סביבו מסתקרן, ובאופן טבעי רוצה גם כן לגלות מה יש בספרים שכל כך מעניין אחרים. הצעה נוספת היא לסקרן אותה - לשבת איתה ולספר לה את התחלת העלילה של ספר מסויים (לבחור במשהו שנדמה לך שיסקרן אותה) ואחר כך, כשהיא כבר רוצה לדעת את ההמשך, לשבת איתה ולהתחיל ביחד לקרוא את הספר עצמו. ובעיקר - לא בכח. כפייה רק תגרום לה לשנוא את הקריאה יותר.

יפיופי

New member
ההורים קוראים

ובמקרה הזה כנראה דוגמא אישית לא מספיקה. חשבתי שיש מן תקופות כאלה שמתרחקים מקריאה כי היא ממש אנטי, והצעה להירשם לספריה מרגישה לא כמו עונש. ואפילו אמרתי שמצאתי פורום חמוד שאולי יעניין אותה עשתה פרצוף ואמרה אמא אני קוראת עכשיו מנהרת הזמן ואני יודעת איך להשיג את ההמשך. אז תודה אנסה לקרוא איתה יחד וכנראה אפסיק ללחוץ.

Rivendell

New member
נשמע שאין מה לדאוג ../images/Emo13.gif

יכול להיות שזו תקופה, יכול להיות שהיא פשוט קוראת ספרים שהיא לא חושבת שאת תאהבי (כשאני התחלתי להתעניין במד"ב ופנטזיה ההורים שלי נראו כל כך המומנים שלא העליתי את הנושא יותר
בינתיים אמא שלי כבר אוהבת את זה גם). בקיצור, לא נראה שיש סיבה לדאגה.

למעלה