איך לחזק את פרק היד

taltaltal28

New member
איך לחזק את פרק היד

מאחר ומופעל עליו לחץ רב בכל מכת אגרוף וכבר קרה לי כבר שכף היד נעה קדימה ולמעשה התקפלה מה שגרם להשבתה זמנית שלי מאימונים. הדבר קרה משום מה רק כאשר השתמשתי בככפות אגרוף. איך אני יכול לחזק את מפרק זה כך שיהיה יציב וחזק יותר. תודה לעונים. ודרך אגב אני תמיד משתמש בתחותלות.

ננדין

New member
פעם היו עושים שכיבות סמיכה על

האגרופים בשביל לחזק את הפרק יד (על מזרון כמובן), אני עדיין עושה ולי זה מטפל לגמרי בבעיה ואין לי שום בעיות במפרק בגלל זה. אבל! אני לא יודע עד כמה זה באמת בריא אז צריך לבדוק את זה עם אנשים שבאמת מבינים במה שהם עושים...

joker89

New member
אנחנו ליפעמים

ברב האימונים עומדים על האגרופים איזה דקה עד שתי דקות על הפרקט,בלי מזרן. גם עושים שכיבות שמיכה על האגרופים,וגם יש תרגיל לפעמים שעומדים על האבעות ואז מחליפים לאגרופים ואז מחליפים לפרק כף היד האחורי.

ננדין

New member
אני לא יודע עד כמה זה בריא...

ללחוץ ככה על האגרופים על משטח קשה, גם אני הייתי עושה את זה פעם הרבה... את התרגיל עם האצבעות אני הפסקתי לעשות כי אני אוהב לנגן בגיטרה ופסנתר!

BROWN BOMBER

New member
אתה ממש שוגר ריי רובינסון...

גם מתאגרף וגם מוסיקאי. המלצה שלי: תעשה שכיבות סמיכה על האגרופים. זה כלל לא מזיק ועושה את העבודה.

ננדין

New member
גם אופה וגם יפה...

אני עושה על האגרופים כי אני רגיל כבר, למרות שבבית אני עושה על שטיח אבל יש לי בעיה גדולה עם לעשות על האצבאות, זה מוריד לי את כל הגמישות שלהן ולא ממש תורם לי בא"ל... אגב, אני לא ממש מתאגרף...

מומלץ להגמיש את פרק היד,

באמצעות תרגילים מיוחדים להגמשת פרקי הידיים,בנוסף מומלץ לחבוש חותלות בצורה הנכונה,ולאגרף את היד חזק בזמן מכה.

דו קרב

New member
קח מקל קצר, 30 ס"מ,

סובב סביבו חבל שבקצהו משקולת או דלי עם מים, ותתחיל לשחרר, את ההחבל ולאסוף חזרה בגלגול של המוט. מקווה שההסבר ברור.

רוני,התרגיל הזה,

מתאים יותר לחיזוק שריר האמה,או אם אתה מבצע זאת ביד ישרה אזי זה מחזק את הכתפיים. שלך בפורום, אורי צבי,

דו קרב

New member
אם פרק היד נעול אתה צודק,

אבל אפשר לעשות זאת כמו שנותנים גז באופנוע.

broccoli

New member
לא בטוח שהעניין הוא חיזוק

כשלובשים כפפה התחושה משתנה - אולי פרק היד לא ישר כשאתה נותן אגרוף? שווה לשחק עם הזוויות.

כשכף היד פוגעת בזווית לקויה בשק

היא מתקפלת. תנסה לשים לב מתי מתבצעת ההתקפלות שאתה מדבר עליה, מניסיוני זה עשוי לקרות כשאתה עייף ואין הקפדה על הזווית שבה היד פוגשת את השק. דרך אגב, חבישה טובה פותרת חלק מההתקפלות.

למעלה