איך לחזק את שריריי הגב התחתון ?

איך לחזק את שריריי הגב התחתון ?

היי, לפי דעתי הגב שלי הוא החלק הכי חלש כרגע. כשאני עושה כפיפות בטן או אימון סטטי ( "ח" עם ידיים ב100+ מעלות), אני כמעט ולא מגיע למצב שאני ממש מרגיש את הבטן מתאמצת, ברוב הפעמים אני מפסיק כשהגב מתחיל לכאוב, השאלה אם יש דרך לאט לאט לחזק גם את החלק הזה בתקווה שאני איישר קו ואוכל להתאמן בלי שזה יהיה "צוואר הבקבוק" שלי. בנוסף הייתי שמח גם לחזק את הברך, אומנם אני לא מרגיש שזאת חולשה שמפריעה לי לאימון אחר, אבל משום-מה אני כן מרגיש שהיא חלשה יחסית. נא לקחת בחשבון שאני לא בחדר כושר, אז עדיפות לתרגילים על משקל הגוף או משקולות יד/פלטות. תודה רבה!

oridoron77

New member
הביצה והתרנגולת../images/Emo13.gif

קודם צריכים לחזק שרירים מסויימים בעבודה קשה, בשביל להצליח לחזק את ה"גב התחתון" בתרגילים האלה...

oridoron77

New member
אז ככה

כמה דברים לגבי השרירים שציינת: השרירים נקראים זוקפי הגו (הגב = חלק אחורי של כל חלק בגוף), כלומר עוברים לכל אורך עמוד השדרה: מהאיזור הצווארי עד לאיזור חוליות הגו התחתון. כדי לחזק את אותם שרירים את התרגיל הבא: בשכיבה על הבטן, פשיטת גו, עם ידיים לצידי הגוף כאשר הצוואר נשאר ניטרלי (משמע מתבונן במזרון). אפשר לשלב אם או בלי לעלות רגליים, אני מעדיף בשלב הראשון לא לעלות רגלייים, בשביל ללמוד לשלוט בתנועה. המטרה בתרגיל היא להגדיל את טווח העלייה, כאשר אתה יכול להכניס איזה מכשיר ניד קטן לאיזור החזה, ולנסות "לברוח" ממנו בעלייה". ברחת? הכנס את המכשיר עוד יותר פנימה (באיזור מפתח הלב זה כבר נהיה קשהלרוב הקשה לאו דווקא שרירית אלא לפחות תנועתית). שמור שאין הקשתת יתר באיזור התחתון של הגו בעת העלייה (אני הייתי אפילו מנסה לשמור על מעט סיבוב אגן לאחור). כדי לחזק את הברך צריך לחזק את השרירים שמסביבה. הוריאציות שמתאימות לך לפי דעתי הוא תרגילים מבודדים להאמסטרינג, ווראציות של סקוואט ברוחב רגליים משתנה. נסה למצוא באתר הזה www.exrx.net, ותעלה לכאן אם יהיו שאלות את הסרטונים. בהצלחה

ולשים לב...

חשוב להבין שהעבודה הנכונה לא מתבצעת ע"י יצירת ממעמס ייתר על חוליות הגב התחתון, אלא ע"י חיזוק השרירים.

למעלה