איך לחסום אי-מיילים מסויימים?

ננאא

New member
איך לחסום אי-מיילים מסויימים?

מידי פעם אני מקבלת מכתבים מאנשים שרשומים אצלי בזיכרון של הספר כתובות - אבל אני יודעת בודאות שזה לא הם ששולחים לי - כאילו נכנסים לי לספר כתובות ושולחים לי משהו, דרך שם שאני מכירה ואז זה גורם לי לפתוח - ואני מפחדת מוירוסים ורוצה שזה ייפסק - איך אפשר לחסום את זה? תודה מראש למי שיוכל לעזור לי

S o u r c e

New member
תגובה לחסימה

הדרך היחידה זה לא לפתוח מיילים ולמחוק אותם מיידית כשאת מקבלת אותם, זה בטח ה - KLEZ שמנסה להגיע למחשב שלך- לא להיבהל. אם יש לך אנטי וירוס הוא אמור לחסום את זה לבד. העיקר שתורידי עידכונים לאנטי וירוס.

ננאא

New member
הבעיה היא שזה מגיע משמות מוכרים

ואני לא יודעת אם הם שלחו או שזה וירוס נ.ב - איך מעדכנים אנטי וירוס?

S o u r c e

New member
תגובה לבעיה

קודם כל אל תפתחי שום מייל ותבדקי מול הספק אינרנט שלך אם השרת מיילים שלו נגוע, אני אומר זאת כי זה קרה לי מנסיון. ספק האינטרנט אמר לי שהשרת שלו נגוע בוירוס ה - KLEZ - תולעת בעברית. לעידכון האנטי וירוס, את נכנסת לאנטי וירוס או לקיצור דרך שלו ויש מה שנקרא LIVE UPDATE - זה מעדכן לך את האנטי וירוס.

uzi2

Active member
כמה דברים

ראשית וירוסים שולחים את עצמם ממחשב נגוע לכתובות שנמצאות במחשב הנ"ל. חלקם נשלח תחת הכתובת של בעל המחשב הנגוע, וחלקם מזייפים את כתובת השולח לכתובת שהם מוצאים במחשב הנגוע. לדוגמא, אני מקבל מדי פעם מכתב נגוע ב- klez.h שהוא כרגע הוירוס הכי נפוץ, ואני יודע שהוא מזייף את כתובת השולח. לכן על כל פעם שהמחשב הנגוע שולח אלי מכתב נגוע תחת כתובת של אדם אחר שרשומה אצלו, אני יודע שבממוצע, מישהו יקבל מכתב עם הוירוס הזה, מאותו מחשב נגוע, תחת השם שלי, וזאת למרות שמעולם המחשב שלי לא נדבק בוירוס. לגבי עדכון אנטיוירוס, ההנחיות לעדכון אנטיוירוס טיפה שונות מתוכנה לתוכנה, אז זה תלוי בשאלה איזו תוכנת אנטיוירוס יש לך. את מרביתן אפשר להגדיר כך שהן יבצעו עדכון באופן אוטומטי. חלקן צריך לעדכן באופן לא אוטומטי. רצוי לעדכן לעיתים קרובות (בקצב שיוצאים עדכונים) כי בהיסטוריה הקצרה של הוירוסים יש דוגמאות לוירוסים שהפכו לנפוצים בתוך שעות או ימים ספורים מרגע שהתגלו. בלי שום קשר, לא פחות חשוב לעדכן עדכוני אבטחה שימנעו מהוירוסים להפעיל את עצמם באופן אוטומטי מתוכנות הדואר שלך. באופן ספציפי אני מדבר על Microsoft Outlook, ועל Outlook Express שמרבית הוירוסים כיום מנצלים חורי אבטחה בהן כדי לחדור באופן אוטומטי ברגע שפותחים מכתב נגוע, או אפילו אם הוא נפתח לשניה בחלון התצוגה המקדימה. זה רלוונטי גם לאלו שנכנסים לתיבות הדואר שלהם דרך הדפדפן. עדכון האבטחה הנדרש הוא דוקא לאינטרנט אקספלורר (שרכיבים ממנו משמשים לתוכנות הדואר Outlook ו- Outlook Express). ההנחיות הן כדלקמן: אם יש גירסה 5.00 של אינטרנט אקספלורר, יש לעדכן ראשית לגירסה 5.01 או 5.5 או 6.0. אפשר לעשות זאת דרך ה- Windows Update. אח"כ יש לעדכן ל- service packs האחרונים (דרך windows update) ואת כל העדכונים הקריטיים (גם משם). העדכונים הללו אמורים להבטיח שאם תקבלי מכתב נגוע, הוא לא ידביק את המחשב שלך מייד, אלא רק יציג לך את הוירוס כקובץ מצורף, שעדיין אסור יהיה לך לפתוח (להריץ).

ננאא

New member
תודה רבה

בדיוק לזה התכוונתי - שהקבצים מייד נפתחים דרך האאוט-לוק אקספרס

NIR225

New member
השאלה מה ההשלכות להדבקה

מעבר לכך שהתולעת שולחת מיילים בשמי האם יש השלכות מעבר לכך והאם הוירוס הזה הוא חד פעמי ?איך מסירים? וכו ...

למעלה