איך לחשב מינוף

זמבורה10

New member
איך לחשב מינוף

מה אפשר ללמוד מהנתונים ואיך למנף את הטרייד בחוכמה? יש לי סטטיסטיקה כזו: 1) הפסד של 50% מיעד הטרייד | הגעה לרווח של 50% | רווח של 100% | 32% | 32% | 18% הסבר: ב 32% מהטרידים הם מפסידים, 50% מהיעד. ב 32% מהטריידים מגיעים ל50% מהיעד וחוזרים לנקודת ההכניסה. ב 18% מהטריידים יש הגעה לנקודת היעד. 100%

rafipips

New member
בלי להתייחס באופן ישיר לנתונים שלך אז

אם היחס סטופ פרופיט הוא 1/2 אם יש לך 20% מורווחות , ו 80% מופסדות , נניח 10 עסקאות , 2 מורווחות 8 מופסדות . אם במורווחות יצא לך 200 פיפס , במופסדות יש לך -400 פיפס . ואתה בהפסד של 200 פיפס . מתי אתה מתחיל להרוויח ? רק אם יש לך 40% מורווחות ומעלה . כל זה נכון אם הסטופ והפרופיט קבועים והיחס 1/2 . אם הם משתנים החישוב קצת יותר מסובך אבל על אותו עיקרון . כל האמור לעיל לא קשור לחישוב המינוף . אלא רק לדעת אם אתה צריך לפרוש מהמסחר במטח או לחילופין לשפר את היחס מופסדות מורווחות . לגבי מינוף זה הולך ככה : אתה צריך להחליט על כמה אחוזים מהחשבון אתה מוכן לוותר במקרה של טרייד מופסד . נגיד שהחשבון הוא 1K - אלף דולר , ואתה מוכן לסכן בעסקה 5% שזה 50 $ , גודל העסקה שאתה רוצה לפתוח הוא 10K . וכל פיפס שווה 1 $ , אם הסטופ הוא 50 פיפס - סיכנת 50 $ כמו שרצית . אם הסטופ 100 פיפס - אתה צריך להקטין את גודל העסקה ל 5K , כי הסיכון הוכפל . (ובמקרה הפסד תפסיד 100 $ ולא 50 $) אם הסטופ 25 פיפס - אתה יכול להכפיל את גודל העסקה ל 20K , ועדיין הסיכון יהיה 50 $ או 5% מהחשבון . והתמורה ברווח כפולה כמובן . אם יש שאלות תפאדל

זמבורה10

New member
נראה לי שלא הסברתי טוב

ראשית כל תודה על התשובה. ושנית הסטטיסטיקה רווחית. מאחר ואני סוחר בא בצורה הבאה. נניח של טרייד הוא עם יעד של 100 פיפס. וגודל כל עסקה הוא 10K. מדידה של 100 עסקאות. ב 33% מהעסקאות אני מפסיד 50 פיפס * 1$ * 33 עסקאות= 1650$ ב 33% עסקאות נוספות אני יוצא מחצי כמות כשיש רווח של 50% ובמקרה הנ"ל את היתרה מחזיק עד לחזרה לנק' הכניסה. חישוב הרווח: 50 פיפס * 0.5$ * 33 עסקאות = 825$ ב 18% מהעסקאות אני יוצא ברווח של 50% בחי הדרך וחצי כמות בהגעה ל 100% מהיעד. (50 פיפס * 18 עסקאות * 0.5$ = 450$ ) + (100 פיפס * 18 * 0.5$ = 900$) = 1350$ החשבון שלי בזכות של 525$ אם נוריד מזה גם עמלה של 2 פיפס לכל טרייד נקבל נטו של 325$ אני מנסה למצוא דרך לחשב את המינוף ביחס לאחוזי ההצלחה ואולי גם לקבל רעיון איך אפשר אם האחוזים הללו לקבל תוצאות טובות יותר.

rafipips

New member
אני יספר לך משהו מעניין

אני פעם הייתי עובד ככה עם מימושי ביניים . לפני שנתיים התחלתי לפתח רובוט , הכנסתי בו כל מיני מערכות של ניהול עסקה כולל אפשרויות למימושי ביניים . במהלך הבדיקות שלי על הרובוט , גם על נתוני עבר , וגם בדמו , התברר שמימושי ביניים פוגעים לי קשה בתוצאות . ההבדל היה ענק בין בלי מימוש לעם מימוש ביניים . ואני מתכוון לבדיקות ממש יסודיות . הגעתי למסקנה שמימוש ביניים לא נועד לתת לסוחר להרוויח , אלא רק שהוא לא יפסיד . ושמימוש ביניים הוא תרופה לבעלי עודף רגשות במסחר . ז"א אם אני בעסקה לחוץ , מימשתי חצי וקידמתי סטופ - נרגעתי . בלשון אחרת - רוצה להירגע ? סגור את העסקה ! ואילו לעסקאות זה בסך הכל מזיק . עסקה צריכה סטופ ברור שמחושב נכון , ופרופיט ברור שמחושב נכון . אתה צריך להבין את הבעיה של המסחר והסוחרים והיא - עסקה מרוויחה סוגרים מוקדם או מחסלים חצי , עסקה מפסידה מתחתנים איתה חתונה קתולית , עד שמרוקנת את החשבון . יכול להיות שזה לא תקף לכל סוחר . רק שתבין שסגירת חצי , וקידום סטופ לא בזמן , מקלקלת את הסטטיסטיקה . מצד שני מביאה קצת שקט נפשי . זו דעתי , ויש בטח שיחלקו עלי . מצד שני אם הרווח מפתיחת העסקה הוא מעל 100-150 פיפס והעסקה בכיוון ברור של המגמה ארוכת טווח , צריך לשקול - ביטול פרופיט , ולשים סטופ עוקב . לפעמים בעסקה כזו אפשר להגיע גם לאלפי פיפסים . כאשר הסטופ עוקב הוא למעשה גם הפרופיט שלך . מה דעתך על הנ"ל ? לילה טוב

זמבורה10

New member
מה שאתה מתאר זו צורת עבודה לטווחים ארוכים עד

ארוכים מאוד. אצלי גם הטווחים וגם היעדים קצרים יותר וברורים מאוד. אבל הרעיון שלך נכון ואולי בעתיד אנסה לפתח גם אותו.

למעלה