איך ליישב את הסוגייה?

Chocksum

New member
איך ליישב את הסוגייה?

שתי בנותיו של בן זוגי (גרוש קרוב לשני עשורים) מתקשות לקבל אותי כזוגתו, למרות 4 שנים של זוגיות. שיחות שלי איתן שמטרתן לשמוע את מקור הבעיות מולי מובילות אותי למסקנה שבעצם זה לא כל כך משנה מה אעשה כיוון שמה שהן באמת רוצות זה שלא אהיה. למסקנה הזו הגעתי מתוך שורות תחתונות של שיחותינו כשהאחת אומרת שהיא רוצה שאדאג לה כמו אמא והשניה מרגישה שדאגתי מרחיקה. כשאני דואגת עם הראשונה עדיין היא מתעלמת מנוכחותי ואז כל הנוכחות שלי מולה מכאיבה לי מאוד עד כדי רצון לוותר על הקשר איתה, ועם השנייה קשה לי לא לדאוג ולהתחשב וכש"בורח" לי אני מרגישה מאוד אשמה כיוון שאני לוקחת את האחריות על תחושתה הטובה מולי וקושרת אותה למעשיי ולבקשתה. כאמור, נראה לי שמה שיעשה אותן "מאושרות כמקודם" זה אי נוכחותי בחייהן כיוון שגישתי מולן אינה משנה את כאבן ממני. למרות פסיקתי עדיין אני רוצה לנסות ליישב את העניין ולכן אשמח לשמוע דיעות נוספות. אגב, בן זוגי הוא אב אוהב מאין כמוהו ועדיין מרגיש אשם על יוזמת פירוק החבילה לפני כל כך הרבה שנים. כתוצאה מכך הוא משתדל מאוד לרצות אותן ולהקל עליהן גם בדרך ההתייחסות שלו מולן כלפי הזוגיות שלנו. כלומר המסר שלו אליהן הוא כזה: בראש ובראשונה אתן בנותיי ויש לי גם זוגיות. הוא מפחד שמא הן לא תרצנה להיות בקשר איתו אם הוא יהיה נחרץ בנוגע למי שהוא, ולא מדובר רק בזוגיות שלנו, הוא לא יכול לחשוף את עצמו מולן מלבד החלקים הקשים "שמתפלקים" לו, ומשתדל לשמור על אווירה "נעימה" איתן.

hilabarak

New member
אני אענה לך משהו שהוא נכון יותר

לטווח הארוך מאשר לטווח הקצר. כי בעיני לסוגיות כאלו אין פתרון כרגע, כמו התנהלות נכונה לאורך הזמן שתעזור למתן את הבעייה ואולי אחרי שנה או שנתים להגיע לפתרון יסודי יותר. ראשית תמקדי את האנרגייה במיתון היחס שלהן אלייך ולא בפתרונו. זאת אומרת שאם תחליטי שמבחינתך אם אתמול הם התנגדו לנוכחותך בדרגה 9 ועוד חודש מהיום בדרגה 8.8 זה אולי גרוע באופן אבסולוטי, אבל כבר התקדמות. מרגע שזה יהיה מיקוד האנרגייה ולא הרצון לפתור, אז קודם כל יהיה לך יותר קל לשקול צעדים. כי להחליט מה "היום" או "בשעה הנוכחית" ימתן את הבעייה, זה הרבה יותר קל מאשר להבין מה יפתור אותה. כדי למתן היום, אני יכולה טיפונת פחות להיפגע היום (זה בטח לא יפתור), וטיפונת פחות להלחיץ אותן היום (זה בטח לא יפתור), ולהציע היום ספציפית שהם יבלו עם האבא בלעדיי (זה גם בח לא יפתור). אבל זה יאפשר לבנות מערכת יחסים פחות גרועה והדגש בעיני היא על "פחות גרועה" ולא על טובה. לכל העיצות הללו אין שום תוחלת לכאורה לפתרון מוחלט, אבל אם תנסי תראי שאם תצליחי לרדת בחודש הראשון מ9 ל8.8 ואחרי זה ל8.5 ואחרי שנה אולי לדרגה 6.5. אחרי שנה בגלל שהמתח יהפוך לנסבל (מבלתי נסבל) אז תפרוץ ביניכן איזו שהיא אמפטיה קלילה ואולי יכולת לדבר 5 דקות (לעומת נניח 0 היום). וההרגל ייצור את שלו, פתאום תהפכי מאוייב העם, לאדם עם רגשות ושיים ויהיה להן קשה להתעלם ממך. ואז סביר להניח שתוכלי לטפל בבעיות האמיתיות, שהן אולי הפחד שלהן לאבד אותו או חוסר המוכנות ל"בגוד באימא המקורית". כרגע את על תקן של אוייב, מבחינתן אין טעם לדבר איתך על זה. גם אם תנסי לדבר, הן יראו אותך בצורה אטומה. שימי לב שאני מציע פרדוקס מסויים, לטפל ביום יום בצורה ממומתנת ושקולה ללא התייחסות לעתיד, כדי שבעתיד תוכלי להגיע למצב מספיק רגוע ממנו אפשר לצאת לפתרון יותר יסודי. בעצם לבנות ללא ידיעתן איזו התייחסות אנושית אלייך לאורך מספיק זמן, כך שהבעייה תוכל להיפטר. כמובן קצת הקצנתי חלק מהדברים, אבל זה פשוט כדי להבהיר את הכיוון.

Chocksum

New member
כבר היום זה 9 בדר"כ

שזה באמת יותר טוב ממה שהיה אבל עדיין לפעמים כל כך קשה והאופציה של הרמת ידיים מפתה ליום יומיים. מעבר לכך, כשאני רואה אותן יותר מכמה שעות ברצף, לעיתים האווירה עוברת שינויים ממצב של 9 נקודה משהו למספר יותר נמוך, כאילו שקשה להאבק הרבה זמן. ועוד דבר רציתי לומר, אני מרגישה שלמעשה אתה צודק, מאוד חשוב לי הקשר עם בן זוגי, רווחתו והתפתחותי וזהו המקור העיקרי שמניע אותי למרות הנפילות הארעיות.

קלסי

New member
זו לא הבעיה שלך, אלא שלהן

אבא שלהן פינק אותן מתוך רגשות אשמה ולימד אותן שתמיד ישתדלו לרצות אותן ולהגשים את מאויהן. אני מבין שן כבר בגיל העשרה המאוחר - אולי אפילו בנות עשרים - כך שבהחלט תוכלי להתנהג אליהן כמו אל אנשים מבוגרים ולפתח ציפיות בהתאם. זכותן, כמובן, לדחות אותך לחלוטין. את צריכה להבהיר להן - מן הסתם בידיעה של האבא - שאת לא מתכוונת להתרפס בפניהן. הן לא רוצות - לא צריך.

hilabarak

New member
קלסי שלום, זו בחירה קלה מאוד

ל"העלים" כל מי שמטריד אותך. רוצה טוב, לא רוצה גם טוב. העובדה היא שיש לה בן זוג כיום שהוא טוב לה. והעובדה היא שאולי הוא לא חינך את הילדות, אבל עדיין כדי שהיא תהנה מהקשר גם הוא צריך להנות. ויהיה קשה לו להנות במלחמה תמידית עם בנותיו. וכרגע יש מצב אותו צריך לשפר, מי אשם ולמה וכמה זה ממש כבר לא רלוונטי. אם הזוגיות טובה לה, אז שתי ניג'סיות שצריך קצת לרכך זו לא השקעה גדולה. יש אנשים שחיים עם אהוב שיש לו סרטן או נכה או עוברים מדינה או כל קושי אחר. שתי ילדות מפונקות שמצריכות שאתה תמחל קצת על כבודך זה אסון קטן מאוד יחסית. ובעיני בכלל כאדם שעוסק ומנחה בנושא התפתחות אישית זה "קורס נהגדר בשבילה". פרוייקט כזה בונה גם אותה. הוא ילמד אותה איך להגיע לאנשים שלא בהכרח רוצים שהיא תגיע אליהם. זו יכולת שתמיד טובה הן בעבודה והן בחיים עצמם.

קלסי

New member
"ובעיני בכלל כאדם שעוסק ומנחה בנושא

בוא אתן לך שיעור בחינם: אם אתה "זורם" עם ילד מפונק, אתה רק מזיק לו ועוזר לו להתפתח לכדי מבוגר אומלל.

Chocksum

New member
לעיתים אני יכולה להסכים עם פסיקתך

ונדמה לי שלא הובנתי נכון. אני לא מצדדת בהתרפסות מולן ומילוי כל גחמה אפשרית. אני בעד לפנק לפעמים, גם מתוך הרצון הפרטי שלי של לתת ויחד עם זה אני גם בעד לשמור על עצמי מפני התנהגות מבזה כלפי.

hilabarak

New member
קלסי, עלייך לשים לב שהיא לא האמא

אלא בת הזוג של האבא. לכן אין מה לדון על חינוך ילדים, אלא על מקסום הסיטואציה. ובכלל מכיוון שאם הבנתי נכון והוא גרוש 20 שנה, אז הילדות הקטנות, הן כבר בעצם נשים בוגרות. ולכן בכלל אין טעם לדון בטעויות כאלו או אחרות של חינוך שנעשו לפני 20 שנה. לכן לדעתי עדיין היא תקועה עם אבא לנשים מפונקות, שעלולות לעשות עליו חרם אם יגזים. ולכן ההתנהגות המתונה עדיין מומלצת בעיני, לא להשפיל עצמך, אך גם לא להפעיל את מלוא האסרטיביות.

קלסי

New member
בנות כמה הן?

ובאיזה מידה הן עצמאיות ובוגרות בתחומי חיים אחרים?

לכי בשיטתו של משה רבנו...

המיסי את ליבן הקפוא! אם האפטיות שלהן באמת חסרת סיבה (יען לא גרמת לכך בעצמך) ובאמת אבל באמת יש לך זמן, חשק ואנרגייה לפתור את המצב, אז יאללה! לא קשה לגרום לבני אדם לחבב אותך, תפרידי בינהן ותחברי, תבלבלי אותן, תרעיפי עליהן שימחה ובדיחות, העריצי אותן את אביהן ואת עצמך, תהני את מהן בכל סיטואציה אפשרית. אדם שיעמוד כמו אבן למראה של כל-כך המון שמחה ואהבה, אכן משול לפרעה... אבל הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות, הנשק האחרון שמותר להשתמש בו הוא: להסביר להן שקשה לך במצב הזה, בלי להאשים אף אחד חוץ מעצמך, ולשאול אותן "מה אפשר לעשות?" אגב, אני לא ממש חושב שאת יכולה לדאוג להן כמו אמא, אל תנסי אפילו, הן יכולות להסתדר לבד, אולי קצת כסף פה ושם דווקא כן יעזור, אבל דאגה של אמא זה תמיד מעצבן...

basha66

New member
עוד זוית לחשיבה...

שלום לך, בדרך כלל אני קוראת ולא מגיבה, אבל הפעם קצת קשה היה לי להתאפק. מתוך תאור הסיטואציה אני שומעת, ותקני אותי אם אני טועה, מאבק כח סמוי על לבו של אביהן, בן-זוגך. יש מקום להניח שנוצר פה מצב של או-או. או אני או הן. אם כך הוא המצב, המשימה שלך היא להבהיר לעצמך שמקומך בליבו של בן-זוגך מובטח. את לא מאויימת. עם תחושה כזו קל יהיה לך יותר לקבל את ההתרחשויות. ברגע שההתנהלות הזו לא תפעיל אותך, הן יאלצו לקבל את זה ויפסיקו לנסות אותך באופן מניפולטיבי, כמובן, לא מודע, ויקבלו את הגבולות שלך. יש לי תחושה שהן מעמידות אותך פעם אחר פעם במיבחן בו את כושלת, והן מצפות לראות אותך ראויה לו, חזקה, ומשם - ראויה גם להן. המלצתי לך לבחון איך את מתמודדת בדרך כלל במצבים של תחרות... סביר להניח שהמפתח טמון שם, ולא בניסיון לעצב אותן או את הקשר כראות עינייך. מקווה שדברי נגעו ללבך, ולא נישמעים כביקורת או האשמה אלא כדרך לעצב את איכות חייך. מאחלת לך המון הצלחה מכל הלב, וחג שמח.

Chocksum

New member
הודעתך בהחלט נגעה לליבי

ואני מודה לך שלא התאפקת והגבת בצורה ישירה וגם רגישה, כיוון שכך יכולתי לבחון בכנות את רגשותיי. מצאתי ברזומה שלי מצבים של תחרות שלרוב מאוד איימו עליי, מצבים של מאבק על מקום שנובעים מחסך קדום ומאוד גדול. באינסטינקט הראשוני קשה היה לי לזהות את מה שאני עוברת מולן כתחרות כיוון שהתחושה היא יותר של איום ושל חרדה. ואז הבנתי שההצפה של הרגשות של האיום מאוד גדולה ולכן קשה לי לקרוא לזה תחרות. חשבתי שהתהליך הארוך שעברנו בן זוגי ואני ובעיקר אני בעבודה אינטנסיבית, אפשר לי להרגיש בטוחה יותר ביחסים שלנו אך עליי להודות שעדיין קשה לי לוותר להן ולקבל אותן באמת ומעומק ליבי וגם אני מוצאת את עצמי לעיתים מפעילה מניפולציות תת-הכרתיות שמטרתן להוביל אותי קדימה ואולי אותן אחורה. העניין הזה שאולי הן לא רואות אותי ראויה לו וחזקה ולכן ראויה גם להן מבלבל אותי לגמרי ואף מעליב אותי. אבל כנראה שיש משהו בדברים הללו. אני מודה שההתנהגות האמביוולנטית שלי לא היתה נסתרת מעיניהן, פעם מקבלת ופעם מתנתקת. כעת נראה לי שההתמהמהות שלהן בלקבל אותי מאוד מובנת, ההגנה הזו שהן מפעילות אכן חיונית לאור המצב, וגם נראה לי שההבנה הזו את עצמי ואותן עושה שינוי בעודי כותבת שורות אלו אך אני לא יודעת מה יהיה איתי כשאפגוש אותן, אני לא בטוחה שאוכל להתגבר על החששות שלי. אני מבינה שמלבד תחושת הביטחון שעליי להמשיך ולקבל מבן זוגי ביחס למקומי, עליי להמשיך ולפתח את הראייה לא רק של עצמי וצרכיי אלא גם את שלהן. ופה איחוליי ההצלחה שלך מאוד במקום.

basha66

New member
עוד טיפטיפה...

שוב שלום לך, לסוגיית ה-איך תתמודדי עם העניין בזמן אמת? נראה לי שהמשאב העיקרי שאכן עומד לזכותך הוא עומק הכנות שלך עם עצמך. מניסיוני, זהו כח בל ישוער ורב עוצמה, ואני מברכת אותך עליו. מאחלת לך שלא תזנחי אותו בזמן אמת, ואם כן - קצת סלחנות לעצמך לא תזיק. תמיד יש את הפעם הבאה... באיחולי יציאה מעבדות לחירות, כל טוב

ספי אחד

New member
יפה, פשוט יפה...

בשה 66, חבל שאת לא נוהגת להתערב, הצלחת להביע אפילו דרך מילים של שחור ולבן את כוונתך, וככל הנראה, עזרת. ולגברת המתלבטת, כנותך פורצת מכל מילה כתובה, השכילי להשתמש בה גם בשיחה חיה. הכנות לא קשורה לחשיפה, היא רגש בפני עצמה.

Chocksum

New member
תודה על הייעוץ וההשקעה

על העידוד והסלחנות חג שמח ר.

למעלה