איך ליצור קשרים וחברויות עם מכרים מהעבר?

איך ליצור קשרים וחברויות עם מכרים מהעבר?

שלום ושבת שלום לאנשי הפורום המקסים!

לפני שבועיים ויותר כתבתי פה כמה הודעות על הבעיה בלהגיד "לא" לאנשים... ההודעה הזאת פחות קשורה לנושא הזה ואולי יותר לשאלה איך לגרום לאנשים מסוימים להגיד "כן"...

אפרט יותר:
אני מאוד רוצה ליצור קשרים, בשאיפה לחברות, עם אנשים מהעבר שלי. אני לא מתכוון רק לאנשים שכן היו חברים והקשר איתם נותק, אלא גם לאנשים שרק התעניינתי בהם, חשבתי שהם "אחלה" וכו'... אבל מעבר לכך לא יצא. אהיה יותר ספציפי: אנשים שהכרתי בצבא.
אני נורא אשמח לקבל טיפים, איך לעשות את המשימה הבלתי אפשרית הזאת...
איך "ליפול" ככה פתאום על אנשים מהעבר, איך להתחיל איתם, אם דרך הפייסבוק ואם יש דרכים אחרות מועילות יותר...

yairsvet

New member
בפייס זה סבבה

פשוט תתחילו לדבר בצורה הכי אנשוית שיש ולהתעניין בהם, ואז תראו אם יש משהו משותף ואם השיחהו זורמת
ואם כן יש מצב טוב שתעברו לטלפון ולפגישות אמיתיות ותבנו קשר חברי
זה אפשרי אם הצד השני ירגיש שאתה באמת מתעניין בהו וכמובן בתנאי שהוא מראש פתוח להכניס אנשים חדשים לחייו

תודה! אם יש לך דוגמאות קטנות...

... לחלקים משיחות ראשוניות "הכי אנושיות שיש" זה יעזור לי (אני באמת מתקשה בתחום!)

בתגובות שלי למטה מיקדתי יותר את הבעיה ואת תיאור הקושי ממנו היא נובעת.
ממש תודה.

Optimistic Girl

New member
ואני כרגיל שואלת...

מה המטרה?

מה המטרה של יצירת קשר איתם?
האם יש לכם תחומי עניין משותפים?

ברור שכדאי מהפייסבוק,
ואחכ לאט לאט, אחרי כמה ימים תציע להם בילוי משותף בתחום שהם וגם אתה אוהבים,
תחליפו טלפונים וזהו

בפאן האישי,
חושבת שכדאי ליצור קשר מעבר , רק אם יש לכם תחומי עניין משותפים,
אותם תחביבים
או אותה עבודה
אותה מסגרת
אותם לימודים
וכו'

אם אין לכם משהו משותף כחברים,
אז החברות הזאתי לא תחזיק הרבה זמן מעמד...

בהצלחה ותעדכן אותנו

המטרה היא לדבר

בתור אדם שקט עם טבע מופנם שליצור שיחה בשבילו תמיד היה אתגר משמעותי, אני כל פעם נדהם מחדש איך מעטים האנשים שמעריכים את "עצם השיחה" כמוני.
וזה מדהים איך ככל שעוברות השנים, ליצור קשר עם מישהו במטרה הכי פשוטה, "כדי לדבר איתו", ולא "לדבר איתו כי..." נתפש כמטרה פחות ופחות ראויה.
אני אומר את זה כי נכוויתי כבר לא פעם, כשהשיחה איתי קיבלה רק עדיפות שנייה אל מול דברים פרקטיים שחשובים באמת.
יש לי חברים שאי אפשר לדבר איתם אלא אם כן אני צריך משהו מהם או שהם צריכים משהו ממני (אירועים שכבר לא קורים הרבה, והקשרים הולכים ומתרופפים).

קשה להסביר את הבחירה שלי באנשים שמעניינים אותי כי זה יותר נובע מהרמה הרגשית ("כימיה") אבל אני ממש מקווה שאם אצלח את שלב השיחה נמצא גם פעילויות משותפות שיכולות להוות דלק להמשך הקשר. אני מאמין ומקווה שלהתחלה זה יכול להיות פחות רלוונטי.

Optimistic Girl

New member
והחיים

לא היו מעניינים, אם לא היה אתגרים בהם, נכון

בקשר למשפט:
יש לי חברים שאי אפשר לדבר איתם אלא אם כן אני צריך משהו מהם או שהם צריכים משהו ממני ''

אתה מודע לזה, שזה לא ממש חברים ,נכון?
כאילו חברים אמיתיים מתקשרים באמת כדי לדבר... ולא כדי לבקש משהו
<ובימנו יש מעטים כאלו, אבל למזלנו הם קיימים
>

lemonade111

New member
אתה יותר מדי חושש

אתה לא נופל עליהם ולא מתחיל איתם כמו בחורה, קודם תוסיף אותם בפייסבוק, זה אינדיקציה ראשונה לראות אם הם זוכרים אותך והם מעוניינים ליצור קשר מחדש. או גם תתחיל לדבר איתם, תבדוק אם הם זוכרים אותך, תעלה זיכרונות, תשאל מה הבן אדם עושה בימים אלה, תנסה למצוא מחנה משותף, תזמין אותו להפגש על איזה בירה, ותנסה לפתח את הקשר.

אני חושש בגלל נסיון מר של התעלמות כתגובה.

זה קרה לי הרבה בפייסבוק ואני מאמין שבעיקר בגלל איך שהתקשורת שם באה לידי ביטוי,
שלחתי הודעות לאנשים והם לא ענו. לפעמים שלחתי פעם שניה והם לא ענו. פעם שלישית זה כבר להיות נודניק ואני לא רוצה להגיע לשם, במיוחד עם אנשים שהם עדיין "לא חברים".
האמת שבגלל בעיית ההתעלמויות כתבתי פה את ההודעה מלכתחילה, כנראה שרק לא ידעתי לנסח את זה כך קודם...

מצד אחד האמונה שלי היא שהתעלמות היא לא דחייה ואם היא כן אז הגישה הזו אומללה (אם לא בא לכם, תסרבו!)
מצד שני, גם אם האיש מתעלם שלא במתכוון (אני מניח שזה קורה המון... למשל, שמקבלים הודעה בבוקר, אומרים "נענה בערב" ואז שוכחים... אין לפייסבוק מנגנון ש"מזכיר" הודעות שלא נענו) לי אין דרך לדעת את זה, וזה מאוד לא נעים לשלוח לו את התזכורת הזאת בעצמי.

בגלל שכבר מזמן התייאשתי, אני בקושי שולח הודעות לאנשים... פוחד מהתעלמות שתכניס אותי לדילמה של "לוותר לעד כי זו דחייה - או לנסות שוב ולהיות הנודניק שאולי לא הבין את הרמז".

אם תצליחו להכניס אותי לפרופורציות אתם גדולים...

Optimistic Girl

New member
זה בגלל שזה פייסבוק...

וכן הרבה אנשים לא עונים,
לא כי הם מתעלמים

אלא כי מגיעים אליהם כ100 הודעות ביום
<נו למה 100? פשוט מאוד תנסה לחשב את זה כשלאדם ממוצע יש כ300 ''חברים'' בפייס , ואפילו יותר, יש כאלו שהולכים בגדול -500 איש, יש כאלו 1000 ''חברים''..

ככה שהם מקבלים המוןןןןן הודעות,
ולכן לא עונים,
לכן כל הקטע הוא מטרה -לקחת תמס' פלא שלהם,
ואז בSMS או לטלפון, הם כן יענו <אם הם רוצים להיות איתך בקשר ..>

בפייסבוק יש בעיה, הצ'אט והmessages מחוברים

אני אישית מעדיף התכתבות בסגנון של דואר אלקטרוני (או מסרים בתפוז) על שיחות מיידיות של צ'אט ולכן אני שולח הודעות "ארוכות" (כלומר 3-4 שורות) שבהן שואל "מה שלומך, מה איתך היום?" + שאלות ממוקדות יותר, ועונה על אותן השאלות לגבי עצמי.
מקפיד להראות התעניינות (כי זה באמת המצב).
אני מעדיף ככה כי אם אשלח רק "מה נשמע?" - זו שאלה של שיחה מיידית - ואם הבנאדם לא פנוי לענות כרגע אין מצב שהוא יענה יותר מאוחר כשכבר לא יהיה זמין לשיחה.

זה ממש בעייתי שפייסבוק מערבב את שתי שיטות השיחה!

כן גם אני לא אוהבת צ'אט

מי שהייתי כותבת לו 3-4 שורות כמו שכתבת ומתעלם ממני אז הוא באמת לא שווה את זה.. מייד הייתי מוחקת מהחברים.. לא מבינה איך אפשר להתעלם (כי הרי לא מדובר במישהו זר.. אלו אנשים שהכרת בעבר\עבדת איתם\ וכו' לא?) ?

אכן כן, אלה האנשים.

אני מקנא בגישה שלך, היא נשמעת מאוד בריאה.
לי בכל זאת מאוד חבל על כל אחד שמתעלם ומתרחק...

היום זה הרבה יותר קל מפעם

כמו שכתבת- הפייסבוק הוא כלי נהדר ... לא צריך להיות ממוקד מדיי פשוט לכתוב הודעה של "היי מה נשמע?" או אם אתה רוצה להשמע יותר מעניין אז לכתוב "ראיתי בפרופיל שלך שאתה עובד ב..\מתעניין ב..\whatever זה נשמע מעניין כי בדיוק ביררתי לגבי זה ובלה בלה בלה.. תמיד אפשר להמציא משהו...ומשם למשוך בשיחה ואז להציע להחליף טלפונים או להפגש..

למעלה