איך ללמד חיסור ילד בן 8 שמתקשה

esty104

New member
איך ללמד חיסור ילד בן 8 שמתקשה

להבין לפי שיטה פשוטה כמו 9-5= כמה אני מוסיפה כדי להגיע ל9? כך הסברתי לילדים שלי. שאלה אותי אמא שבנה ADHD וחוששת שיש לו גם לקויות למידה. הם בדרך לאבחון לקויות למידה. האם יש סיכוי שיש לו דיסקלקוליה? כי חיבור הוא הבין. תודה!

עוד כמה זמן האבחון?

לכשיגיעו תוצאות האבחון, מומלץ לגבש בעזרתן אסטרטגית למידה. יש סיכוי שיש לו דיסקלקוליה - לפחות עד כמה שאני יכול לשפוט משתי השורות שכתבת אם כי חשוב לזכור ש'ליקויי למידה' אינם ליקויים הלמידה אלא ליקויים בהפעלת ידע בסיסי קיים. ילד עם דיסקלקוליה אמור להבין מהוא חיסור ולטעות בחישוב החיסור בתדירות רבה בהרבה ממה שטועים האנשים הבריאים. לפעמים מי שמלמד את הילד הדיסקלקולי נוטה לחשוב שהילד לא מבין את מהות החיסור בגלל שהילד טועה בחישוב. אני זוכר שבגלל טעויות כאלה הסבירו לי עשרות פעמים דברים שכבר הבנתי בפעם הראשונה וזה היה מאוד מתסכל.

מבין חיבור = לא קשור לדיסקלקוליה

הרבה ילדים מתקשים בפעולות ההפוכות - ויש כאלו שמתקשים יותר. זה בכלל לא עושה מהם דיסקלקולים. תשע פחות חמש - בן 8 צריך קודם להבין לפני המספרים, צריך לבדוק אם הוא מבין מהי פעולת החיסור. יש ילדים שהקושי בחיסור הוא גם קושי רגשי, ויש כאלו שקליק אחד מצליח להבהיר להם. דיסקלקוליה - זה בעיקר הקושי להבין את החשבון, כך שלפני קביעה כזו חזקה, צריך לבדוק את כל הצדדים של הבנת המתמטיקה, לספור ברצף קדימה אחורה, בדילוגים, בהבנת משמעויות. בבקשה - לא כל כך מהר להיתפס לדיסקלקוליה, ולא מהר לוותר - כדאי למצוא מישהו שמומחה בלקויות למידה או בקשיי למידה, ושיכול ללמד את הילד בצורה נייטרלית.

esty104

New member
תודה, תודה! אמא תיקח אותו להוראה

מתקנת. זו החלטת האם.

למעלה