איך ללמוד למבחן עם מלא חומר?

איך ללמוד למבחן עם מלא חומר?

שלום לכולם, אני חדשה כאן. אני סטודנטית לתקשורת ויש לי מבחן ענק שמכיל בתוכו המון תיאוריות וחמר שצריך "לשפוך". אני אשמח מאוד לשמוע טיפים מכאלה שמומחים בזה. איך לומדים בצורה יעילה כל כך הרבה חומר? תודה

יונה שו

New member
עיבוד חומר "לשפוך"

יש כמה פטנטים, רק צריך לדעת איך את רגילה ללמוד. אחד הרעיונות הוא לעבד את כל החומר לפי נושאים - תתי נושאים בכל נושא כדאי לכתוב את המושגים בלבד, ללא פירושים. כך שתדעי על מה את צריכה ללמוד. פרט לזה לדאוג לכל הסיכומים שיהיו במרוכז בתרשימים או בדרך טבלאית נוחה לזיכרון. לעבור על המושגים ועל הנושאים, כך שאת בטוחה כל נושא שעברת, אם את יודעת או לא. כדאי גם לנסות לזכור, היה מישהו פה שאמר שהוא שינן ושינן ושינן, וזה עזר ... לעומת זאת כאלו שנתנו לעצמם רמזים בתוך כדי החומר. נדמה לי שדליה ריכזה כמה רעיונות ביחד במאגר. חוצמזה... בהצלחה.

בהנחה שלא חזרת על החומר במהלך

הסימסטר, יש לסדר אותו בצורה נוחה בעזרת מישהו שמכיר אותו. לדוגמא: אם שיעור א' עוסק בתיאוריה א' ושיעור ד' עוסק בתיאוריה ב', יש לחזור על החומר של שני השיעורים האלה ביחד וללמוד תוך כדי השוואה. דרך שניה: לקרוא בתור התחלה את התקציר הכי קצר שאת מוצאת ורק אחר כך לקרוא את החומר באופן נרחב. כך החומר המורחב הוא בעל רקע מוכר ולמידתו מהירה יותר.

דליה.ד

New member
התכוננות על כמות של חומר

שלום לך וברוכה הבאה
! נסי לארגן את החומר בטבלאות או תרשימי זרימה, ברוב המקרים זה מסייע לזכירת חומר רב.

למעלה