איך/למה החלטתם לעבור לארה"ב?

תודה!../images/Emo24.gif + עוד שאלות

אני כנראה לא אלמד בחו"ל אם זה כ"כ יקר ומסובך.
אני רוצה להתחיל ללמוד לתואר שני ישר כשאני מסיים תואר ראשון. ז"א עוד פחות משנה אני כבר צריך להרשם - בגלל זה אני מברר את הדברים מעכשיו. תאמת אני רוצה לעבור לגור בארה"ב בלי קשר ללימודים. חשבתי שאם אני אלמד בארה"ב תואר שני יהיה לי יותר קל להשתלב בחברה ואולי אפילו להשיג אזרחות. בעקבות מה שרשמתם לי חשבתי על אופציה נוספת - אני אסיים בארץ תואר שני בכלכלה/תעשיה וניהול/ראיית חשבון - עדיין לא החלטתי - ותוך כדי זה אעבוד ואצבור ניסיון, ובעוד 3-4 שנים אני אוכל לנסות את מזלי בקנדה או ארה"ב... מה אתם אומרים? בכלל אלו דרכים ריאליות יש להשיג אזרחות אמריקאית? תודה מראש לכל מי שענה ושיענה
ילד חורף

okts

New member
דרכים ריאליות------->

הייתי אומרת תנסה את מזלך בהגרלת הגרין קארד, אבל זאת הגרלה, וכמו שבכל הגרלה יש את אלה שזוכים ואלה שלא....אז זה לפי שיקולך. רעיון אחר זה לנסוע לארה"ב לכמה זמן ולמצוא את אהובת לבך פה ואז זה רק עניין של זמן... אבל כמו שאמרתי מקודם כל מה שתעשה בהצלחה!!!

איך/למה החלטתם לעבור לארה"ב?../images/Emo160.gif

חברה, אני צריך לשמוע את דעתכם. בקיץ הבא (עוד שנה וחצי) אני מסיים תואר ראשון וכבר הרבה זמן אני חושב ברצינות לעשות תואר שני (במחשבים) בארה"ב ואולי להשאר גם מעבר לכך. אני יודע שיש לי עוד הרבה זמן, אבל דבר כזה "גדול" לא מתכננים רק חודש מראש. אני רוצה מעכשיו כבר לגבש דיעה בנושא ואם תוכלו לחלוק איתי את נסיונכם בכמה נושאים זה בהחלט יכול לעזור לי מאוד- איך/למה החלטתם לעבור לארה"ב? איך חשבתם שהחיים בארה"ב יהיו - ואיך זה בסוף היה כשעברתם? מה הפתיע אותם לטובה ולרעה? מודה מראש לכל המגיבים

שמעתי שזה יכול לעשות בעיות...

שמעתי שיכולים לעשות לי בעיות בקבלת ויזה או כל אישור כניסה לארה"ב אם רואים שהשתתפתי בעבר בהגרלת הגרין כארד - שמעתם משהו על זה?

yofi student

New member
אז ככה.....

תעשה ויזת תייר קודם ואז תגיש את מועמדותך להגרלה. DUHH

okts

New member
אנחנו זכינו בהגרלה....

כן....אנחנו מאלה שזכו והחלטנו (המשפחה) לנסות משהו חדש. בשבילי (אז בת 16 עכשיו 17
) היה לא קל בכלל!!! האנשים פה סנובים חבל"ז!!! למצוא עבודה לא היה קשה בכלל לא לי ולא להורים. שנה שעברה עבדתי בחנות והשנה אני במשרד. אבל כמו שאני מבינה אתה תגיע לפה ללמוד אז PART TIME JOB תמיד תמצא, וללמוד לא נראה לי שתהיה לך בעיה עם זה, אז כל מה שאני יכולה להגיד/לאחל זה בהצלחה וכל טוב לך, מקווה שהכל יצליח!!!

okts

New member
.....

אני גרה בניו גרזי שזה בערך 30 דקות מניו יורק.

mosheFromUS

New member
Much like OKTS said..

it is easy to find work here but not so easy to find friends. NJ is very materialistic and if you are not driving a BMW and flying around the world to play GOLF than forget it. Take Tsfon Tel-Aviv and multiply it by 1000 = you get NY-City, NJ,Miami and LA just to name few of the places Israelis like to live.

ליאתA2

New member
לעבור לארה"ב

שנה וחצי זה לא הרבה זמן ואם אתה רוצה להתקבל לאוניברסיטה כאן אז כדאי שתתחיל למלא את הטפסים. הלימודים בארה"ב הרבה יותר יקרים מאשר בארץ. החלטתי לעבור לארה"ב כי נשבר לי מהחיים בארץ. עבדתי בעבודה טובה, הרווחתי לא רע ובכל זאת לא חייתי כמו שאני רוצה מבחינה כלכלית. המתח הביטחוני שחק אותי גם כן ופשוט רציתי לראות איך זה "לחיות כמו בן אדם נורמלי". אני אזרחית אמריקאית והיתה לי הצעת עבודה מצויינת כך שהיה לי מאוד קל להחליט. עברתי לאן-ארבור, מישיגן (כי שם הוצעה לי העבודה) לפני 9חודשים. אני מרגישה מצויין! בארה"ב, ברגע שיש לך עבודה מסודרת אתה חי טוב. לראשונה בחיי אני גרה בדירה ללא שותפים, יש לי מכונית (אבל במישיגו מכונית זה כמו רגליים - אי אפשר בלי זה), הפסקתי לכסוס צפורניים (הרגל שבארץ לא היה סיכוי שאני אגמל ממנו) ופשוט טוב לי. אבל אתה חייב שיהיה לך כסף או עבודה טובה. לגבי הבחורה שעברה לכאן עם הוריה וכתבה שהיה קשה כי האמריקאים סנובים: בתיכון זה אולי כך והם מסתכלים לגמרי אחרת על מי שיש לו כסף ומי שאין לו כסף. באוניברסיטאות יש הרבה מאוד סטודנטים זרים והאוירה הרבה יותר קוסמופוליטית. פרט לכך שכאן סטודנטים לתואר שני הם בני 22-23 ואתה בטח תהיה מבוגר בהרבה מרובם, אני לא צופה לך שום בעיה חברתית וחוץ מזה תמיד יש ישראלים ויהודים שיקבלו אותך בזרועות פתוחות. בהצלחה!

ממש המון תודה! ../images/Emo23.gif

נחמד לשמוע דעה נוספת מנקודת מבט אחרת. תאמת יש לי הרבה כסף ומה שחשוב לי זה באמת גם למצוא עבודה טובה. אנירק עכשיו מתחיל לגשש וחושב על כל הפרטים. אני אפילו לא יודע עדיין מה אני בדיוק רוצה ללמוד לתואר שני. וסתם דרך אגב - לגבי הגיל - אני אחגוג יום הולדת 24 כשתואר הראשון כבר מאחורי אז אני לא אהיה כזה זקן

למעלה