איך למנוע מחתולות להכנס להריון- רעיונות?

וולפהרט

New member
איך למנוע מחתולות להכנס להריון- רעיונות?

יש לי 11 חתולים בגינה ואני מעוניינת שהמצב ישאר ככה.
הבעיה היא ש- 6 מהן נקבות, וזה יהיה בלתי נמנע.
העניין הוא שאני לא מעוניינת לעקר אותן, ואם כן, רק את חלקן, כי בכל זאת זוהי שושלת של חתולים כבר מעל ל- 12 שנים ולא היתי רוצה להפסיק אותה. היתי מעונינת שתמיד יהיו חתולים בגינה ושתהיה להם המשיכיות. פשוט לא עכשיו, בשנה שנתיים הקרובות נגיד.
השאלה היא, האם מישהו כאן ממגדלי החתולים שמע או עלה על פטנט שיכול למנוע הריון, בלי גלולות או אמצעי זר כלשהו? משהו טבעי.
הדבר היחיד שקצת הצליח אצלי היה לשפשף עלה עם ריח שמסריח לחתולים על העורף של הנקבה בתקופת היחום שלה. אולי יש איזו נוסחה דוחת חתולים מוצלחת יותר שתעבוד כאן?
אני מחפשת רעיונות מקוריים ולא הרצאה על "כמה חשוב לעקב ולסרס חתולים". באין ברירה אעשה את זה לחלקן, אבל עניין הניתוח מפחיד אותי עד מאוד, וכל מה שיגידו בעניין לא ירגיע אותי. אחרי הכל: ניתוח זה ניתוח ומדובר על לקיחת סיכון. יצליחו 100 מקרים ואחד לא. ואני לא מוכנה להיות ה: 1 שלא.

ארמורגם

New member
תתחילי בלעקר את חלקן

ותמשיכי בלעקר את השאר.

מצטער, שאלת שאלה אך ביקשת שנימנע מלענות לך את התשובה הנכונה.
זאת אני לא יכול לעשות.

אם בכל זאת תסכימי לפתח דיון (בכל זאת מדובר בפורום ציבורי), אז אשמח שתפרטי מה לדעתך הסיבות שאת מסרבת לעקר. אני אומר "לדעתך" כי אחרי שתמני אותן ואנחנו נפריך אותן אחת-אחת, את בכל זאת תסרבי לעקר - ואז אולי תתגלה הסיבה האמיתית.

למשל: ציינת שאת רוצה שתמיד יהיו חתולים בחצר: אין חשש, גם אם תעקרי את כל החתולות שאת מכירה, עדיין יהיו מספיק המלטות כדי למלא את החצר שלך ועוד הרבה חצרות אחרות.

ציינת שאת רוצה המשך לשושלת המפוארת: זהו עניין רגשי, ולכן לא ניתן לפתור אותו עם היגיון. במקרה כזה צריך פשוט להתבגר ולהבין את המציאות. כל חתול שאת מאפשרת לו להיוולד בא על חשבון חתול אחר שפשוט ימות.

רשמת שאת לא מוכנה לקחת את הסיכון שבניתוח. על כך ניתן לענות במספר אופנים. ראשית, גם בהמלטה יש סיכון רב לאם ולגורים. העובדה היא שרוב הגורים לא שורדים את ההמלטה ואת הימים הראשונים לחייהם. האם נחלשת ומרזה מאוד בזמן ההנקה, ואני לא מדבר על הסיכון לסרטן הרחם או העטינים בגיל מבוגר.

לגבי הסיכון שבעיקור, היום קיימים חומרי הרדמה מתקדמים שניתנים לסתירה באופן מיידי. כלומר אם החתולה מנוטרת והוטרינר מזהה בעיה, הוא מפסיק את ההרדמה באופן כמעט מיידי. עדיין קיים סיכון, אך הוא קטן בהרבה. אפשר גם לבצע בדיקות דם לפני ההרדמה עצמה כדי לאתר בעיות סמויות. כדי להינות מהשיטות המתקדמות האלה, יש לבצע את העיקור אצל וטרינר פרטי (לא עמותה/עירייה/וכו'), ולוודא מראש שהוא משתמש בחומרים האלה.

עכשיו אם יתמזל מזלנו נוכל להגיע לסיבה האמיתית.

דרורפפ

New member
בנוגע לסיכון הישיר מניתוח

רק רציתי לציין בנוגע לסיכון הישיר מניתוח, לפי דעתי צריך להשוות אותו לא רק לסיכון הישיר בזמן ההמלטה, אלא גם לתקופה לפני ההמלטה, וגם לתקופה לאחר ההמלטה.

מהניסיון הקצר שהיה לי עם שתי חתולות שהמליטו, כדי לחפש מזון או מקום בטוח לגורים- הן היו מתרחקות מאוד מהשטח שלהן, וכתוצאה מכך יש עימותים פיזיים עם חתולים אחרים, וזה כשהן רזות, מוחלשות, ופגיעות בתקופה הזו, אז וכמובן הדבר הבלתי נמנע: התפרצות/בריחה לכביש.

יש חשש.

אני לא אכנס לדיון על כן עיקור לא עיקור .
הדיעה שלי ברורה. אין לנו זכות לעקר . אין לנו זכות לחטוף חתולים מהמקום הטבעי שלהם.
אין לנו זכות לפלוש לגופם ללא הסכמתם.
ממש כמו שאין לנו את הזכות לחטוף אישה מהרחוב ולעקר אותה.
הרי אם נעשה את זה נישפט ל - 15 שנה בבית הסוהר.
אבל אצל חתולים זה בסדר . זה בסדר לחטוף , זה בסדר לעקר כי דמם הוא הפקר.
לגבי מה שכתבת משיטוט ברחבי הערים ניתן לראות באופן ברור שבביניינים שלמים ורחובות שלמים לא נראה אפילו חתול אחד .
לדעתי יש סכנה רצינית קיומית לחתולים החופשיים שחיים בתוך הטבע העירוני
בגלל אובססיית העיקור והסירוס , פעולה שדרך אגב מגלגלת מאות אלפי שקלים אם לא מיליונים אצל קופות הוטרינרים שלהם יש אינטרס כלכלי ברור להמליץ ולתמוך בעיקורים.

וולפהרט

New member
תגובה

"גם אם תעקרי את כל החתולות שאת מכירה, עדיין יהיו מספיק המלטות כדי למלא את החצר שלך ועוד הרבה חצרות אחרות."
כן? יש גם מספיק יתומים בעולם. אז למה שאנשים לא פשוט יפסיקו להביא ילדים לעולם ויתחילו לאמץ?
רק לאנשים מותר לחשוב על המשכיות? מה חתולים? מכונה שנועדה לשרת את האדם? זה חלק מהטבע שלהם ולא איזו "חולשה רגשית" שלי.
וברצינות, אנשים נוטים להיות ממש חסרי רגישות, תראה\י כמה ילודה יש בעולם, כמה בונים, כמה הורסים את הטבע. ועל מי מתלוננים? על חתולים, שהטבע נלקח מהם מהסיבה הזו.
&nbsp
ואם גידלת קהילת חתולים אתה\את אמור\ה לדעת שקהילה לא מקבלת אליה זרים, אלה רק במקרים נדירים מאוד.
&nbsp
כל תיאורי "האמא הרזה ומהסכנה שצריכה לרדוף אחרי אוכל" בכלל לא רלוונטים כאן. כל גור אצלי חי כמו מלך. והאמהות בכלל לא נשארות רזות.
&nbsp
ולמרות כל הטיפול: האכלה, הגנה, חיסונים, ריצה לוטרינרים, תמיד ישנם מקרים שבהם כלום לא עוזר. אם חתול נעלם- הוא פשוט נעלם. ככה זה כשהחתולים חופשיים ולא גרים בתוך בית...
&nbsp
ואם העצה הבאה היא להכניס את כולם הביתה.... נו טוב....
&nbsp
ולגבי הסיבות נגד עיקורים- ציינתי הכל בהודעה הראשונה ואין לי מה להוסיף מעבר.

Yukita

Active member
מנהל
כדאי לזכור כמה דברים

וולפהארט, מי ביקש לדעת איך למנוע המלטות?
&nbsp
אי אפשר לבקש למנוע המלטות, ובאותה נשימה לצאת חוצץ נגד מניעתן. אם השאלתה הועלתה, משמעות הדבר שמספר החתולים אצלכם עובר את יכולתכם לעזור להם ולוודא ש"אצלי, כל אחד חי כמו מלך". אופציות אחרות, שאינן עיקור וסירוס, הן הרבה יותר גרועות: אתם יכולים להפסיק להאכיל, כדי שגורים וגורות לא יתחזקו וברובם ימותו לפני גיל בגרות (מה שקורה ב"טבע"), אתם יכולים להביא כל חתולה וחתולה מדי חודש בחודשו לזריקה נגד ייחום (מעבר לקושי בביצוע, מעלה בערך ב80% את סיכויי התחלואה בסרטן, אם ללמוד מנתונים שנאספו לגבי כלבות). אתם יכולים לחכות שהשכנים ייצאו מדעתם ויזמינו בחשאי לוכד בלתי חוקי שילכוד ואז ישחרר באיזה מקום מרוחק (במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב זו התחנה האחרונה בחיי החתול). עיקור וסירוס הן האופציות הריאליות ביותר וההומניות ביותר.
&nbsp
במצבם היום, החתולים אינם חיות בר, המתקיימות קיום עצמאי ללא צורך בהתערבותנו. ההתערבות כוללת גם עיקור וסירוס אם אכן אנו חפצים בטובתם, כי המלטות חוזרות ונשנות מסביבות גיל 3-4 חודשים, התפוצצות אוכלוסין והבעיות המגיעות עם כך - אלו אינם מיטיבים בשום צורה עם החתולים.
&nbsp
כתבת:
"כן? יש גם מספיק יתומים בעולם. אז למה שאנשים לא פשוט יפסיקו להביא ילדים לעולם ויתחילו לאמץ?" ---> שאלה טובה מאוד. למה באמת שלא יעשו זאת?
מה נכון יותר, או טוב יותר, מוסרי יותר, מועיל יותר, בכך שלא עושים זאת?
&nbsp
רק לאנשים מותר לחשוב על המשכיות? מה חתולים? מכונה שנועדה לשרת את האדם? זה חלק מהטבע שלהם ולא איזו "חולשה רגשית" שלי." ---> זו אכן חולשה שלך, כי למרות שהטבע מייצר מנגנוני המשכיות, הוא לא מייצר בדרך כלל שאיפה מודעת להמשכיות הזו. אנחנו, בני האדם, יוצאי הדופן כאן ולא תמיד לטובה (עיינו ערך שאלתך הראשונה שצוטטה כאן). במקום מודעות פעילה בנושא הזה, הטבע נתן לחתולים ייחום - החתולה בת 3-4 החודשים שמתייחמת לראשונה למרות שהיא עדיין תינוקת, מתייחמת בין השאר כי מאכילים אותה (מנגנון טבעי שלפיו בתנאים מיטביים הטבע מעודד התרבות-יתר). הקטנה הזו לא ממליטה כי היא החליטה שברצונה להיות אמא. להיפך, פעמים רבות הצעירות הללו לא מצליחות לטפל בגורים. הן גם לא מחליטות להמליט פעמיים-שלוש בשנה, זאת לא החלטה שלהן. יוצא שדווקא כשלא מעקרים ומסרסים, החתולים נאלצים לשמש מכונת רבייה בשירות עיוור של מנגנונים שאין להם כל שליטה עליהם.
&nbsp
כותב אחר בשרשור פוחד מהכחדות חתולים עקב עיקור וסירוס. הוא מוזמן להסתכל סביב, כי ממש אין סכנה כזו כרגע, אפילו לא קרוב. העמותות מפוצצות חתולים שאף אחד לא מאמץ, הרחובות מלאים בחתולים שאחוז גבוה צולעים, שתומי עין או סובלים ממחלת עור כי הגוף לא עומד בץנאים הקשים ברחוב. אצלנו בשכונה יש עיקורים וסירוסים כבר קרוב ל20 שנה, יש קבוצה של מאכילים אכפתיים שדואגים לכך, אבל לא נרשמה היעלמות חתולים מאף חלק של השכונה. אם ראיתם היעלמות, היו סמוכים ובטוחים שיש לכך סיבות אחרות, שהן בעצמן חלק מהסיבה למה חשוב לעקר ולסרס.
&nbsp

את כותבת שאין סכנה כזאת כרגע.

אני חוזר - " כרגע ".
מה יהיה עוד 10 שנים ? 20 שנה ?
הרי המטרה המוצהרת של המסרסרים והמעקרים היא מחיקת הגזע הזה מהמרחב העירוני.
הם ואת לא רוצים שיהיה זכר לחתולים ברחוב.
אתם רוצים שיהיו מכוניות , עשן , ביניינים , כבישים ואנשים אבל חתולים לא.
פשוט להכחיד את הגזע מהמרחב והטבע העירוני.
מאחר ורוב המדינה היא שטחים בנויים , מאחר ובישראל לא אוהבים חתולים ולא מרבים לאמץ אותם לבית אז זה אומר שבהחלט חד משמעית יש סכנה להכחדת הגזע בישראל
תוך כך וכך שנים ובעיקר בגלל אובססיית העיקורים והסירוסים.
מדוע אתם נלחמים בדברים הטובים שיש בעיר כמו חתולים , טבע ובעלי חיים ?
מדוע אתם לא נלחמים בדברים הרעים כמו ביניינים , פיתוח , כבישים , חנויות , אנשים ?
מדוע אתם רוצים להעלים ולהכחיד את הדברים הטובים והטהורים שיש בעיר כמו חתולים ?
מדוע אתם לא מנסים להכחיד את הדברים הרעים ? את התופעות הרעות ?
ולידיעתך - התפוצצות האוכלוסין היא של בני האדם שמעולם בהיסטוריה של
כדור הארץ לא הגיעו למספרים עצומים כמו שיש כיום.
על כל חתול שמסתובב בעיר יש אולי 20,000 בני אדם ואת אומרת לי שאצל החתולים
יש התפוצצות אוכלוסין ??? אצל החתולים ???
כמה אתם יכולים להמשיך לעבוד על אנשים.
הדבר המוסרי והנכון לעשות הוא להיאבק למען איכות החיים של החתולים ולהיאבק על שמירת הטבע העירוני שהוא בעצם הבית של החתולים בתוך העיר.
זה אפילו יותר חשוב כי בלי טבע עירוני החיים של החתולים יהיו קשים הרבה יותר .
&nbsp

Yukita

Active member
מנהל
החיים אינם רק סעיף אחד

ואם אדם מסוגל לפעול אך ורק במישור אחד, בנושא אחד, הוא כנראה קיצוני מאוד, מן הסתם לא בדרך שמיטיבה עם מישהו או משהו.
&nbsp
תמיכה בצמצום סבלם של בע"ח אינו מוחק תמיכה בנושאים אחרים, כמו שמירה על שטחים ירוקים וכדומה.
&nbsp
מעבר לזה, החתולים אינם מיועדים לחיות ב"טבע עירוני", ואין זה לטובתם בשום צורה לכפות עליהם חיים ברחוב בערים גדולות שבהן גם מתייחסים אליהם כמו למפגע. הרבה יותר נכון לעודד חיים בצמוד לבני אדם שמטפלים בהם, כי למרות שהם לא מבוייתים באותה רמה כמו הכלב, החתולים בהחלט אינם חיות בר. בכל מקרה, לא ייתכן לספק משאבים שמעודדים התרבות כאשר התוצאות הרסניות. מי שמאכיל- חייב לדאוג גם לפן הזה ולהבין שטיפול והאכלה, ויצירת תלות, יוצרים גם אחריות על התוצאות, שהן התרבות מעבר למה שה"טבע העירוני" לבדו היה מאפשר. מאחר שאין דרך אחרת שגם תאפשר לחתולים לחיות חיים בריאים לטווח ארוך, סירוס ועיקור הם משהו שחייב להתבצע.
&nbsp
כן, האדם מתרבה והאדם פוגע. ואכן יש גם לפעול גם במישור של חינוך האדם ושינוי האדם. אין האחד מבטל את האחר.

קיצוני ?

את חוטפת עשרות חתולות מהרחוב ומכניסה אותן לניתוח פולשני אצל איזה וטרינר שעושה עליהן קופה יפה ואז הן מתעוררות כשהן
נכות ללא אפשרות להוליד גורים לנצח ואת מדברת על קיצוניות.
כן. זה בכלל לא קיצוני.
הרי אם היית עושה את זה לאישה אחת היית נכלאת לשנים ארוכות בבית הסוהר
בגין חטיפה , ניתוח לא חוקי והטלת נכות לכל החיים.
אבל כמובן שאת לא תעזי לחשוב על לעקר אישה . מבחינתך זה מטורף ואכזרי.
הרי יש לכבד את גוף האישה ולשמור עליו אבל גוף החתולה זה כבר משהו אחר.
משהו הרבה יותר זול .
כתבת שהחתולים אינם מיועדים לחיות בטבע העירוני. פשוט לא להאמין. הרי בטבע הזה הם חיו מאות ואלפי שנים עד שבני האדם הגיעו והתחילו לבנות בטבע הזה ביניינים וכבישים .
מאז ומתמיד החתולים חיו חופשיים בטבע הזה ואת אומרת שהם לא מיועדים לחיות שם.
יפה שאת סוגרת להם ומבטלת להם רוב שטחי המדינה כי רוב השטח הוא עירוני.
ובכלל מי שם אותך לקבוע איפה הם כן אמורים לחיות ואיפה הם לא אמורים לחיות ?
מי שם אותך לנהל ולארגן את חייהם ?
מי מינה אותך לזה ?
מי שם אותך לקבוע איפה אחרים צריכים לחיות ?
ומי בכלל כופה עליהם לחיות בערים הגדולות ? אף אחד הרי לא הביא אותם לשם. הם חיים שם מאז ומתמיד. תחזרי לתחילת ההודעה שלי.
ואם יש לך בעיה עם ערים גדולות וכבישים וביניינים ואנשים שמתייחסים אליהם כמטרד אז בואי תטפלי בהם. בואי תילחמי בהם. הם הבעיה. הם המטרד.
ומה זאת אומרת לספק משאבים שמעודדים התרבות ?
כתבת על תוצאות הרסניות. כתבת שהתרבות חתולים זה דבר הרסני ואני פשוט לא מאמין למה שאני קורא.
בני האדם הם הדבר ההרסני !
התרבותם הם הדבר ההרסני !
התרבותם מחסלת את הטבע , את בעלי החיים ואת כדור הארץ.
אם את רוצה כל כך לא לספק משאבים שמעודדים התרבות הרסנית אז תתחילי ותסיימי עם בני האדם כי רק הם הרסניים כשכל השאר הם הקורבנות שלהם.
ובכלל לפי ההיגיון שלך אני לא יכול לבוא ולתת אוכל לאדם הומלס ברחוב בלי שאני אקח אותו לסירוס. ככה את בעצם כותבת. הרי זה טירוף.
מדהים שאת גם קובעת שכל החתולים שחיים בטבע העירוני סובלים.
איזו הכללה נהדרת. אף אחד לא בריא. אף אחד לא מאושר. כולם סובלים , פצועים ואומללים.
אז אין חתול רחוב אחד בישראל שאוכל , בריא ושמח.
מדוע כתבת טבע עירוני במרכאות ?
איך את קוראת לעצים ? לשיחים ? למדשאות ? לחורשות ? לפארקים ? לחולות ? לגינות ?
גבעות ? שטחים פתוחים , פרחים , צמחייה , מקורות מים וכל הדברים שנמצאים בתוך העיר ?
אין לדברים האלה ערך בשבילך ? אם זה לא טבע אז מה זה ? פלסטיק ?
רק בריאות.

דרורפפ

New member
אני רק שאלה

1.) ציינת שאין לנו זכות לעקר/לסרס חתולים שנמצאים במקום "הטבעי" שלהם. בוא נניח לרגע שאנו לא מדברים על אזור לא ידידותי לחתולים, כזה עם הרבה כבישים, בוא נניח לרגע שאנו מדברים על "טבע" אמיתי, באזור יערי עצום.

המקום היערי והעצום הזה מהווה בית לאוכלוסיות שלמות של בעלי חיים, שאינם יכולים להתחרות עם הריבוי הטבעי של החתולים, ועל כן הכחדתם זה עניין של זמן. האם גם במקרה הזה היית 'בוחר' בחתולים, על פני אוכלוסיות שלמות של בעלי חיים אחרים?

2.) תקן אותי אם אני טועה, אך האם יכול להיות שהתנת את נושא העיקורים/סירוסים בהסכמת החתולים? מה כוונתך?

האם גם גורי חתולים שלא שורדים מחרפת רעב- נתנו הסכמה דומה? האם גם חתולים שאינם יודעים להסתדר "בטבע" העירוני, ועל כן אינם שורדים, גם כן נתנו הסכמה שכזו? ... והאמהות שנאנסו ונאלצו להמליט ולהאכיל ולהגן על שגר גדול- נתנו הסכמתן?

מה לגבי חתולה שהחלה בהמלטה, ויש לה סיבוך רפואי והיא עלולה למות, האם לבני האדם יש זכות לבצע בה הליך פולשני, או שגם במקרה הזה הסכמתה הכרחית? גם במקרה של חתול גוסס- אין לנו זכות להתערב?

3.) מבחינתך לכידת חתולים כדי לעקר/לסרס, זה ממש כמו לחטוף אישה מהרחוב ולעקר אותה?

4.) ציינת ש-"כרגע" אין בעיה, ושאלת לגבי מה יהיה עוד עשור או שניים. אני לא חושב שמבחינה סטטיסטית זה אפשרי 'למחוק' את החתולים מהמרחב העירוני ע"י עיקורים/סירוסים. לפי דעתי הדרך היחידה להתקרב לדבר שכזה- ע"י הרעלות המוניות.

הריבוי הטבעי של החתולים הוא לא פשוט בכלל, הן משום הגיל הצעיר, הן מאופי תקופות הייחום, הן מתקופת ההיריון, והרעיון של הפריה מרובה ע"י יותר מזכר אחד. וכמובן, כמות הגורים...

שלא נדבר על אופי פעולת העיקורים/סירוסים, כשרוב החתולים מעוקרים/מסורסים- קשה יותר ויותר ללכוד/למצוא את אלו שאינם מעוקרים/מסורסים. וגם במצב המושלם בו 100% החתולים נלכדו ועברו עיקור/סירוס, צריך לזכור שאין 100% הצלחה בהליך- ותמיד חתולים זולגים מאזורים אחרים, מבתים, וכו'.

מעבר לכך, צריך לזכור, ככל שיש יותר המלטות- כך יש פחות מזון, פחות טריטוריה, יותר סכנות, יותר מטרדים סביבתיים, ויותר קושי לבני אדם לעזור, ועל כן אחוז השורדים נמוך. ככל שיהיו פחות המלטות- אחוזי השורדים עולים.

5.) אני לא יודע מדוע אתה מאשים אנשים באופן כללי או באופן פרטני לגבי המניעים שלהם: "הם ואת לא רוצים שיהיה זכר לחתולים ברחוב" ... אני אישית הייתי מעדיף שלא יהיה זכר לחתולים באזורים בהם קשה להם לשרוד, ושיהיה ריבוי באזורים שקטים ונוחים, כגון שכונות עם תנועת רכבים מועטה, וחצרות מרובות ונגישות.

6.) איך הגעת למסקנה שרוב המדינה היא שטחים בנויים? לא מרבים לאמץ חתולים בישראל? גם בטח לא מרבים להאכיל אותם ברחוב? ... כיצד הגעת למסקנה שבהחלט, חד משמעית, יש סכנה להכחדת הגזע?

7.) אני לא רואה במבנים, פיתוח, כבישים, חנויות, אנשים... דברים רעים, לעומת זאת אני כן רואה בחתולים רזים שאינם יכולים לשרוד, או חתולים דרוסים, דברים רעים שעדיף למנוע מהם את הסבל, ואני רואה בכך חובה מוסרית- גם ללא הסכמה בכתב.

dimitrygo

Active member
מנהל
בן אדם ביית את החתול לא בשביל שהוא יחפש מזון בפחי אשפה, זה

ממש לא היעוד שלו. אם אתה משווה חתול לבן אדם - ההשווה שאינה נכונה ביסודה - זה כמו להגיד שיעוד של כל בן אדם שנולד הוא להיות הומלס ולאכול מזון מפחי אשפה.
&nbsp
הערים כמו שאנחנו מכירים אותן היום לא היו קיימים מאות או אלפי שנים כמו שאתה אומר והחתולים ממש לא היו שם מאז ומעולם כמו שאתה אומר אלא הובאו לשם במטרה מאוד מסויימת - להשמיד חולדות ועכברים וזה קרה יחסית לא מזמן.
&nbsp
לידיעתך יש בעולם נסיונות לשלוט בכמות הילדים - אתה מוזמן ללמוד איך עושים את זה בסין. נכון, הם לא מעקרים נשים אבל לחתולים אי אפשר להסביר שאסור להם להמליט.
&nbsp
חתולי רחוב באקלים ובתניים שלנו התרבו מעל ומעבר. זה גורם לצפיפות יתר שלהם ובעקבות כך קרבות על טריטוריה ומחלות. נכון להיום עיקור וסירוס זו הדרך הכי הומנית לצמצם את כמות החתולים ברחובות. הדרך האלטרנטיבית היא להפסיק לספק להם מזון בכל צורה אפשרית כולל האכלות ופחי אשפה. הדרך עוד יותר קיצונית היא להרוג אותם כמו שמציעים כמה "זואולוגים". הדרך שלך להאכיל ולא לדאוג לעיקור וסירוס היא לא הדרך, היא בריחה מהמציאות והיא תוביל רק לאסון.

וולפהרט

New member
מה שהפריע לי

זה שנאמר לי: "עקרי את כולן"
אני רוצה המשכיות, לא רוצה הכחדה של השושלת. זה חשוב לי וככה יהיה.
אם אני אומרת שאוכל להתמודד עם זה והתמודדתי כבר בעבר, אז אין עם זה בעיה.
ההגזמה בתגובה הזו היא משהו מיוחד בעניין המספריות:
חתולה מיוחמת בגיל 3\4 חודשים?????
ממליטה 2\3 פעמים בשנה????
אולי גם תגידו שבכל פעם יש לה שישיה או שבעיה.
אז הנה המידע שלי לפי מישהי שמגדלת חתולים מעל ל: 15 שנה, נכון לאזור שבו אני גרה ולתנאים שלו:
היחום הוא אחרי גיל חצי שנה, קצת לפני גיל שנה.
חתולה נכנסת להריון פעם או פעמיים בשנה, בדרך כלל פעמיים. נכנסת שלוש פעמים רק אם התיחמה קצת אחרי ההמלטה ובמקרה כזה אם לא היה מי שיטפל בגורים הם כמעט תמיד מתים מזה, כי היא פשוט לא מצליחה להגיע אליהם כי רודפים אחריה. מנעתי מוות של 4 גורים לאחרונה בזכות ששידחתי להם אמא אחרת שהניקה אותם למרות שלא היו שלה.
חתולות ממליטות בממוצע 3\4 גורים. אבל יש מקרים של שני גורים או 5, ומקרים נדירים יותר של גור אחד או 6.
אם לא מחסנים חתול הוא לא שורד את השנה הראשונה של חיו ב: 70% מהמקרים.
התחלתי לחסן בשנים האחרונות וזה מגדיל את רמת ההשרדות משמעותית.
חתולי חצר, כמה שלא נטפל ונדאג להם, עדיין חופשיים ללכת ולבוא, ועל כן חשופים לדברים שמסכנים אותם. חתול יכול להעלם ולא לחזור.
אז כמה שלא אטפל ואדאג, תמיד חשוב שפה ושם יהיו גורים, כדי שתמיד תמשיך הקהילה.
&nbsp

Yukita

Active member
מנהל
מה שכתבת תואם בדיוק את מה שכתבו לך

המלטה בדרך כלל פעמיים בשנה, לפעמים גם שלוש פעמים, ומנסיון עם פינות האכלה מאכילים שחושבים שגורה התייחמה בגיל חצי שנה בדרך כלל מפספסים ובעצם הלידה התרחשה בגיל חצי שנה, לא הייחום. נניח שהייחום בגיל חצי שנה. עדיין צריך להיות לך ברור ששתיים-שלוש המלטות בשנה החל מגיל חצי שנה (שאינו גיל בגרות) זה ממש לא חיי אושר לחתולה.
&nbsp
כמו כן, תיארת מצב ש***את*** רוצה ו***לך*** חשובה "המשכיות השושלת". לחתולות זה חשוב? לא. זה חשוב לך בלבד, כלומר דווקא את היא שחושבת על עצמך ועל הרגישויות האישיות שלך, סוג של גישה שהאשמת בו קודם דווקא את מי שהמליץ לך לסרס ולעקר.
&nbsp
אף אחד מאיתנו לא כופה עלייך דבר. את המחליטה לגבי מה שקורה אצלכם, והחתולים - לטוב או לרע - חיים על פי ההחלטות שלך. רצוי שההחלטות, יהיו מה שיהיו, יבואו מתוך מודעות. המודעות כוללת את ההבנה שעצם ההאכלה שמאכילים את החתולים מביאה בתורה לייחום מוקדם יותר מאשר בנסיבות אחרות, ב"טבע", ולהתרבות גדולה בהרבה מאשר בטבע, שזה כולל לא רק השרדות טובה יותר של גורים (שבתורם מתחילים להתרבות) אלא גם מספר המלטות יותר גבוה - ובכך גם עומס רב יותר על כל חתולה וחתולה בנפרד. במקום לחיות את החיים שלהם, החתולים הופכים למכונות המלטה. אין בזה שום דבר נחמד או בריא.
&nbsp
באשר לענייני המשכיות שושלת - זה עניינך, אבל אם ברצונך לשמוע לעצה, אזכיר לך את השאלה הראשונה שלך שציטטתי בתשובתי הראשונה אלייך. השאלה היתה:
&nbsp
"כן? יש גם מספיק יתומים בעולם. אז למה שאנשים לא פשוט יפסיקו להביא ילדים לעולם ויתחילו לאמץ?"
&nbsp
עניתי לך אז: "שאלה טובה מאוד. למה באמת שלא יעשו זאת? מה נכון יותר, או טוב יותר, מוסרי יותר, מועיל יותר, בכך שלא עושים זאת?"
&nbsp
בפן המעשי, במקום "להמשיך שושלת" שאין בה שום טובה לאיש מלבד אולי להגשמת חשק אישי שלך, ביכלתך לדאוג לעיקור וסירוס כמו שבאמת נדרש, ואם יש לך עדיין מקום ויכולת לטפל - לקבל גורים נזקקים הזקוקים בדחיפות לטיפול ולמקום בטוח לגדול בו. למרבה הכאב והתסכול, לא חסרים בכלל כאלה. ממש בכלל לא. כמובן שביכלתך להתעקש, לעמוד בשלך ולא לעשות זאת, אבל, שוב, הכל עניין של מודעות. זאת בחירה מודעת, אבל לא של החתולות. בחירה שלך.
&nbsp
&nbsp

יש לך 0

זאת גינה ואם היא לא גינה בכלא נווה תרצה אני מניח ש11 החתולים ו6 הנקבות
יכולים ויכולות לצאת ולקבל אורחים בכל רגע נתון.
אולי תקבלי 100 תגובות אוהדות לחלוטין עם תרופות סבתא ושאר עצות, אני מוכן
להיות האחד שיגיד לך לא. אני אוהב חיות אבל המצב הוא שגם בעלי חתולים וגם בעלי כלבים בשטח כל עיר, סובלים מחתולים שמשוטטים כאדוני כל פינה בחוץ, טבע וגינת בניין. מאכילי החתולים שלעיתים גם אני נמנע עליהם רובם עצלנים.
ששופכים אוכל וכלי מים ישר בכניסות הבתים והמדרכות איפה שגרים אנשים
שלא רוצים בהכרח ריח של פיפי ולדרוך על קקי ולתת לחיות שלהם לצאת ולחזור בשלום מהבית. בלי להתרחק מעט בעצמם לשטחי בור ופארקים ציבוריים שלעיתים נמצאים רק עוד עשרים צעדים החוצה מאיפה שהם מתעצלים לזוז.

וכל פעם שאני כבעל כלב או חתול יודע שהוא בחוץ אני יודע שאצטרך לבוא לחלץ להבריח ולהרגיע אחרי כל "מכות" על טריטוריה וכו'.

דרורפפ

New member
לא כל כך הבנתי

1. ציינת ש-"חתולים משוטטים כאדוני כל פינה", האם אתה מעביר ביקורת על החתולים משום היותם חתולים? באיזה אופן החתולים אמורים לשוטט?

2. "רוב מאכילי החתולים עצלנים"? "שופכים אוכל ומים בכניסות הבתים, והמדרכות, היכן שמתגוררים אנשים"? ... היכן בדיוק מאכילי החתולים העצלנים אמורים להאכיל חתולים, אם לא בשטחים המשותפים, לא במדרכות, וכפי שראינו על המקרה שגם האכלת חתולים בפארקים ציבוריים מהווה מטרד ל"אנשים" בפארקים, אז היכן נותר להם להאכיל אותם? אני מאכיל חתולים בחצר הפרטית שלי, וקיבלתי על כך תלונות. אז אולי המיקום בו מאכילים אותם זה סתם תירוץ?

3. עד כמה שידוע לי חתולים עושים צרכים בסתר, ולא במעברים/מדרכות, ואפילו דואגים לכסות אחריהם. לא יותר סביר להניח שהריח של השתן הוא של הכלבים, שעל פי רוב בעליהם לוקחים אותם להטיל את מימיהם באותם מעברים/מדרכות?

4. לא הבנתי את כוונתך ב-"כל פעם שאני יודע שהוא בחוץ"? היכן זה בחוץ?

למעלה