איך למנוע מחתול להתנחל בחדר ארונות

shirleyrozental

New member
עברתי דירה והחתולות התנחלו בחדר ארונות יומיים לאחר המעבר וכבר חלף כמעט שבוע.
הן כן מסתובבות בבית בנוחות כבר, אבל כשהן הולכות לישון במהלך היום - זה המקום ואני לא רוצה שיתרגלו לשם.
אין לי בעיה שישבו לי על הבגדים, אבל הן ממש דוחפות את הבגדים מהמדפים והכל שפוך על הרצפה ולכן חשוב לי למצוא פתרון אחר.
אני ממש אובדת עצות. אשמח לעצתכם הטובה.

דגלמנגל

Well-known member
עברתי דירה והחתולות התנחלו בחדר ארונות יומיים לאחר המעבר וכבר חלף כמעט שבוע.
הן כן מסתובבות בבית בנוחות כבר, אבל כשהן הולכות לישון במהלך היום - זה המקום ואני לא רוצה שיתרגלו לשם.
אין לי בעיה שישבו לי על הבגדים, אבל הן ממש דוחפות את הבגדים מהמדפים והכל שפוך על הרצפה ולכן חשוב לי למצוא פתרון אחר.
אני ממש אובדת עצות. אשמח לעצתכם הטובה.
בהמשך לתגובת יוקיטה:
1) לסדר שם ריח, שאת אוהבת והן לא?
2) להרכיב סגרים של חלונות/דלתות הזזה (שננעלים לבד בסגירה), במיקום שחתול לא יכול לעמוד לידם, כדי "לטפל" בהם.

Yukita

Active member
מנהל
לסגור את הדלת. לכל ארון אמורה להיות דלת, וכך גם לחדר ארונות. אם לזה אין - אולי כדאי לסדר אחת, כי למעט מחסום פיזי אין באמת שום דרך למנוע מחתול להגיע לאיפה שהוא רוצה.

מילי08

Well-known member
נסי למצוא להן מקום מחבוא אחר. קרטון כלשהו או פינה מאחורי הספה. הן מחפשות מסתור שיגרום להן להרגיש בטוחות

אלישבע777

Well-known member
הבעיה מוכרת ביותר! לי אין חדר ארונות אבל החתול הקודם אהב יותר מכל, לקפוץ לארון ולשבת על המגבות הנקיות בארון ואז הייתי צריכה לכבס את כולן עוד פעם. נזפתי בו כל פעם והוא למד שזה אסור, אבל מדי פעם - לא התגבר על יצרו ופתח את דלת ההזזה ועלה למדף המגבות... ולפעמים היה קופץ החוצה בבהלה רק אם שמע אותי נכנסת לחדר, עוד לפני הנזיפה...
עם הזמן ההרגל פחת, אבל היה צריך למשמע אותו ולהזכיר לו שהאיסור עדיין בתוקף. החתולים תמיד ינסו את הבעלים עוד פעם ועוד פעם...

לעומתו, החתול הנוכחי - יותר ממושמע - כי התחלתי לחנך אותו בגיל צעיר מאז שהיה גור מאז הפעם הראשונה שנכנס לארון. גם הוא אוהב לשבת על המגבות, אבל הוא מאוד לא רוצה לחטוף נזיפות... אז הוא מתאפק!! לא פעם דלת ההזזה פתוחה מעט ו בכל זאת הוא יושב על המיטה ואינו מעז לקפוץ לארון, זה מתפלק לו רק לעיתים נדירות... והוא נורא אומלל כשאני נוזפת בו ( אני עצמי רוצה לבכות כשהוא נראה כזה אומלל, אבל אני מכבידה את ליבי בכוונה).

אם החתולות שלך כבר בוגרות זה לא יהיה קל לחנך אותן. אבל לא לוותר. ולהיות עקביים בכל שיטה שתבחרי. העיקביות חשובה ביותר. כמו כן נתנו לך כאן בפורום הצעות מצויינות אחרות. יש חובבי חתולים שאינם בעד נזיפות, אבל עבור חתול זו הדרך שהוא לומד מה אסור ומה מותר. גם הם נוזפים זה בזה ועוד איך כשהם חיים ברחוב...

למעלה