איך למנוע מתוכן העניינים ב-WORD (מיקרוסופט 365) באנגלית מלהופיע מימין לשמאל ואחרי שמסדרים את זה, להתהפך בחזרה אחרי כל עדכון?

tomerrose

Member
הי, אני מתרגמת ועורכת מנוסה. עובדת כיום על מיקרוסופט 365. יש לי עבודה בת 70 עמודים שתרגמתי לגרמנית.
המסמך כולו מוגדר בכיוון שמאל לימין באופן גורף. הוא מבוסס על תבנית template קבועה שיצרתי עם סגנונות כותרת רצויים לי ושאני משתמשת בה תמיד לאנגלית (לעברית יש לי תבנית מותאמת אישית מקבילה כדי לא לעסוק בחילופי כיוון כל הזמן).
הוספת תוכן עניינים אוטומטי "מותאם אישית" וגם אוטומטי שאינו מותאם אישית" (ניסיתי בשתי הדרכים) נוצר כל הזמן בהיפוך כיוון כלומר בעברית.

אחרי כל עדכון בעבודה, כשעלי לעדכן את תוכן העניינים (לא רק מספרי עמודים אלא את הרשימה כולה), אני נאלצת כל פעם מחדש לבחור את כל התוכן ולהפוך את הכיוון שלו (בעזרת כיוון פיסקה כולל, לא בעזרת פקודות ה"יישור").
ניסיתי לבחור כל סגנון כותרת Cot1, Cot2 וכו' ו"לעדכן את הסגנון לפי הקטע הנבחר" בתקווה שזה יפתור את הבעיה. זה לא פותר אותה.

חוץ מהטרחה שבדבר, הסיבה העיקרית שאני צריכה פתרון לזה היא שלקוחות שלי הרבה פעמים לא יודעים להתעסק עם זה בעצמם בכלל והידע שלהם ב-WORD מוגבל ביותר.
הם לעתים צריכים או רוצים להיות מסוגלים לעשות עדכונים קטנים ברגע האחרון, שאני לא תמיד יכולה להיות זמינה להם, והבעיה הזאת מאוד מקשה על העניין הזה ומסבכת אותם ופותחת פתח לבעיות עיצוב רציניות של תוכן העניינים, מה שלפעמים מביא אותם להתייאש ולהתחיל לארגן תוכן עניינים ידני בכלל = בזבוז של שעות עבודה שלי ושלהם.

הקטע הוא שבעבר כן הצלחתי לפעמים לגרום לתוכן הזה להישאר בכיוון הנכון גם אחרי עדכונים - לא ברור לי מה קורה הפעם. האפשרויות לבחור כיוון בסיסי לתוכן העניינים מתוך תפריטי הוספת תוכן העניינים מופיעות כלא זמינות.

גם הגדרות הכיוון "משמאל לימין" או "מימין לשמאל" בתוך תפריטי עיצוב הפיסקה (אם אני נכנסת אליהם בניסיון לעדכן את עיצוב סגנון הפיסקה) מופיעים כלא זמינים.

אם למישהו יש פתרון לזה אודה מאוד !!

יום טוב,
תומר

tomerrose

Member
הי, חמישה ימים, אפס תשובות. לדעתי יש לזה רק שם אחד - באג ב-WORD.... ;-(

למעלה