איך למצוא מאורעות היסטוריים חשובים

איך למצוא מאורעות היסטוריים חשובים

שלום לכל העמיתים המלומדים. יוצא לי הרבה להזדקק לאתר (או משהו כזה) שמפרט עבור כל תקופה בהיסטוריה את המאורעות החשובים, רצוי בצורה גרפית (בצורת timeline ). מכירים משהו כזה? שוטטתי קצת באינטרנט ומצאתי את האתר הבא, שהוא לא רע, רק שהוא נותן יותר מידי משקל למדע ואומנות, ואולי כתוצאה מכך אינו מפורט מספיק במאורעות של ממש. כלומר, אני מניחה שהמצאת המטוס היא אכן מהפכנית מבחינה היסטורית, אבל להרגשתי (וסליחה מראש ממי שלא מסכים, אני רק ביצה) טיסת הניסוי הראשונה של ההליקופטר וחיבור "הפחד מהחרות" לאריך פרום אינם בדיוק מאורעות משני עולם. בקיצור, אתם מכירים אתר כזה? הדגש הנוכחי שלי הוא על אירופה בתקופה המודרנית, אבל אשמח למשהו יותר כללי.

Boogieman

New member
תזהרי לא לפתוח תיבת פנדורה.

אמנם אני בטוח שרוב האנשים כאן יסכימו אתך לגבי אילו אירועים הם חשובים ואילו לא, אבל יכול לבוא איזה פלצן (כמוני, אם היה לי זמן ועצבים) ולהעלות תהיות לגבי מה עושה דווקא את האירועים האלה לכ"כ חשובים והאם זה נכון להתמקד באירועים כשעוסקים בהסטוריה. בקיצור, לא הכל מובן מאליו (למעשה, שום דבר לא מובן מאליו, אבל לא נהיה קטנוניים).

אתה נראה לי מוכר מאיזה מקום.

לא הרבצתי לך באיזה אימון פורום אומנויות לחימה??? בכל אופן, בתור מישהי שרואה עצמה כחפה מהיסטוריה, במה אם כן נכון להתמקד, והאם אפשרי בכלל לדבר על היסטוריה בלי לבדוק ארועים? (אל תדאג, אני יודעת מה אני עושה. איסוף תיבות פנדורה פתוחות הוא התחביב השני שלי).

Boogieman

New member
לא היה לי הכבוד לחטוף ממך מכות...

...עדיין, אבל אני בטוח שהבעיה הזאת תיפתר באחד ממפגשי הפורום הקרובים. השאלה במה נכון להתמקד תלויה במה שנראה לך חשוב. באופן מסורתי, הסטוריונים נותנים דגש לאירועים כשהאירועים שנתפסים כחשובים שייכים ברובם לתחומי הפוליטיקה והמלחמה. בשישים השנים האחרונות, בעיקר בתחום המחקר האקדמי, התפתחו תפיסות אחרות ששמות את הדגש על הסטוריה של רעיונות, הסטוריה של אורחות חיים, הסטוריה של רגשות (אני כתבתי לא מזמן סמינר על השאלה איזה רגשות היו ללוחמים בסוף ימי הביניים כלפי החרבות שלהם) הסטוריה של יחסי מגדר ומעמד והרבה דברים אחרים. כל זה מעניין מאוד, כמובן, אבל עדיין די איזוטרי עבור מי שלא עוסק בהסטוריה כתחום אקדמי. בקיצור, ההסטוריה (גם בלי התחומים הפלצניים הנ"ל) היא תחום רחב ועמוק, ואולי כדאי שתמקדי קצת את השאלה ותגידי מה מעניין אותך לדעת מעבר למסגרת הזמן, ואני בטוח שיהיה די קל להפנות אותך למקורות.

אההה, תודה אבל זה בדיוק ההפך ממה

שרציתי. אני לא רוצה מאורעות בתאריך מסוים, אלא בתקופה מסויימת, למשל, מה שמעניין אותי מאד כרגע השנים 1927-1930. ואני לא כל כך רוצה לעבור על 365 ימים בשביל לקבל את כל הרשימה.

למעלה