איך לסייע בקבלת החלטה

איך לסייע בקבלת החלטה

שלום לכולם, אשמח לשמוע מניסיונכם כיצד אתם מסייעים למתאמן/ת לקבל החלטה כאשר הם מתלבטים בין שתי החלטות ללא אפשרות להכריע. לדוגמא, מתאמנת המתלבטת האם להמשיך בעבודה טכנית בחברת הייטק ו"לגדול" עם החברה או לפנות לעבודה ניהולית בחברות שונות מהחברות שעבדה בהן קודם (חברות הייטק). המטרה הכללית היא לעסוק בניהול, אולם אין היא מסוגלת לעשות החלטה היכן עדיף לה להתקדם לתפקידי ניהול. כיצד הייתם מסייעים לה בגיבוש ההחלטה?. יום טוב ושמח, נעמה

קבלת החלטות לגבי שינוי תעסוקתי

המתאמנת עובדת שנים רבות בתפקיד טכני בחברה טכנולוגית ו"דורכת", לפי הרגשתה, במקום. היא מעוניינת בתפקידי ניהול. לכן, היא מחפשת אם למצוא עבודה אלטרנטיבית בחברה טכנולוגית, שבה תוכל להתפתח לתפקידי ניהול ואם לשנות את תחום התמקצעות(לעזוב את התחום הטכנולוגי) ולחפש משרת ניהול בארגונים לא טכנולוגיים.יש לה השכלה בתחום הניהול. תודה מראש, נעמה

hayapollak

New member
יש כאן מאמנים

תעסוקתיים שיכולים לעזור לך כמדומני. בגדול אם היא בעלת תפקיד טכני, דורכת במקום על פי הרגשתה, שגם את זה הייתי מבררת דורכת במקום - נמאס לה, משעמם לה, מיצתה את התפקיד, אין לאן להתקדם חשוב לה להתקדם בתחום הזה? אוהבת את התחום הזה? ויש לה השכלה בתחום הניהול מה מונע מבעדה לחפש עבודה בתחום הניהול? מבחינתי השאלה המתבקשת היא האם היא מרגישה שהיא דורכת במקום רק בתחום התעסוקתי. אבל שוב - כדאי לשמוע ממאמן תעסוקתי.

האימון נותן בין השאר

את ההזדמנות להיפגש עם ערכים וחזון. אחת המטרות לכך שהוא משתמש בזה, בין השאר, היא לעזור למתאמנים בצמתי החלטה כשהאופציות נבחנות לאור התאמתן לערכים ולחזון האישי. הייתי ממליצה לך להשתמש במפגש בין המתאמנת לערכיה, כדי לעזור לה להתמודד בצומת ההחלטה הספציפית הזו. יש לי מתאמנת שביקשה באימון להתחבר לכיווני תעסוקה חדשים לחלוטין אחרי 30 שנה במערכת החינוך. היא יצירתית מאד, פורה מאד, בעלת נסיון בתחומים רבים והגיעה אלי מבולבלת לגמרי ומשופעת ברעיונות שלה ושל אחרים. אחרי העבודה על הערכים לקחנו כל עיסוק ובדקנו אותו על מפתח הערכים. כך היא גילתה שיש עיסוקים שאולי מושכים ומפתים אבל כשהם נבחנים אל מול גלגל הערכים הם מקבלים ציון נמוך. ואחרים - שווים התבוננות עמוקה יותר. זה עבד נפלא. היא בחרה שני כיוונים דומים ומתפתחת בהם בצעדים בטוחים. כל התהליך אגב, לקח חודש וחצי בלבד. בנית הקריירה שלה בתוך הכיוון החדש הוא יעד חדש לאימון ואיתו אנחנו ממשיכים הלאה. מקווה שעזרתי. בהצלחה ענת

חשיפה להזדמנויות

שלום נעמה, בצנעה, מסכים מאוד עם דבריה של ענתוצאות על ערכים וחזון. הייתי מנסה לחשוף את המתאמן/ת לאפשרויות שניצבות לפניו/ה. בהמשך לתהליך העבודה על ערכים ובעת זיכוך החזון - הייתי מבקש לשרטט את התפקיד האידיאלי עבור המתאמן/ת שלך. מהו כולל; תחום אחריות סמכויות משאבים מי המתאמן/ת צריך/ה להיות כדי למלא אותו בהצלחה; כישורים נדרשים מיומנויות מוטיבציות אחרי השלמת ניתוח עיסוק מנוסח הייתי מבקש מהמתאמן/ת לחפש ארגונים שעונים על הנטייה הערכית, מאתגרים אותו/ה בעיסוקם וזקוקים לתפקיד כפי שהוגדר באימון(כמובן שקל יותר אם התפקיד כבר קיים במבנה הארגוני). ניתן גם לשקול יציאה לעיסוק כעצמאי........ במקום הזה המתאמנ/ת צריך להחליט מה לעשות הלאה. האם לקפוץ למים? האם כדאי להשלים השכלה? או הכשרה? להשלים תהליך התפתחות אישית ? או הבשלה? מניסיוני זה אימון מעצים שמסייע בפיתוח זהות מקצועית שהיא כל כך הכרחית לביצוע שינוי. מקווה שסייעתי, ינון

הבהרה

אם לא הייתי ברור.... את ניתוח העיסוק ושרטוט התפקיד "האידיאלי" עושה המתאמנ/ת. תפקידנו בתהליך - לשאול, לאתגר, להעצים, לפתוח לאפשרויות נוספות וכו' י.

tlingit

New member
ברוכה הבאה נעמה הרץ ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
אני מקווה שהתשובות והכיוונים שכבר קיבלת מחברי הפורום, מועילים האם את מוצאת בדברים שנאמרו עזרה? אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה ‎
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים‎, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

ליפט

New member
ערכים

אני מצטרפת לקודמיי. ערכים הם בעיני החלק החשוב כאן. כשערכיו של האדם ברורים לו, קל לו יותר לקבל החלטות כי הוא פשוט יודע מה חשוב לו באמת. וכשזה קורה הוא מוכן לקחת סיכונים על מנת להגשים זאת. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון ערכים סותרים או ע"פ אנתוני רובינס: ערכים מקדמים אל מול ערכים מעכבים. זה דורש עבודה ממושכת בד"כ שבתוכה שינוי מדרג ערכים. לא פשוט.

למעלה